صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۹ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۸

روحانی: بعید می‌دانم امروز یا فردا با اروپا به نتیجه برسیم

رئیس‌جمهور گفت: بعید می‌دانم امروز و فردا با اروپا به نتیجه برسیم و گام سوم ایران را که باطن فوق‌العاده مهمی دارد و شتاب ویژه‌ای به فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی خواهد داد، اعلام خواهیم کرد.
کد خبر : 414064

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با تشریح روند مذاکرات اظهار کرد: مثلاً اگر در 20 مسئله اختلاف داشتیم، این اختلافات اکنون در 3 مسئله است و بخش عمده آن‌ها حل شده‌اند اما هنوز به نقطه نهایی نرسیده‌ایم و بعید می‌دانم طی امروز و فردا نیز بتوانیم به توافق نهایی برسیم؛ درنتیجه گام سوم را بر خواهیم داشت و جزئیات این گام سوم را طی امروز و فردا اعلام و بر مبنای آن عمل می‌کنیم.


روحانی صبر راهبردی و اقدام ایران را در برابر خروج آمریکا از برجام، هوشمندانه خواند و اظهار کرد: ایران اولین گام را برداشت و ظرف این اقدام، 2 ماه نیز فرصت داد. در همان دوره با چین، روسیه و اروپایی‌ها صحبت کردیم اما به نتیجه مطلوب نرسیدیم. هرچند که آن‌ها توصیه می‌کردند گام دوم را برنداریم اما چون در عمل آن‌ها کار مهمی انجام نداده بودند، گام دوم را برداشتیم. بعد از گام دوم باز هم گفتگو و مذاکره کردیم.


وی افزود: طی این دوره یک گام‌هایی با هم برداشتیم. خیلی فاصله داشتیم در تلفن‌های روز اول بین ما خیلی فاصله بود اما الآن کلام همدیگر را خوب می‌فهمیم. آن‌ها می‌دانند ما چه می‌خواهیم و ما هم می‌دانیم آن‌ها چه می‌خواهند و کاملاً مفهوم است. در بسیاری از موارد به هم نزدیک شده‌ایم و در برخی از موارد هم هنوز اختلاف‌نظر داریم و به گام نهایی نرسیده‌ایم.


روحانی از تعیین یک چارچوب 5 ماهه تا پایان سال میلادی با فرانسوی‌ها خبر داد و گفت: آن‌ها می‌گویند با اروپایی‌ها و چین و دیگران و خود آمریکا حرف می‌زنیم و هماهنگ می‌کنیم و بحث می‌کنیم. حرف ما با فرانسه در این زمینه و به نمایندگی از طرف اتحادیه اروپا و سه کشور بود.


وی با اشاره به گام سوم ایران، خاطرنشان کرد: ظاهر این گام سوم، خیلی تکان‌دهنده نیست ولی باطن آن فوق‌العاده مهم است و به نظر من این گام، مهم‌ترین گامی است که برمی‌داریم و آثارش بسیار فوق‌العاده خواهد بود و ان‌شاءالله با این گام سوم ، سازمان انرژی اتمی با این روند از سرعت معمولی خارج و فعالیتش شتاب می‌گیرد یعنی با دستوری که امروز یا فردا صادر خواهد شد، سازمان انرژی اتمی برای رسیدن به اهدافش شتاب فوق‌العاده‌ای می‌گیرد.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه درعین‌حال 2 ماه دیگر فرصت می‌دهیم، افزود: ضمن این‌که گام سوم را برمی‌داریم، صحبت می‌کنیم و اگر به توافق رسیدیم باز هم راه برای مذاکره، منطق و توافق وجود دارد.


روحانی همچنین در بخشی از سخنان خود تندروهای درون آمریکا، رژیم نژادپرست صهیونیستی و برخی سران ارتجاع در منطقه را به‌عنوان سه گروهی نام برد که نمی‌خواهند بین ایران و آمریکا رابطه‌ای عادلانه، صحیح و درست برقرار باشد.


وی با اشاره به توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 گفت: تلاش شد تا توافق برجام به‌خوبی اجرایی و عملیاتی شود؛ اما آمریکا بی‌دلیل و حتی بی‌بهانه از این توافق خارج شد که البته غیرآمریکایی‌ها در این کار بیشتر موفق بودند.


رئیس‌جمهور گفت: در درون آمریکا تندروهایی شامل صهیونیست‌ها، نئوکان‌ها و نژادپرست‌ها هستند که خواهان رابطه‌ای صحیح میان ایران و آمریکا نیستند و هر وقت می‌خواهیم در این رابطه، جلو برویم یک جایی آن را به هم می‌زنند.


روحانی از رژیم نژادپرست صهیونیستی و برخی مرتجعان منطقه نیز به‌عنوان دومین و سومین گروه‌های مخالف نام برد و گفت: آن‌ها اگر بفهمند که ممکن است یک روزی بین ایران و آمریکا رابطه عادلانه‌ای برقرار شود، می‌دانند مرگ دائمی آن‌هاست چرا که این‌ها همانند کف روی آب هستند و نابود و محو می‌شوند.


رئیس‌جمهور افزود: هر وقت می‌خواهیم کاری انجام دهیم این سه گروه که متأسفانه بر کاخ سفید هم مسلط شده‌اند، نمی‌گذارند. علت اینکه آمریکا از برجام خارج شد، تسلط این 3 گروه بر کاخ سفید است. آن‌ها از برجام خارج شدند و مشکلاتی برای خود، ما و دنیا ایجاد کردند و البته ما گام‌هایمان را حساب‌شده، صحیح و استوار برداشتیم.


رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر رأی اعتماد به وزیران پیشنهادی آموزش‌وپرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در جلسه روز سه‌شنبه، گفت: نمایندگان محترم مجلس با رأی اعتماد خود، کابینه را تکمیل کردند.


روحانی خاطرنشان کرد: در این مقطع بسیار نیازمند بودیم با کابینه کامل و با استفاده از نیروهای تازه‌نفس بتوانیم بهتر انجام‌وظیفه کنیم و در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید و مهرماه که بهار علم و دانش است، انتخاب وزیر آموزش‌وپرورش بسیار مهم بود.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت ویژه سرمایه‌گذاری در بخش آموزش و پروش، گفت: آموزش‌وپرورش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در این زمینه همه ما رسالت بزرگی بر عهده داریم.


وی با اشاره به جمعیت 14 میلیون نفری دانش‌آموزان کشور، گفت: تحول در آموزش و پروش یکی از ضرورت‌ها است، مسئولیت آینده کشور در همه امور فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به دوش همین دانش‌آموزان و به عبارتی مدیران آینده کشور است.


روحانی با بیان اینکه آقای حاجی‌میرزایی در طول فعالیت 6 ساله خود در دولت با برنامه‌های دولت آشنایی کامل دارد، گفت: امیدواریم با حضور ایشان در این حوزه شاهد یک تحول در آموزش و پروش در شیوه علم‌آموزی و پرورش دانش‌آموزان برای کسب مهارت‌های زندگی برای به دوش گرفتن مشاغل و مدیریت امور در آینده باشیم.


رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه نقایصی در آموزش‌وپرورش وجود دارد، افزود: در طول 40 سال گذشته توفیقاتی داشته‌ایم اما قانع‌کننده نبوده است و تغییرات ایجادشده در نظام آموزشی که جزئی و ظاهری بوده، برای کسی قانع‌کننده نیست.


وی ادامه داد: مهم این است که برون‌داد ما چیست و آیا دانش‌آموز امروز ما پس از دوران تحصیل در بازار کار، سیاست و فرهنگ از دانش‌آموز سال 58 برتر است یا نه، اگر برتر باشد ما هنر کرده‌ایم اما اگر وضعیت مثل گذشته باشد، ضرر کرده‌ایم.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه علم و دانش امروز با دیروز متفاوت است، گفت: دیروز خواندن و نوشتن بود اما امروز همه‌چیز به فضای مجازی منتقل شده است و برای علم‌آموزی و تحقیق و پژوهش سواد کامل در فضای مجازی ضروری است.


روحانی ادامه داد: در زمینه قدرت دفاعی هم هرچند قدرت اصلی و پایه ما نیروی مؤمن، فداکار و باانگیزه است اما بدون استفاده از فناوری و علم روز نمی‌توان موفق بود و بخش عظیمی از قدرت، علم و فناوری است.


رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به آقای مونسان به‌عنوان وزیر وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، گفت: گردشگری هم برای ما بسیار مهم است و در این شرایط سخت باید بتوانیم زندگی و اشتغال مردم را تأمین کنیم.


وی با بیان اینکه بیشترین فشار دشمنان امروز به بخش اقتصاد تحمیل شده است، گفت: مردم ما بسیار مقاوم و صبور هستند اما می‌خواهند مسئولان کشور بیش از گذشته با ابتکارات جدید گره‌ها را بگشایند و مشکلات را حل کنند.


رئیس‌جمهور تأکید کرد: ما باید بتوانیم با عملکردمان گره از مشکلات مردم باز کرده و زندگی مردم را آسان کنیم اما متأسفانه امروز گویا زبان‌های ما گره دارد و نمی‌توانیم با مردم تفاهم کنیم، مردم زبان ما را درست لمس نمی‌کنند و ما هم شرایط مردم را به طور کامل درک نمی‌کنیم. گاهی مردم چیزی می‌گویند ولی ما چیز دیگری می‌شنویم.


روحانی تأکید کرد: اگر امروز ما بتوانیم حرف خود را به نسل‌های سوم و چهارم منتقل و تفاهم کنیم، موفق خواهیم شد. متأسفانه امروز بین نسل اول و دوم با نسل‌های سوم و چهارم فاصله بزرگی ایجاد شده است.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز ما باید درک کنیم که نسل جوان و مردم به ما چه می‌گویند و چه می‌خواهند، گفت: مردم ما حرف روشن و واضح می‌زنند و می‌گویند مشکل ما را حل کنید.


روحانی اظهار داشت: مردم می‌گویند شما به خاطر دعواهای داخلی و مسائل پشت پرده خود، نه مشکل را می‌گویید و نه اینکه اراده حل آن را دارید، این نمی‌شود. مردم از ما می‌خواهند که مشکل آن‌ها را حل کنیم.


رئیس‌جمهور تأکید کرد: نشستن ما روی این صندلی مسئولیت زمانی مشروع است که درست بفهمیم مردم از ما چه می‌خواهند و با شهامت عمل کنیم آنچه را که مردم می‌خواهند.


روحانی با بیان اینکه مردم امروز از نظر اقتصاد و معیشت دچار مشکلات فراوان هستند، تصریح کرد: ما می‌توانیم در همین شرایط از مشکلات مردم بکاهیم و بحث گردشگری یکی از بخش‌هایی است که می‌تواند از نظر اقتصادی و اشتغال به جامعه و مردم ما کمک کند.


رئیس‌جمهور فراهم کردن فضای کسب‌وکار و تلاش برای جذب سرمایه و جلوگیری از خروج سرمایه از کشور را از اقدامات مهم برای کاستن از مشکلات مردم عنوان کرد و افزود: متأسفانه امروز پیچ‌وخم‌های زیادی در زمینه ایجاد اشتغال و فراهم کردن فضای کسب‌وکار برای متقاضیان وجود دارد.


روحانی ادامه داد: وظیفه امروز ما این است که با باز کردن گره‌ها و رفع موانع و پیچ‌وخم‌ها و کاستن از تشریفات و بروکراسی، فضای کسب‌وکار را فراهم کنیم و از طرف دیگر به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اعتماد بدهیم که در کشور سرمایه‌گذاری کنند.


روحانی گفت: بیاییم فضای کار و سرمایه‌گذاری در کشور را آماده و بانشاط کنیم چون معتقدم اگر این کار را انجام دهیم می‌توانیم از مشکلات پیچیده امروز عبور کنیم.


رئیس‌جمهور همچنین از همه وزرا، مسئولین، مدیران، تولیدکنندگان، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران، صادرکنندگان، واردکنندگان و همه کسانی که در کشور سالم کار می‌کنند تشکر کرد و گفت: وزارت خارجه، وزیران اقتصادی و همه مدیران کشور برای حل مشکلات مردم و مأیوس کردن دشمنان کشور، کار و تلاش می‌کنند و این کار بسیار عظیم و ارزشمندی است.


رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت با اشاره به ایام محرم و عزاداری سرور و سالار شهیدان کربلا و یاران باوفایش و فرهنگ عاشورا، تأکید کرد: ما هر پیروزی که در کشور داشته‌ایم در سایه فرهنگ عاشورا و پیروی از راه و رسم اباعبدالله (ع) بوده است.


وی خاطرنشان کرد: تردید ندارم امروز هم با عشق به اباعبدالله (ع) و پیروی از سیره و راه امام حسین (ع) به‌راحتی می‌توانیم از مشکلات‌مان عبور کرده و در برابر فشارها ایستادگی و مقاومت کنیم.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه درس عاشورا خیلی عمیق است، گفت: این تابلوی بسیار نفیس و عجیب را امام حسین (ع) در یک روز ترسیم کرد. البته این تابلو اصلش برای بعثت پیغمبر است اما آن بخش‌های نهایی و زیبای این تابلو به دست اباعبدالله الحسین (ع) در یک روز انجام گرفت.


روحانی با اشاره به اینکه خداوند یک قدرت و توانی به انسان داده که می‌توانیم در یک زمان کوتاه از فرش به عرش برسیم، افزود: خدا این قدرت را به ما داده ما این چنین پرواز را می‌توانیم انجام دهیم و امام حسین (ع) این پرواز را از یک صبح تا بعدازظهر انجام داد و حتی دشمنان امام حسین (ع) هم به آن اعتراف کردند و همه دیدند که در تمام لحظات امام حسین (ع) هدف و یارانش را فراموش نکرد.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر