صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۰۰ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۸

شایع‌ترین علت سرگیجه چیست؟

یک متخصص گوش و حلق بینی گفت: "منیر"بیماری داخلی گوش است که با افزایش فشار مایع درونی آن یا پارگی غشای داخلی گوش ایجاد می‌شود.
کد خبر : 414540

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، علیرضا مصباحی، متخصص گوش و حلق بینی، درباره بیماری "منیر" اظهار کرد: این نوع عارضه از آن دسته بیماری های داخلی گوش است که با افزایش فشار مایع درونی آن یا پارگی غشای داخلی گوش ایجاد می‌شود. معمولا یک سمت گوش درگیرمی شود اما امکان این وجود دارد که در دو طرف هم اتفاق بیفتد. این عارضه در سنین ۲۰ به بالا بیشتر دیده می شود.


او درباره علل بروز این بیماری بیان کرد: منیر می‌تواند به دلیل اختلالات عروقی، تنگی مجرای شنوایی داخلی، تروما، آلرژی های غذایی، عفونت های ویروسی و نیز منشآ ژنتیکی باشد. اما علت بروز آن هنوز ناشناخته است؛ احتمالا عواملی مانند اثرات هورمونی، مواد عصبی وشیمیایی غیرطبیعی در جریان خون، واکنش‌های آلرژیک، بيماری خودايمنی و سابقه خانوادگی در بروز این بیماری  می تواند، موثر باشد.


این متخصص گوش و حلق بینی درباره علائم و نشانه های این عارضه گفت: در صورت حاد بودن بیماری؛ منگی‌ شدید، سرگیجه‌ (احساس‌ بیمار به‌صورت‌ چرخیدن‌ به‌ دور محیط‌ یا چرخیدن‌ محیط‌ به‌ دور خود است) دیده می شود. همهمه‌ در گوش‌ فرد مبتلا به‌ صورت‌ صدای‌ زنگ‌ یا وزو،کاهش‌ شنوایی‌ که‌ با هر حمله‌ تشدید می‌ شود.


او در ادامه افزود: علائم‌ احتمالی‌ اعم از استفراغ‌، تعریق‌، حرکات‌ پرشی‌ چشم‌ها، اختلال‌ تعادل‌ در حین بیماری هم وجود دارد.


مصباحی درباره راه درمان بیماری منیر گفت: اگر فردی علائم گفته شده را در خود ببیند باید فورا به پزشک مراجعه کند. برای درمان این عارضه می توان از داروهای ضدتهوع، آرام بخش تخت نظر پزشک استفاده کرد. در موارد غیرقابل کنترل، تزریق داروی جنتامایسین به داخل گوش توصیه می‌شود.


او در پایان یادآوری کرد: عمل جراحی زمانی انجام می شود که بیماری به مرحله حاد خود رسیده باشد. اگر عمل جراحی انجام شود ممکن است ناشنوایی، وزوز گوش و سنگینی گوش همچنان ادامه پیدا کند اما جای نگرانی نیست با گذشت زمان این مشکل، رفع خواهد شد.


منبع:باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

برچسب ها: سرگیجه
ارسال نظر