ضدیت با استکبار از شباهتهای نهضت عاشورا و انقلاب اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لاهیجان، فاطمه کریمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان پیش از ظهر امروز در مراسم حلقه صالحین که با عنوان بیانیه گام دوم انقلاب و نقش دانشگاه در تبیین آن که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد، اظهار کرد: دلدادگی به الله، تن ندادن به ذلت، عدالتمحوری، دگر بینی و ضدیت با استکبار از شباهتهای نهضت امام حسین(ع) و انقلاب اسلامی است.
وی اضافه کرد: شعارهایی که در نهضت امام حسین (ع) سر داده شد، مبتنی بر فطرت بوده و متعلق به زمان و مکان خاصی نیست، بنابراین شباهتهای فراوانی میان شعارهای نهضت امام حسین(ع) و نهضت مردم ایران که برخاسته از اسلام است، دیده میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه گیلان با بیان اینکه تلاشهای فراوانی برای انقلاب کشیده شده است، افزود: درحالیکه مردم در حال آمادهسازی برگزاری چهلمین سالگرد جشنهای انقلاب اسلامی بودند، استکبار جهانی و رسانههای داخلی و خارجی وابسته به آن به دنبال القای ناکارآمدی نظام بودند و آرزو میکردند که جشنهای 40 سالگی انقلاب برگزار نشود و پس از برگزاری این جشنهای باشکوه توسط مردم ایران، رهبر خردمند و فرزانه انقلاب در این موقعیت بیانیه گام دوم انقلاب را صادر کردند.
کریمی، 40 سالگی انقلاب را نقطه عطف و پیچ تاریخی عنوان کرد و افزود : در 40 سال گذشته کشور در حال حرکت به جلو بود، اما در مسیر خود با سختیهای فراوان مواجه شد و با تدبیر جمعی، خردورزی و با مشارکت همگانی از آن عبور کرد و در این مسیر به درختی تنومند تبدیل شده است.
وی با ترسیم فضای قبل از انقلاب اسلامی ادامه داد: قبل از وقوع انقلاب اسلامی جهان از دو قدرت شرق و غرب و بهدور از تفکرات و تعلقات دینی تشکیل شده بود که ملتها یا باید وابسته به این قدرتها بودند و یا محکوم به فنا میگشتند. نظام جمهوری اسلامی در چنین شرایطی و با شعار «نه شرقی و نه غربی» شکل گرفت و اساتید دانشگاه میتواند در تبیین الگوی جدید انقلاب اسلامی مشارکت فعال داشته باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان با بیان اینکه در 40 سال گذشته، تهدیدات و فرصتهای فراوانی در مقابل نظام نوپای اسلامی وجود داشت، ادامه داد: در طول این 40 سال استکبار با تمام توطئهها حتی نتوانست یک وجب از خاک کشور را کم کند و تهدید نظامی غرب به فرصت تبدیلشده و اکنون کشور امنیت بالایی برخوردار است.
کریمی، یکی دیگر از مزایای انقلاب اسلامی را مشارکت فعال مردم در آن دانست و بیان کرد: مشارکت مردم در حل مشکلات و سختیهای کشور بسیار زیاد است و مشارکت مردم در طول جنگ تحمیلی نمونه بارز آن است، امروز هم مانند گذشته و حتی بیشتر به مشارکت و حمایت مردم نیازمند هستیم.
وی، سنگین بودن کفه عدالت در تقسیم امکانات را یکی دیگر از برکات نظام جمهوری اسلامی دانست و توضیح داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امکاناتی از قبیل برق، گاز و آب در تمامی تمام روستاها و شهرها توزیع شده است، البته در وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم مشکلاتی وجود دارد که میتوان با تلاش آنها را کاهش داد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان، نقد کردن را با عیبجویی بسیار متفاوت دانست و ادامه داد: با نقدپذیری و تفکیک امور مثبت از منفی و بررسی عملکرد 40 ساله انقلاب میتوان، دریافت کرد که چه میزان از اهداف و آرمانها انقلاب محقق شده است؛ بنابراین باید در محافل تخصصی مانند دانشگاه نقد عالمانه صورت پذیرد.
کریمی، دولتی بودن بخشهای زیادی از اقتصاد، اسراف، استفاده غیربهینه از منابع کشور، نگاه به خارج، بودجهبندی معیوب را از معایب اقتصادی و چالشهای امروز دانست و متذکر شد: میتوان در قالب اقتصاد مقاومتی مشکلات فوق را کاهش داد.
وی با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تأیید فراوانی بر استفاده از نیروی جوانی و جوانان دارد، ادامه داد: برای اینکه آینده درخشانی داشته باشیم، لازم است براساس بیانیه گام دوم انقلاب، بسیاری از امور در دست جوانان مؤمن و انقلابی قرار گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان با بیان اینکه باید با تلاش مضاعف و جهادی، شکاف و فاصله علمی موجود میان کشور و جهان را کاهش داد، افزود: کاهش شکاف، حرکتی جهادی و جهشی میخواهد و سوابق ما در حوزههای فراوان نشان میدهد که هرگاه کار جهادی و مبتنی بر خودباوری داشتیم، موفق بودیم و دانشگاهیان در این زمینه باید بسیار تلاش کرد.
انتهای پیام/4078/4117/
انتهای پیام/