قهرمانان ورزشی نقش مؤثری در پیشگیری از اعتیاد دارند/ 4 میلیون مصرفکننده مواد مخدر در کشور داریم
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسکندر مؤمنی در نشست صمیمی با برخی از پیشکسوتان ورزشیگفت: بر اساس آمار شیوعشناسی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مصرفکننده دائمی و یک میلیون و ۶۰۰ مصرفکننده تفننی مواد مخدر در کشور وجود دارند که در مجموع آمار مصرفکنندگان مواد مخدر به بالای ۴ میلیون میرسد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در کنار کشور افغانستان قرار دارد که تولید مواد مخدرش در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۲۰۰ تن بود اما امروزه به بیش از ۹ هزار تن رسیده و به رشد ۵۰ برابری رسیده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتیاد، وکیل، قاضی، دکتر، ورزشکار و... نمیشناسد، هر کسی ممکن است معتاد شود. اگر غفلت کنیم، اعتیاد در خانه ما را هم میزند؛ مبارزه و مقابله با مواد مخدر همواره بوده است و ادامه دارد اما در کنار این حوزه، باید برنامههای پیشگیرانه نیز انجام شود تا جوانانمان گرفتار اعتیاد نشوند؛ پس راه اصلی در مبارزه با مواد مخدر، توجه به حوزه پیشگیری از اعتیاد است تا کسی به سمت اعتیاد نرود.
مؤمنی، اعتیاد را بیماری صعبالعلاج برشمرد و تصریح کرد: تفاوت بیماری اعتیاد و سرطان در آن است که سرطان، فقط خود فرد را گرفتار میکند و واگیردار نیست اما اعتیاد، چند خانواده را گرفتار میکند. پس در کنار اقدامات مقابلهای و درمانی باید اقدامات پیشگیرانه همچون آگاهسازی و آموزش را نیز انجام داد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: جامعه ورزش نزد مردم محبوب است و مردم احترام خاصی برای قهرمانان خود قائلاند و در این جلسه قصد داریم با هماندیشی، در حوزه پیشگیری از اعتیاد، اقدامات و مداخلات پیشگیرانهی مؤثری را انجام دهیم؛ از قدیمالایام تاکنون، دنیای ورزش دارای شور، هیجان و جذابیت بوده است و مردم در پای تلویزیونها چشمانتظار بودهاند تا قهرمانشان در مسابقات ورزشی برنده شود، قهرمانان الگوی جامعه هستند و نوع ادبیاتشان در جامعه اثرگذار است.
وی، پیشکسوتان و قهرمانان ورزشی را از گروههای مرجع جامعه خواند و گفت: این گروهها نقش مؤثری در پیشگیری از اعتیاد دارند و میتوانند یاریگر ما باشند؛ نباید منتظر فرد یا نهادی برای کمک بود، باید از هر ظرفیتی که در اختیار داریم خصوصاً ظرفیت قهرمانان و ورزشکاران محبوب کشور استفاده کنیم.
مؤمنی در ادامه، پیشنهاد پیشکسوتان ورزش کشورمان را در خصوص تشکیل کارگروه ورزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد را پذیرفت و گفت: این کارگروه باید تولید فکر، برنامه و کار اجرایی داشته باشد، همچنین یک نفر بهعنوان هماهنگکننده در این زمینه انتخاب شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان بر تجهیز اماکن ورزشی برای جوانان و شناسایی بهبودیافتگان در محلات زندگی ورزشکاران و حمایت از آنان تأکید کرد و افزود: طبق آمار، بیش از ۵۰ درصد معتادان شاغل بودهاند، پس اعتیاد دلیل مشخصی ندارد.
گفتنی است؛ در این نشست، پیشکسوتان و قهرمانان ملی ورزش از جمله علی پروین، امیر قلعهنوعی، علی دایی، سید جلال حسینی، کیانوش رستمی، محسن کریمی، کمیل قاسمی، مجتبی میرزاجانپور، بهداد سلیمی، دکتر حسین رنگرز، وحید شمسایی، مهدی رحمتی، محمد انصاری، دکتر حمید سجادی و دکتر امین نوروزی حضور داشتند و همکاری تنگاتنگ خود را با ستاد مبارزه با مواد مخدر در جهت پیشگیری از اعتیاد اعلام کردند.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/