صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۷ - ۰۸ مهر ۱۳۹۴
گزارش خبرنگار آنا از حاشیه نشست علنی امروز بهارستان

موج جدید دلواپسی در مجلس؛ از تشبیه ظریف و روحانی به عمرسعد تا دفاع ابوترابی و مطهری

خانه ملت امروز تحت تأثیر دست دادن ظریف با اوباما در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و دلواپسی جدید نمایندگان دلواپس در میان فریادهای دوـ دو و چهارـ چهار دست به دست شد.
کد خبر : 41441

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس، آغازگر بیان این دلواپسی بود.


او همین که جلسه علنی مجلس آغاز و وارد دستور کار شد، خواست که رئیس جلسه به او اجازه دهد تذکری را مطرح کند.


حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد به دلیل وارد شدن به دستور کار، اجازه بیان این تذکر را نداد و او فریادزنان گفت که «ظریف با اجازه چه کسی با رئیس‌جمهوری آمریکا دست داد این مسئله خیلی مهم است.»


در این هنگام، برخی از نمایندگان، فریاد دو ـ دو (مخالفت با بیرانوند) و برخی دیگر فریاد چهار ـ چهار (موافقت) سردادند. نماینده بروجرد نیز فریاد زد «مرگ بر آمریکا» که شماری از نمایندگان نیز با صدای بلند با «شعار مرگ بر آمریکا» او را همراهی کردند.


پس از این، سرانجام بیرانوند در اواخر جلسه علنی امروز توانست زمانی را برای بیان تذکری شفاهی به خود اختصاص دهد. او نسبت به دست دادن ظریف با اوباما رئیس‌جمهور آمریکا به شدت انتقاد و اظهار کرد: «دقیقا زمانی که صدها حاجی ایرانی به واسطه جنایت سعودی به آغوش مرگ خفتند یا مفقود شدند، ظریف به طور اتفاقی خود را به آغوش اوباما رساند.»


وی با بیان اینکه «آقای ظریف غلط زیادی کرده است»، گفت: «اگر به عنوان وزیر امور خارجه این خطا را انجام داده، باید بداند از چارچوب اختیاراتش تخطی کرده است و باید مجازات شود، اگر به عنوان یک شخص، عطش روبوسی با اوباما و کری را دارد، از سمت خود استعفا بدهد و در خانه کری و اوباما بساط کند.»


بیرانوند افزود: «ملت رشید ایران سال‌هاست که تاوان رفتار استکباری شیطان بزرگ را می‌دهند، هنوز بسیاری از شهدای ما به خانه بازنگشتند که آمریکا قصد ریشه‌کنی ملت ایران را دارد، لااقل به اندازه یک جوجه خروس غیرت داشته باشید.»


وی با بیان اینکه «ایران فروختنی نیست»، تصریح کرد: «غیرت در رگ‌های ملت ایران جاری است و ایران تسلیم آمریکا نخواهد شد.»


رسایی و تشبیه دیپلماسی دولت یازدهم به شورای سقیفه و شهادت حسنین(ع)

همچنین، در جلسه علنی امروز، حمید رسایی که جزو نمایندگان دلواپس شناخته‌شده مجلس است هم لازم دید که درباره دست دادن ظریف با اوباما واکنش نشان دهد.


او در تذکر شفاهی اظهار کرد: 2 سال قبل دولت گفت به طور اتفاقی آقای روحانی با اوباما تلفنی صحبت کرد، سال قبل گفتند به طور اتفاقی ظریف با «جان‌ کری» وزیر امور خارجه آمریکا نیم ساعت قدم زده است، امسال گفتند به طور اتفاقی آقای ظریف و اوباما رئیس‌جمهور آمریکا مواجه شدند و با هم دست دادند، حتما سال آینده می‌گویند به طور اتفاقی پریدند بغل هم و روبوسی کردند.


وی افزود: تاریخ از این اتفاقاتِ اتفاقی پر است؛ به طور اتفاقی یک عده غدیر خم را فراموش کردند، به طور اتفاقی یکسری از فرماندهان امام حسن(ع)، آن امام را تنها گذاشتند، به طور اتفاقی یک عده‌ای به لشکر یزید پیوستند و عاشورا رقم خورد و بهانه همه این موضوعات اتفاقی بودن بود.


رسایی تأکید کرد: ما از یاد نبردیم به طور اتفاقی همه این افراد از «گندم ری» محروم شدند، آقای ظریف چطور به طور اتفاقی راهت را کج نکردی تا با آن دست چدنی مواجه نشوی؟ چرا به طور اتفاقی راهت را کج نکردی تا با دستی که به خون ملت ایران و ملت‌های دنیا آغشته است، دست ندهی؟ ما این موضوع را بررسی می‌کنیم.


پس از این سخنان رسایی، کلیپی که خود او به اتاق فرمان مجلس داده بود، پخش شد. در این کلیپ یک دقیقه‌ای محسن محسنی، جانباز روشندل 70 درصد در دیدار با مقام معظم رهبری انتقاداتی را نسبت به برجام مطرح می‌کند و رهبر معظم انقلاب هم خطاب به وی می‌فرمایند که اگر برجام با دقت نظر در مجلس بررسی نمی‌شود، این مسئله را به اعضای برجام بگویید.


پس از پخش این کلیپ، رسایی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: مبادا به طور اتفاقی سند ذلت این ملت در این مجلس تصویب شود.


دفاع تمام‌قد ابوترابی‌فرد و مطهری از ظریف


اما پایان جلسه علنی امروز مجلس، دفاع ابوترابی‌فرد از ظریف بود که در پاسخ به بیرانوند گفت: افرادی چون آقای ظریف در دفاع از انقلاب و رهبری و خون شهدا، غیرت دینی کمتر از بنده ندارند.


وی افزود: ممکن است ایشان براساس تصمیمی اقدامی کرده باشند که مورد نقد بنده، شما و بسیاری از دوستان باشد اما این بدان معنا نیست که انسان و افرادی که در تاریخ زندگی‌شان خدمت به انقلاب، امام و رهبری انقلاب را نشان داده‌اند، با ادبیاتی که شایسته نیست مورد نقد قرار دهیم.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما خطوط قرمزی نسبت به آمریکا داریم، گفت: ملت بزرگ ایران جنایات آمریکا را در طول تاریخ و در نیم قرن گذشته هرگز فراموش نخواهند کرد.


ابوترابی‌فرد افزود: چالش‌های امروز در دنیای اسلام در سوریه، یمن، عربستان و سایر کشورهای مسلمانان ناشی از سیاست‌های مذبوحانه، مخالف با منافع ملت اسلام است که توسط سیاست‌مداران آمریکایی رقم می‌خورد.


وی تاکید کرد که قطعا ملت ایران و مجلس موضع قاطعی را نسبت به رفتار سردمداران حکومت آمریکا خواهند داشت و اوضاع را رصد می‌کنند تا خدای ناکرده حتی کمترین رفتاری انجام نشود که بخواهد زمینه نفوذ غرب را فراهم کند.


راهروهای مجلس نیز پس از پایان جلسه علنی، نسبت به حواشی صحن، واکنش داشت.


به گزارش آنا، علی مطهری نماینده مردم تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به صحبت‌های تند بهرام بیرانوند، نماینده بروجرد، درباره وزیر امور خارجه، گفت: این همه حساسیت برای یک موضوع غیرمهم و کوچک، کار درستی نیست و اینکه یکی از مقامات کشور با اوباما دست داده است، نمی‌تواند اهمیت داشته باشد و مهم این است که ما از آرمان‌های خود نظیر مسئله فلسطین کوتاه نیاییم.


وی افزود: باید از نماینده‌ای که بی‌احترامی کرد پرسید که چرا فردی را که رهبری مورد اعتماد و متدین می‌داند بی‌غیرت خطاب می‌کند؟ دست دادن با اوباما نیز دلیل نفوذ آمریکا در ایران نیست.


مطهری تأکید کرد: بیشتر در این‌گونه واکنش‌ها هدف‌های سیاسی در کار است. با شعار و فریاد راه نفوذ بسته نمی‌شود و باید در جای خود طبق فرموده رهبری راه‌های نفوذ را ببندیم اما این افراد بیشتر به دنبال تضعیف دولت هستند چرا که اگر در دولت سابق این اتفاقات افتاده بود که مواردی نیز داشت اینها رفتاری چنین نداشتند.


وی با اشاره به بیانات رهبری در مورد مسدود کردن راه‌های نفوذ آمریکا گفت: مقصود رهبری به نظر من این بوده است که بالاخره بر اثر برجام مراودات ما با دنیا و دنیای غرب بیشتر می‌شود و طبیعی است که ممکن است آنها بخواهند با هدف نفوذ فرهنگی و سیاسی وارد شوند لذا ما باید آنجا هوشیار باشیم که آسیبی به انقلاب ما نرسد. اما اینکه بگوییم برجام یعنی نفوذ آمریکا به ایران و بگوییم توافق یک خیانت است کار درستی نیست و اگر بخواهیم به این بهانه به مقامات توهین کنیم اصلاً در مسیر خواست رهبری نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر