صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۳
دکتر میرزاده در شصت و نهمین اجلاس شورای مرکزی (بخش نخست)

توسعه دانش، فرهنگ و اقتصاد اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در سال 94 است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در شصت و نهمین اجلاس شورای مرکزی این دانشگاه با ارائه گزارشی از الزامات، راهبردها و اقدامات این دانشگاه از مهر 92 تا بهمن ماه سال جاری گفت: گردهمایی امروز همایشی برای توسعه دانش ، فرهنگ و اقتصاد در دانشگاه آزاد اسلامی است.
کد خبر : 4138

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آناٰ در این مراسم دکتر حمید میرزاده با خیرمقدم به رئیس هیات موسس و هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی و قدردانی از حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، دکتر عبدالله جاسبی، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمایندگان مجلس، نمایندگان تام‌الاختیار دانشگاه در استان ها، روحانیان، نمایندگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاونان هماهنگی استان ها، روسای واحدها و مراکز، روسای شوراهای استانی سما و نمایندگان دانشگاه در تشکل های دانشجویی ٰگفت: این اجلاس در ادامه اجلاس شصت و هشتم که همایش همراهی، همدلی، همکاری و همگامی بود، همایشی برای توسعه دانش، فرهنگ و اقتصاد در دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی افزود: توسعه تحصیلات تکمیلی، اجرای طرح های فرهنگی ماندگار و توسعه شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی تحقیقات از مهم ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی است.
میرزاده از جمله افتخارات دانشگاه آزاد را کسب رتبه اول در سال 2013 بر اساس برون داد علمی از نمایه Scopus در بازه زمانی 2011-2007 بین دانشگاه‌های ایران (موسسه سایماگو )، به دست آوردن جایگاه نخست کشور با انتشار 51000 مستند علمی و مقالات ISI , WOS در پایگاه معتبر Scopus دانست و گفت: بزرگترین دانشگاه حضوری جهان دارای بیش از 69 هزار هیات علمی تمام وقت و نیمه‌وقت و 20 میلیون متر مربع زیر بنای آموزش عالی است و 37 درصد دانشجویان ایران در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کنند.
الزامات پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی
وی الزامات پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی را توسعه کیفی مطلوب دانشگاه متناسب با توسعه کمی آن، تامین کسری بودجه، تحقق کامل اهداف برنامه های مصوب هیات موسس و هیات امنای دانشگاه و مصوبه 721 شورای عالی انقلاب فرهنگی، تکمیل طرح های عمرانی نیمه تمام به مساحت حدود 1/7 میلیون متر مربع در سراسر کشور عنوان کرد و افزود: حل و فصل 648 پرونده قضایی، توسعه زیرساخت رشته های دانشگاهی کیفی و اصلاح هرم هیات علمی، انسجام بخشی به نظام برنامه ریزی و بودجه بندی، سامان دهی نیروی انسانی، تصویب رشته های آموزشی جدید، تجاری سازی تحقیقات، توسعه متوازن و بومی سازی تحصیلات تکمیلی در سراسر کشور از اولویت ها است.


وی تاکید کرد: اجرای برنامه مصوب توسعه فرهنگی، تسویه حساب های معوق حقیقی و حقوقی در تراز مالی دانشگاه، توسعه حوزه علوم پزشکی، جایگزینی کاهش تقاضا به دلیل کاهش جمعیت و توسعه بی رویه و غیر منطقی بخش های دولتی و شبه دولتی، استقرار سیستم اتوماسیون اداری و آموزشی منسجم، فراگیر و پایدار، کاهش وابستگی 99 درصد بودجه دانشگاه به شهریه و ایجاد فضای با نشاط علمی و فرهنگی در دانشگاه از الزامات اجتناب ناپذیر است.
استفاده از خرد جمعی، مشورت و تمرکز زدایی/راه اندازی شوراهای راهبردی چهارده گانه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی راهبرد اول این دانشگاه را استفاده از خرد جمعی، مشورت و تمرکززدایی دانست و گفت: در این راستا شوراهای راهبردی چهارده گانه فرهنگی و اجتماعی، اقتصاد دانش بنیان، پژوهش و فناوری، برنامه ریزی، علوم پزشکی، بانوان فرهیخته، پارلمانی، حقوقی، سنجش و پذیرش، فناوری اطلاعات، امور بین الملل، مجازی بخشنامه ها، اطلاع رسانی و ارتباطات و معماری با بهره گیری از ظرفیت علمی و اجرایی و مدیریتی بیش از 210 عضو فرهیخته و دانشمند و خبره کشور به عنوان کمیسیون های تخصصی ارکان دانشگاه راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه مصوبه 721 شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف تمرکززدایی و اداره استانی واحدهای دانشگاهی در قالب هیات های امنای استانی با بهره گیری از 492 عضو هیات امنا و تشکیل کمیسیون های دایمی و نظارت در تمام استان ها در حال اجرا استٰ، خاطرنشان کرد: برگزاری منظم جلسات هیات موسس و هیات امنا مرکزی دانشگاه و اجلاس هیات امنای 31 استان کشور و انتصاب نمایندگان دانشگاه در استانها و معاونین هماهنگی در همین جهت بوده است.
تطبیق بودجه سنواتی با برنامه مصوب و اصلاح تشکیلات دانشگاه
وی با اشاره به اینکه راهبرد دوم این دانشگاه، تطبیق بودجه سنواتی با برنامه مصوب و اصلاح تشکیلات دانشگاه است، گفت: به همین منظور نظام بودجه ریزی با مشارکت استان ها، تدوین و طراحی شد و اصلاح، تصویب و ابلاغ بودجه واحدها مبتنی بر برنامه چهارم توسعه دانشگاه در اسفند 1392 با بهره گیری از ظرفیت هیات امنای استانی انجام شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: پیش بینی ما در بودجه سال 94 دانشگاه از 5800 میلیارد تومان از حیث درآمد و 9800 میلیارد تومان از حیث منابع در آموزش عالی کشور است.


به گفته میرزاده، استقرار نظام برنامه ریزی با تمرکز بر برنامه مصوب هیات موسس و سیاست های هیات امناء مرکزی، باز مهندسی نظام تشکیلات سازمانی و اصلاح نمودار تشکیلاتی دانشگاه متناسب با ماموریت های جدید دانشگاه، اصلاح برنامه پنجم دانشگاه منتهی به سال 1394 و اصلاح و تدوین برنامه ششم دانشگاه برای سال 1395 تا 1399 از جمله راهبردهای اصلی دانشگاه در این زمینه است.
افزایش سهم درآمد غیر شهریه ای دانشگاه آزاد اسلامی از حدود یک درصد به 10 درصد
وی افزایش سهم درآمدی غیرشهریه ای دانشگاه آزاد اسلامی از حدود یک درصد به 10 درصد در سال تحصیلی93-92 را یادآور شد و گفت: تحقق 16 درصدی درآمدهای غیر شهریه ای برای سال تحصیلی 95-94 از طریق متنوع سازی منابع درآمدی دانشگاه و فعالیت های سرمایه گذاری دانش بنیان و تخصیص اعتبارات جذب کمک های مردمی از جمله برنامه های آتی دانشگاه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، راهبرد سوم این دانشگاه را عدم تاسیس واحد و مرکز آموزشی جدید و ساماندهی پراکندگی مراکز آموزشی و پردیس های علوم و تحقیقات در راستای ارتقا کیفی دانشگاه برشمرد و افزود: در این راستا تجمیع 41 واحد و پردیس علوم و تحقیقات در واحدهای دانشگاهی و تجمیع 31 مرکز آموزشی با واحدهای دانشگاهی انجام شد که بدین ترتیب شاهد کاهش واحدها از 472 به 400 واحد و مرکز دانشگاهی بر اساس مصوبات هیات امنای مرکزی و یا هیات امنای استانی بودیم.
جذب اعضای هیات علمی جدید با مدرک دکتری تخصصی و ارتقای مربیان
وی اظهار کرد: راهبرد چهارم دانشگاه جذب اعضای هیات علمی جدید با مدرک دکتری تخصصی و ارتقا مربیان است که تا کنون 10937 ثبت نام متقاضی هیات علمی بوده و اقدام برای جذب 5000 نفر عضو هیات علمی جدید. صورت گرفته است.


میرزاده ادامه داد: رسیدگی به 610 پرونده متقاضیان بورس و موافقت با بورسیه شدن 355 نفر، ارتقای 1832 عضو هیات علمی طی 24 جلسه در هیات ممیزه دانشگاه،تصویب افزایش سهمیه پذیرش دوره دکتری و حداقل بورس 50 درصد برای ارتقا علمی مربیان دانشگاه برای 4000 مربی و تخصیص اعتبار جداگانه برای 5000 هیات علمی جدید PhD در سال 1394 در راستای راهبرد سوم صورت گرفته است.
وی راه اندازی سامانه جمع آوری اطلاعات کامل و دقیق اساتید همکار با دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس رشته گرایش محل را نیز یادآور شد و راهبرد پنجم دانشگاه را توسعه متوازن تحصیلات تکمیلی در کشور مبتنی بر ابلاغیه سیاست های کلی علم و فناوری مقام معظم رهبری و نقشه جامع علمی کشور دانست و افزود: در این راستا افزایش پذیرش رشته محل های مقطع کارشناسی ارشد از 3741 به 5226 و دکتری تخصصی از 408 به 1429 رشته محل درمهر ماه 93صورت گرفت.


وی، تحقق عدالت آموزشی و تمرکززدایی را به دلیل راه اندازی رشته های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در تمام استان های کشور دانست و خاطرنشان کرد:‌ با این کار امکان انتخاب رشته محل ها در دو مقطع کارشناسی ارشد از 20 به 100 رشته محل و دکتری تخصصی از 10 به 40 رشته محل افزایش یافت و امکان انتخاب بیشتر و بومی گزینی در کشور را فراهم کرد.


پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش محور برای نخستین بار
وی ایجاد سیستم پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش محور برای اولین بار در دانشگاه آزاد را یادآور شد و گفت: ساماندهی کیفی ظرفیت پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی، توسعه مراکز برگزاری آزمون‌های استاندارد زبان IELTS و EPT از 5 به 12 مرکز و اعتباربخشی به آزمون EPT به عنوان آزمون معتبر برای همه دانشجویان دکترای دانشگاه های دولتی و غیر دولتی کشور از اولویت های دانشگاه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه کمی و کیفی حوزه علوم پزشکی با طرح جامع مصوب را راهبرد بعدی این دانشگاه دانست و ادامه داد: راه اندازی رشته داروسازی در 3 واحد دانشگاهی آیت الله آملی، دامغان و اراک، دندانپزشکی در واحد بروجرد و پزشکی در واحد کرمان، 20 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 11 رشته در مقطع کارشناسی در گروه علوم پزشکی، نوسازی درمانگاه قدس و راه اندازی درمانگاه فرهیختگان به همین منظور صورت گرفته است.
میرزاده افزود: فراهم سازی عملیات بهره برداری و تجهیز 4 بیمارستان فرهیختگان تهران با 300 تخت­، کازرون 96 تخت، اردبیل 96 تخت و تبریز با 132 تخت، تقویت هیات علمی حوزه پزشکی، صدور موافقت اصولی برای راه اندازی 50 مرکز تحقیقات در واحدهای مختلف دانشگاهی که اخیرا شروع به‌ کار کردند در این راستا بوده است.


وی انتشار 14 مجله با مشارکت ناشر MEDNA و راه اندازی شبکه مجازی آزمایشگاه‌ها را از مهم ترین اقدامات در راستای توسعه علوم پزشکی برشمرد و گفت: خرید و توزیع 13 دستگاه آمبولانس برای مراکز درمانی و ارتقای کیفیت خدمات اورژانس با استقرار پزشک متخصص مقیم در اورژانس بیمارستان های دانشگاه بسیار حائز اهمیت است.
این مسئول خاطرنشان کرد: تدوین و تصویب اساسنامه جدید سازمان سما در هیات امنای مرکزی دانشگاه و تهیه و تدوین کتابچه سر فصل دروس مدارس تخصصی ورزشی در 9 رشته مصوب، راهبرد هفتم دانشگاه برای توسعه آموزش‌های فنی و حرفه ای سازمان سما است که در این راستا تاسیس 37 مدرسه تخصصی ورزشی، برنامه ریزی برای تاسیس آموزشگاه های آزاد و هنرستان در جوار آموزشکده های سما در واحدهای سما و بازبینی و اصلاح طرح جامع آموزشی سازمان سما و راه اندازی پورتال مکانیزه در دستور کار قرار گرفت.
افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه به 16 درصد در سال 94
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ راهبرد هشتم را توسعه فعالیت های پژوهشی و فناوری دانست و گفت: اکنون دانشگاه 54 مرکز رشد و 420 شرکت فناور یا دانش بنیان وابسته دارد که تاسیس 17 مرکز پژوهشی جدید و برنامه ریزی برای شهرک های فناوری آزاد، اخذ مجوز ارزیابی شرکت های دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک علم و فناوری از وزارت علوم در دستور کار قرار گرفته است .
وی به بررسی و ارزیابی علمی 75 پرونده اختراعات با همکاری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، صدور 166 مجوز فنی خرید تجهیزات پژوهشی و آزمایشگاهی نیز اشاره کرد و افزود: سهم بودجه پژوهشی دانشگاه از 5 درصد به 10 درصد درسال تحصیلی 93-92 و در ادامه در سال تحصیلی 95-94 به 16 درصد در سال آتی افزایش یافته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر