همکاری ناسا و آژانس فضایی اروپا برای نجات زمین
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هفته آینده، محققان ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) در کنفرانسی در رم حضور خواهند یافت تا در مورد چگونگی انجام یک مأموریت بزرگ برای منحرف کردن سیارک در فضا بحث کنند.
ارزیابی انحراف سیارک (AIDA) با همکاری بین دو آژانس فضایی بهگونهای طراحیشده است که نشان میدهد چنین تکنیکی میتواند در صورت نیاز علاوه بر محافظت از سیاره زمین، از برخورد با یک شی بزرگ فضایی مقابله کند. هدف AIDA یک سیارک دوتایی به نام Didymos است که از دو جسم به قطر حدود 2.560 و 525 فوت تشکیلشده است و بهعنوان یک ماده نزدیک به زمین (NEO) طبقهبندی میشود که بالقوه خطرناک است.
اصطلاح NEO به هر سیارکی یا ستاره دنبالهدار اطلاق میشود که مدار آن را در فاصله 121 میلیون مایل از خورشید و در حدود 30 میلیون مایل از زمین قرار میدارد. پیشبینی میشود که این NEO ها حداقل فاصله نزدیک به کمتر از 0.05 واحد نجومی (حدود 4.6 میلیون مایل) و قطر ضمنی بیش از 460 فوت داشته باشند.
اپراتورهای مأمور سعی میکنند با استفاده از یک فضاپیمای طراحیشده توسط ناسا معروف به DART برای انحراف Didymos استفاده کنند. یک ماهواره مینیاتوری بانام LICIACube (Light Italian CubeSat) برای تصویربرداری لحظهبهلحظه از برخورد سیارکها با DART راهاندازی میشود که قبل از عملیات مستقر میشود.
پسازآن، فضاپیمای دیگری به نام هرا (طراحیشده توسط ESA) پرتاب خواهد شد، که بهطور بالقوه در سال 2027 وارد Didymos میشود. هرا دادههایی را در محل تأثیر جمعآوری میکند و بینشهایی را در اختیار محققان قرار میدهد که به آنها امکان میدهد تا اثرات برخورد را بهتر درک کنند. هرا همچنین یک جفت ماهواره مینیاتوری مستقر خواهد کرد تا جزئیات این سیارک را بررسی کند.
یان کارنلی از تیم هرا در بیانیهای گفت: DART میتواند مأموریت خود را بدون هرا انجام دهد. تأثیر آن برمدار سیارکها با استفاده از رصدخانههای زمینی بهتنهایی قابلاندازهگیری خواهد بود. اما انجام دو مأموریت باهم باعث افزایش بازده دانش کلی این پروازها خواهد شد. درواقع هرا دادههای اساسی را جمعآوری میکند تا این آزمایش یکطرفه را به یک روش انحراف سیارک قابلاستفاده برای سایر سیارکها تبدیل کند. هرا همچنین اولین مأموریتی خواهد بود.
گفتنی است این مأموریت نهتنها به آزمایش قابلیت استفاده از این روش دفاعی سیارهای کمک میکند، بلکه میتواند زمینه آزمایش فناوریهای جدید را نیز فراهم کند.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/