صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۴ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸
در آبان ماه؛

جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه با هدف احیای دریاچه ارومیه برگزار می‌شود

جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه با هدف حفاظت و احیای دریاچه ارومیه از 28 تا 30 آبان در ارومیه برگزار خواهد شد.
کد خبر : 415315

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  طرح حفاظت از تالاب‌های ایران از سال 1384 به عنوان یک پروژه مشترک میان سازمان حفاظت از محیط زیست و برنامه عمران ملل متحد شروع به کار کرد. هدف از اجرایی‌سازی این طرح پیاده‌سازی مدیریت زیست بومی در برخی از تالاب‌ها و مدل‌سازی از نتایج آن برای ارائه به دولت بود.


علی ارواحی، مدیر برنامه ملی حفاظت از تالاب‌های ایران، در گفتگو با خبرنگار آنا گفت:  در نتیجه این پروژه، برنامه حفاظت از تالاب‌های کشور در سطح ملی تهیه و به تصویب هیئت دولت برسد. بدین ترتیب مدیریت زیست بومی تالاب‌های کشور در دستور کار قرار گرفت.


وی افزود: در حال حاضر برنامه مدیریت زیست بومی برای بیش از 30 تالاب در کشور تهیه شده است. این برنامه شامل اهدافی چون مدیریت یکپارچه در تالاب، حفاظت از تنوع زیستی، معیشت جوامع محلی، ارتقای سطح آگاهی و مدیریت منابع آب‌وخاک با هدف تأمین حق آب تالاب‌ها می‌شود.


 در برنامه حفاظت از تالاب‌ها تلاش می‌شود زمینه همکاری بخش‌های مختلف سازمان‌‌ها و نهادهای ذی‌نفع ایجاد شود تا شرایط بهتری برای احیای تالاب‌های کشور ایجاد شود. الگوسازی مشارکت مردم در حفاظت و احیای تالاب‌ها و استقرار کشاورزی پایدار در مناطق تالابی میان  از موارد اجرایی‌ در فاز اول برنامه ملی حفاظت از تالاب‌های ایران بود.


ارواحی بیان کرد: موفقیت‌ طرح‌های نمونه فاز اول برنامه ملی حفاظت از تالاب‌های ایران منجر به تعریف پروژه‌ای به نام الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه شد که از سال 1393 شروع به کار کرده است.


این پروژه با حمایت سازمان محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، برنامه عمران ملل متحد و دولت ژاپن در حال اجراست. تاکنون پنج فاز از برنامه الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه به اجرا درآمده است.


وی افزود: این برنامه در بیش از 130 روستای مستقر در منطقه آبریز دریاچه ارومیه و استقرار کشاورزی پایداری به اجرا درآمده است. این پروژه بستر مناسبی را برای مشارکت جامعه محلی، سازمان‌های مردم نهاد و دستگاه‌های دولتی محلی در فرآیند احیای دریاچه ارومیه ایجاد کرده است.


تقویت همکاری بین بخشی، توانمندسازی و ظرفیت‌سازی کارشناسان شرکت‌های خدمات کشاورزی محلی و کشاورزان محلی، اشتغال‌زایی برای متخصصان محلی و توانمندسازی زنان محلی و روستایی از جمله بروندادهای پروژه الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه است.


مدیر برنامه ملی حفاظت از تالاب‌های ایران مطرح کرد: بهره‌وری 49 درصدی مصرف آب و کاهش 40 درصدی مصرف نهاده‌‎های شیمیایی از جمله دستاوردهای این طرح است. در سال جاری تعداد روستاهایی که برنامه الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه در آن اجرایی می‌شود به 150 مورد خواهد رسید.


وی افزود: تحویل منابع آب ذخیره‌شده به دریاچه ارومیه از اولویت‌های مهم برنامه الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه است. بنابراین در این برنامه تلاش می‌شود تا آب‌های صرفه‌جویی شده از طریق به‌کارگیری این تکنیک‌ها به دریاچه ارومیه بازگردانده شود.


جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه با تأکید بر مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه از 28 تا 30 آبان در پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه برگزار می‌شود. هدف این جشنواره شناسایی نوآوران و مخترعان، حمایت از صاحبان ایده، شناسایی نیازها و مشکلات بخش‌های خصوصی و کشاورزان، معرفی این مشکلات و چالش‌ها به نخبگان و نوآوران، شناخت برتر محصولات ایرانی، اصلاح الگوی مصرف منابع طبیعی و ترویج آن، افزایش تعامل و همکاری میان فرهیختگان و پژوهشگران و بخش‌های دولتی، بسترسازی برای تجاری‌سازی محصولات نوآورانه و تأسیس و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان است.


جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه در دو بخش استارت‌آپی و دریافت ایده‌ها برگزار می‌شود. پیش می‌شود بیش از 100 ایده در این رویداد دریافت شود. آخرین فرصت ثبت‌نام برای شرکت در جشنواره ایده‌ها و محصولات نوآورانه سوم آبان است و علاقه‌مندان برای شرکت در این رویداد می‌توانند تا 26 آبان محصول یا ایده خود را ارسال کنند.


ارواحی در آخر خاطرنشان کرد: امیدواریم برگزاری این رویداد به تولید ایده‌ها و محصولات نوآورانه‌ای منجر شود که به حفاظت و احیای دریاچه ارومیه کمک کند.  


انتهای پیام/4115/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: دریاچه ارومیه
ارسال نظر