صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۷ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
سی‌ان‌ان در گزارشی بررسی کرد؛

وظایف ملکه انگلیس چیست؟

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرد بحران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) نقش ملکه این کشور را تغییر می‌دهد.
کد خبر : 413835

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در انگلیس شخص نخست‌وزیر، رئیس دولت به شمار می‌رود، اما رئیس کشور نیست زیرا ملکه رئیس کشور به شمار می‌رود.


در انگلیس نقش ملکه، بیشتر تشریفاتی است و او رئیس تشریفاتی کشور به شمار می‌رود. اما در شرایط فوق العاده‌ای که در حال حاضر این کشور با آن مواجه است، احتمال دارد نقش ملکه نیز تغییر کند. ملکه وقتی برای پارلمان سخنرانی می‌کند متنی را قرائت می‌کند که دولت نوشته است. درواقع، درست است که صدا صدای ملکه است، اما سخن سخن ملکه نیست. او در مخفی نگهداشتن دیدگاه‌هایش برای خودش استاد شده است. ما هرگز نمی‌توانیم متوجه شویم که او چه نظری دارد. در واقع همین مسئله یکی از اسرار حیات طولانی او در این مسند بوده است. او هرگز بیم ندارد زیرا هرگز دیدگاه‌های سیاسی بیان نمی‌کند. همین رویکرد به وی این امکان را می‌دهد تا همه احزاب در پارلمان از او حمایت کنند. باید توجه داشت که پارلمان تنها نهادی است که می‌تواند قدرت را از ملکه بگیرد.


پارلمان عالی‌ترین نهاد سیاسی و قدرت در انگلیس به شمار می‌رود. ملکه به پارلمان پاسخگو است. ملکه فقط با توصیه نخست‌وزیر اقدام می‌کند که جدیدترین مصداق آن، زمانی بود که بوریس جانسون از ملکه خواست تا با طرح تعلیق پارلمان موافقت کند. ملکه با این درخواست موافقت کرد بدون آنکه این طرح را زیر سوال ببرد. تاکنون این نظام در انگلیس جواب داده است، اما ممکن است این وضع با اقدامی که این هفته اعضای پارلمان صورت می‌دهند، تغییر کند.


 اعلام تصمیم بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در روز چهارشنبه مبنی بر تعلیق پارلمان از دومین هفته سپتامبر تا چهاردهم اکتبر یعنی دو هفته پیش از مهلت برکسیت در ۳۱ اکتبر (۹ آبان)، موجی از خشم و اعتراض در انگلیس را برانگیخته است.


مطابق با قانون اساسی انگلیس، نخست‌وزیر این کشور اجازه دارد پارلمان را به حال تعلیق درآورد، هر چند برای این کار به موافقت ملکه نیاز دارد. نخست‌وزیر انگلیس معمولا این کار را در فصلی که کنگره احزاب سیاسی این کشور در ماه سپتامبر برگزار می‌شود، انجام می‌دهد. اما زمانی را که جانسون برای تعلیق پارلمان انتخاب کرده و مدت پنج هفته‌ای سبب اعتراض مخالفان با برکسیت سخت (خروج انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا) شده است.


منتقدان و مخالفان می‌گویند بوریس جانسون قصد دارد با این کار مانع از مخالفت نمایندگان پارلمان با برکسیت سخت شود. اما جانسون می‌گوید تعلیق پارلمان پیش از ارائه برنامه سیاست ملی از سوی دولت جدید در سخنرانی ملکه الیزابت، که در حال حاضر برای ۱۴ اکتبر برنامه‌ریزی شده است، یک روند معمولی بوده و علاوه بر آن پارلمان در اواخر سپتامبر همزمان با کنگره احزاب سیاسی تعطیل می‌شود.


منبع:باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر