صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۹ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام کهساری در گفتگو با آنا:

وظیفه دانشگاهیان پیاده‌کردن پیام و اهداف عاشورا در جامعه است/ قیام امام حسین(ع) میراثی گران‌بها

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان سمنان گفت: وظیفه جامعه اسلامی به‌ویژه دانشگاهیان در زنده‌نگه‌داشتن محرم و عاشورا این است که پیام و اهداف عاشورا را در جامعه پیاده کنند.
کد خبر : 414653

حجت‌الاسلام رضا کهساری رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان سمنان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تبیین واقعه عاشورا اظهار کرد: عاشورا صحنه تقابل بین حق و باطل و صحنه مقابله بین فکر و اندیشه حسینی با فکر و اندیشه یزیدی بود.


وی افزود: عاشورا تقابل بین دو شخص یا دو گروه نیست؛ بلکه صحنه تقابل بین دو جریان فکری است. به همین دلیل امام حسین(ع) هم ویژگی‌های خودش را بیان کرد (انّا اهل بیت النّبوّه) و ویژگی‌های یزید را نیز بیان کرد و درنهایت فرمود «ومثلی لا یبایع مثله»، یعنی هرکسی که فکر حسینی و ویژگی‌های حسینی را دارد، با کسی که فکر یزیدی دارد، بیعت نخواهد کرد. در حقیقت سیدالشهدا(ع) یک قاعده را بیان کرد؛ نفرمود من با یزید بیعت نمی‌کنم؛ بلکه فرمود فکر حسینی با فکر یزیدی بیعت نخواهد کرد.


کهساری ادامه داد: این تقابل، تقابل بین حق و باطل و تقابل بین دو جریان همیشگی و در همه مکان‌ها و زمان‌ها جاری است، از ابتدای تاریخ که بخواهیم محاسبه کنیم، بین هابیل و قابیل، بین ابراهیم و نمرود، بین موسی و فرعون و تا زمان حال رخ داده است و نیز توجه کنیم به جمله مشهور «کُلُّ یَومٍ عاشورا و کُلُّ ارضٍ کَربَلا» که بیانگر همین معناست؛ بنابراین پیام و درس مهم عاشورا، درس پایداری، استقامت بر موضع و اندیشه و ایستادگی و مقاومت مقابل ظلم و ستم و فساد است.


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان سمنان بیان کرد: یادگیری این درس جزء ضروریات امروز ماست، مقام معظم رهبری همواره تأکید دارند که مقاومت تنها چیزی است که می‌تواند پاسخگو باشد و شعاری که شهدا در روز عاشورا دادند یعنی شعار «هَیهَات مِنَّا الذِّلَّة» بیانگر همین معنای مقاومت مقابل باطل است.


وی خاطرنشان کرد: کسی که طعم شیرین عزت الهی را چشیده باشد، تن به ذلت نخواهد داد و با جرثومه فساد بیعت نخواهد کرد؛ بنابراین آن کسی که حق‌محور است در این زمان هم زیر بار ظلم و ستم آمریکا و غرب نخواهد رفت؛ پس سیدالشهدا مظهر حق است و هرکسی که حق‌محور باشد به دور شمع نورانی وجود حسین(ع) پروانه‌وار خواهد چرخید.


کهساری درباره نقش واقعه عاشورا در وحدت بین مسلمین عنوان کرد: حسین(ع) محور وحدت و یکپارچگی بین همه حق‌طلبان می‌شود، حال از هر گروه و جناحی که باشند، حتی از هر کیش و آیینی که باشند، فرقی نمی‌کند؛ یعنی حتی مسیحیان و ارمنی‌ها نیز در مجالس حسین(ع) حضور پیدا می‌کنند و همه این‌ها در زیر خیمه امام حسین(ع) در کنار یکدیگر جمع می‌شوند و ارادت خودشان را به حضرت سیدالشهدا(ع) ابراز می‌کنند.


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان سمنان تصریح کرد: واقعاً هیچ اجتماعی را پرشکوه‌تر و بزرگ‌تر از اجتماعاتی که مربوط به سیدالشهداست در تاریخ نداریم، مانند ایام اربعین و حضور 20 میلیونی مسلمانان که چشمگیر است. به همین دلیل عاشورا میراث گرانبهای حسین(ع) بین امت اسلامی است و همه وظیفه داریم که حافظ و نگهبان این میراث ارزشمند باشیم.


وی درباره نقش جامعه اسلامی و به‌ویژه دانشگاهیان در تبیین کامل واقعه عاشورا و وظیفه‌ای که در این باره برعهده دارند، اظهار کرد: وظیفه جامعه اسلامی به‌ویژه دانشگاهیان در زنده‌نگه‌داشتن محرم و عاشورا این است که اهداف عاشورا را در جامعه پیاده کنند؛ زیرا حیات هر جریانی وابسته به حیات اهداف آن است. اگر اهداف سیدالشهدا را در جامعه‌مان پیاده کنیم در حقیقت عاشورا را زنده‌ نگه‌داشته‌ایم. حال حتی اگر رنگ عزاداری‌های کمرنگ باشد؛ اما اهداف سیدالشهدا برجسته باشد و در جامعه پیاده شود، عاشورا همواره زنده خواهد ماند.


کهساری بیان کرد: سیدالشهدا(ع) اهداف‌شان را در عبارات و در مراحل مختلف بیان کردند مانند احیای سنت نبوی، گسترش فرهنگ علوی، ترویج امر به معروف و نهی از منکر، اقامه حدود الهی، احیای ارزش‌های اخلاقی و انسانی، تقویت غیرت دینی و حفظ حرمت خانواده و ناموس و ده‌ها مورد دیگر که از جمله اهداف سیدالشهداست.


رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان سمنان افزود: در این راستا، دانشگاه‌ها موظف هستند در مسیر این اهداف به تحصیل، تعلیم و تعلم بپردازند. رعایت شئون اسلامی، بی‌تفاوت‌نبودن در مسائل مهم جامعه، واکنش نشان‌دادن به ناهنجاری‌های فرهنگی و اقتصادی از جمله وظایف مهم دانشگاهیان است که حسین(ع) برای آن‌ها قیام کرد.


وی عنوان کرد: اگر ما به سیدالشهدا اقتدا کنیم، آنگاه می‌توانیم در محیطی سالم، معنوی و فرهنگی زندگی کنیم و همان فرهنگ متعالی را به جامعه تزریق کنیم؛ بنابراین دانشگاهیان ارزش این را دارند و جزء وظایف‌شان است که در این مسیر پیشگام و پیشقدم باشند.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر