صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۳ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
ایوبی:

نگاه جهان غرب در عرصه‌های مختلف به سمت شرق و ایران اسلامی است

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران گفت: نگاه جهان غرب در عرصه های مختلف به سمت شرق و ایران اسلامی است.
کد خبر : 413991

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو-ایران، نشست خبری ششمین کنفرانس بین‌المللی  ثبت های زنجیره ای در مسیر جاده ابریشم با حضور حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، «وتان فتوفسکی»  رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران، سید سعید شاهرخی استاندار همدان، عباس صوفی شهردار همدان و با حضور جمعی از اهالی رسانه در سالن اجتماعات کمیسیون ملی  یونسکو ایران برگزارشد.


دکتر حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران در ابتدای این مراسم ضمن خیر مقدم به حضار گفت: در آستانه حماسه با شکوه حسینی هستیم و فرارسیدن ماه محرم را تسلیت می‌گویم، خوشحالم که برای نخستین بار جمهوری اسلامی ایران میزبان نشست ثبت‌های زنجیره ای در مسیر جاده ابریشم شده و این میزبانی را مدیون شهر همدان هستیم، اگر استاندار این شهر نمی‌پذیرفت، ما نمی توانستیم میزبان چنین همایشی باشیم.


وی ادامه داد: ما به عنوان کمیسیون ملی یونسکو- ایران، خودمان را موظف می دانیم که از تمام ظرفیت های این فرهنگ کهن استفاده و آن را منتقل کنیم. وظیفه ما به عنوان کمیسیون ملی یونسکو- ایران پیگیری منافع  نظام جمهوری اسلامی ایران و تمام جاهایی است که به آن مربوط است، یونسکو سازمان خوش نامی است و بیش از 70 سال  برای آن زحمت کشیده شده و با اندیشه از بین بردن جنگ  پس از ویرانی های جنگ جهانی تشکیل شده است.



ایوبی با اشاره به اینکه باید ریشه جنگ و خشونت را در روح و روان انسان های بیمار و خشونت طلب جست وجو کرد ادامه داد: یونسکو جزو سازمان‌هایی است که پرچم علم و فرهنگ و هنر را برافراشته و بنای آن این است که صدای  ملت و دولت‌ها را بشنود، شاید به همین دلیل است که در یونسکو کشورهای  قدرتمند اجازه ندارند با صدای بلند حرف بزنند و به همین  دلیل برای رژیم صهیونیستی و آمریکا جای جذابی نیست و از این سازمان خارج شدند. ولی برای ایران به عنوان مهد علم و فرهنگ و هنر، یونسکو جای مهم و جذابی است و من به عنوان نماینده ایران باید همه ظرفیت های خاموش  یونسکو را فعال کنم و این سرمایه مهم و نمادین را در خدمت اهداف نظام و انقلاب اسلامی قرار دهم.


وی اضافه کرد: یونسکو سازمان بین دولت‌هاست و این نکته بسیار مهمی است و بنای یونسکو بر عدم مداخله در امور دولت‌ها و حاکمیت‌ها است. در قانون اساسی یونسکو احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی کشورها آمده است. یونسکو تنها و تنها با حفظ استقلال کشورها در عرصه های مختلف علمی، آموزشی و فرهنگی برنامه‌هایی را پیشنهاد می‌کند و کشورها متناسب با اصول و ارزش های خود می‌توانند آنرا اجرا کنند یا به هر دلیلی تمایلی به اجرای آنها نشان ندهند.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو -ایران عنوان کرد: در ماده دو قانون اساسی یونسکو آمده که باید همه برنامه‌های آموزشی را با حفظ استقلال نظام های آموزشی کشورها اجرا کرد و هر بسته آموزشی که حاکمیت و استقلال نظام آموزشی کشور را نقض کند، یونسکو آن را نه می خواهد و نه توصیه می کند.


ایوبی  با اشاره به اینکه در جهان کنونی بازگشت به سلسله اصول و آموزه‌هایی  داریم که نقطه قوت ماست، اضافه کرد: در جهان کنونی پس از دوران علم پرستی و علم‌ستایی و بی توجهی به آموزه های اخلاقی، امروز اخلاق در آموزش مورد توجه سازمان جهانی یونسکو قرار گرفته و شعار اصلی یونسکو آموزش اخلاق مدار است.


وی اضافه کرد: ما ایرانیان و مسلمانان مفتخریم در تمدن ایرانی و اسلامی مکاتب آموزشی ما بر اساس اخلاق، رابطه درست بین استاد و شاگرد و بر اساس اصولی که آنرا آداب‌المتعلمین می نامیم شکل گرفته است. اکنون که جهان آموزه های ایرانی و اسلامی را به رسمیت می شناسد روا نیست که به بهانه های واهی عرصه را خالی کنیم و در این جریان سهیم نباشیم.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران اظهار داشت: همین اتفاق در عرصه های دیگر نیز افتاده است؛ نباید تصور کنیم توجه به مسئله محیط زیست آموزه غربی است. در فقه شیعی و فقه اسلامی، ابواب متعددی در آلوده نکردن آب‌ها و طبیعت و احترام به محیط زیست وجود دارد. اکنون که بشر به این آموزه های دیرپای اسلامی و ایرانی توجه کرده ما نباید به بهانه های مختلف در این فرایند حضور نداشته باشیم.


ایوبی گفت: برخلاف کسانی که در اندیشه گرفتن الگو از جهان غرب هستند جهان غرب امروز در عرصه های مختلف نگاهش به شرق و جهان اسلام و ایران اسلامی است. به عنوان نمونه امروز مسئله اخلاق آب مطرح است که یک سنت ایرانی اسلامی است و احترام به آب و توزیع درست آب و فرهنگ پیرامون آب شامل این امر می شود.


وی ادامه داد: در یونسکو امروز مسئله اخلاق رسانه ای مطرح است. در ادبیات و عرفان و شعر ایرانی و احادیث سخن گزیده گفتن و هر سخنی را هرجای نگفتن و به صدق سخن گفتن، یک فرهنگ است. ما با سازمانی طرفیم که رویکردش به ما نزدیک و نزدیک تر می شود.


ایوبی درباره سند ۲۰۳۰ تصریح کرد: به عنوان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران اعلام می‌کنم سند مخدوشی که بنام توسعه پایدار متاسفانه در ایران تهیه شده بود فاقد اعتبار است و اجرای آن را در هیچ کجای ایران برنمی‌تابیم و با سازمان‌ها در صورت اجرای این سند برخورد قانونی خواهد شد. اعلام می‌کنم سند توسعه پایدار یونسکو زیر عنوان 2030 که در ایران تهیه شده با آنچه در یونسکو تهیه شده نسبتی ندارد.


وی ادامه داد: اصل اساسی یونسکو بر عدم مداخله در دیگر کشورها است که در سند اصلی رعایت شده است و این نکته بسیار مهم در برخورد با یونسکو مورد توجه قرار نگرفته و نمی‌گیرد.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو اضافه کرد: ما سعی داریم از همه ظرفیت‌های یونسکو استفاده کنیم که یکی از ظرفیت‌ها که در این ایام فعال شد، ظرفیت باشگاه های یونسکو بود که با رعایت همه اصول، افراد مجرب در عرضه های ضروری چند باشگاه  را به تصویب رساندند که در مسیر جمهوری اسلامی به کار خود ادامه می دهد. همچنین یکی از ظرفیت های ما نشست های جهانی است که ما مدت‌هاست میزبان همایش های بین‌المللی  نبودیم و این نشست‌ها مثل نشست جاده ابریشم اتفاق خوبی است که با کمک دوستان توانستیم میزبان نشست ثبت زنجیره ای جاده ابریشم باشیم. علاوه بر این نشست ‌ها، برنامه های فرهنگی دیگری خواهیم داشت که در همه برنامه‌ها آثاری از صلح نوشته‌ها به نمایش گذاشته می‌شود.


وی در پایان گفت: جاده ابریشم اگرچه راه تجاری است اما راه تبادل فکر و راه گفتگوی ادیان است که از همدان که شهر تاریخی است، آغاز خواهد شد.


برگزاری سه برنامه بین‌المللی در همایش جاده ابریشم


وتان فتوفسکی رییس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران نیز در ادامه گفت: ابتدا مایلم از دکتر ایوبی برای تعریف خیلی زیبایی که از یونسکو داشتند تشکر کنم، مایلم  این مطلب را اضافه کنم که ایران یکی از کشورهای فعال عضو یونسکو است و مایلم بیشتر به نشست‌هایی که با حمایت شهر همدان از ۲۳ سپتامبر قرار است برگزار شود، بپردازم.


وی ادامه داد: ما سه برنامه داریم که محور سه برنامه جاده ابریشم است و یونسکو تصمیم گرفته سه برنامه بین‌المللی را در این دوره اجرا کند و انتخاب ایران در این دوره بر حسب اتفاق نبود و این کشور در بین کشورهایی که موفق به ثبت میراث جهانی شدند، رتبه دهم را دارد و موفق  به  ثبت ۲4 محوطه  فرهنگی در میراث یونسکو شده است و همچنین 57 محوطه  هم در فهرست موقت فهرست یونسکو قرار گرفته که منتظر ثبت است.



رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران اضافه کرد: هدف از برگزاری ششمین نشست جاده ابریشم در ایران، این است که به جهان بگوییم که ایران از‌ کشورهایی  است که فعالیت زیادی در حفظ میراث فرهنگی انجام ‌می دهد و کمیته هماهنگی ۱5 عضو از کشورهای منطقه ای دارد و پنجمین نشست این کمیته سال گذشته در عشق آباد  ترکمنستان برگزار شد.


فتوفسکی اضافه کرد: یکی از رویکرد های یونسکو، ترویج و‌ حفظ میراث فرهنگی است و در این راستا از کمیسیون درخواست کردیم که ششمین نشست را در یکی از شهرستان‌ها برگزار کند چراکه حضور جوامع بین‌المللی را در حفظ منابع بین‌المللی می بینیم.


وی عنوان کرد: شهردار همدان میزبانی این سه نشست را قبول کرد و این نشست‌ها یک هفته به طول می انجامد و همانطور که دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو اعلام کرد برنامه های فرهنگی هم  در این دوره خواهیم داشت و این در واقع فرصتی را فراهم می کند تا همدان میراث فرهنگی خود را به کشورهای دیگر معرفی کند.


سید سعید شاهرخی استاندار همدان نیز در ادامه این نشست گفت: تشکر ویژه خودم را از دبیر کل ملی یونسکو-ایران که زمینه این نشست را فراهم  کرد اعلام می کنم. بی شک گسترده ترین میراث بشر می تواند راه ابریشم باشد که نه تنها در زمینه تجارت بلکه در زمینه فرهنگ پیوندی را به وجود ویرده و سرمایه ارزشمند بشر محسوب می شود.


وی افزود: همدان در گذشته هگمتانه نام داشته که تاریخی بلند و بیش از 3200 سال سابقه دارد که آثار تاریخی موجود در آن گویای این حقیقت است.


استاندار همدان تاکید کرد: در همدان بیش از ۱۸۰۰ اثر تاریخی و طبیعی داریم که مربوط به ادوار مختلف است و‌ اگر کسی می‌خواهد ایران را در ادوار مختلف ببیند به همدان سفر کند و از این ۱۸۰۰ اثر بیش از ۱۱۰۰ اثر ثبت ملی شده است.



وی در پایان عنوان کرد: مفتخریم که با توجه به این داشته‌ها و سوابق شهر همدان، امسال میزبان این رویداد بین‌المللی باشیم و امیدوارم به این عزیزان در این ایام نهایت خدمت را داشته باشیم. از سفرای کشورهای مختلف درخواست می کنم در این رویداد بین‌المللی شرکت کنند و از اصحاب رسانه دعوت می‌کنم که به این رویداد بیایند.


عباس صوفی شهردار همدان نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: بسیار خوشحالم به عنوان شهردار همدان که در یک سال گذشته میزبان سومین نشست بین‌المللی برای معرفی ظرفیت های تاریخی و گردشگری  شهر بزرگ همدان هستیم. سال گذشته دو نشست برگزار شد و سومین نشست هم در آینده ای نزدیک برگزار می شود. همدان با این سابقه تاریخی و با توجه به 500 سال پایتخت بودن  یکی از شهرهای مهم ایران است.


وی در پایان عنوان کرد: همدان یکی از شهرهای مهم در صنعت گردشگری است و آثار تاریخی زیاد آن نشان دهنده ظرفیت های بالای آن است و امیدوارم این نشست به نشان دادن ظریفت های زیاد این شهر مهم، منجر شود و حضور شما اصحاب رسانه بسیار به این امر کمک می کند.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر