هر کسی وارد انتخابات میشود باید حسابهای مالی خود را کاملاً شفاف کند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و داغ شدن بازار تبلیغ و رقابتهای کاندیداهای تأیید صلاحیتشده، مسئلهای که ممکن است به یکی از چالشها و نگرانیهای اصلی مجریان برگزاری انتخابات تبدیل شود، مسئله ورود پولهای مشکوک و یا بهاصطلاح پولهای کثیف به مجاری رقابتهای انتخاباتی است.
حتی عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور ضمن هشدار به زیانبار بودن ورود اینگونه پولها به عرصههای انتخاباتی، منشأ چنین منابع مالی مشکوکی را سودهای حاصل از قاچاق یا مرتبط با مافیای قدرت دانست که اظهارنظر او با واکنش تند برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبهرو شد.
تزریق پولهای آلوده از سوی صاحبان ثروت به عرصه رقابت انتخاباتی کاندیداها میتواند پیامدهای ناخوشایندی در پی داشته باشد. حسین کنعانیمقدم، عضو شورای سیاسی جبهه ایستادگی ایران اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ورود پولهای کثیف به رقابتهای انتخاباتی را زیانبار توصیف کرد و گفت: یکی از شاخصهای مهم انتخابات، شاخص پاک بودن رقابتهای انتخاباتی است.
وی ادامه داد: در انتخابات پاک بهطور قطع، مسیر و مجاری تبادلات مالی باید شفاف و تحت کنترل باشد؛ به این دلیل که رانتهای سیاسی و اقتصادی عمدتاً در این مراکز جمع میشوند و در زمان انتخابات ظهور پیدا میکنند و به سلامت انتخابات آسیب وارد میسازند.
عضو شورای سیاسی جبهه ایستادگی ایران اسلامی بیان کرد: وقتی کسب رأی به پولهای کثیف آغشته شود، آن رأی نمیتواند اثرگذاری خود را در نظام مردمسالاری دینی داشته باشد.
کنعانیمقدم با بیان اینکه مسئولان باید مراقب باشند تا فساد مالی به صندوقهای رأی سرایت نکند، یادآور شد: اگر این اتفاق بیفتد آن وقت یکی از شاخصهای انتخابات خوب را که رأی پاک است از دست میدهیم.
وی افزود: شورای نگهبان بهدلیل جایگاهی که دارد میتواند پیش از انتخابات، در حین انتخابات و پس از انتخابات منابع مالی را تحت نظارت و کنترل داشته باشد.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که کاندیداهایی که پولهای کثیف را وارد رقابتهای انتخاباتی میکند از چه جناحی هستند، گفت: جریانات سیاسی که پایگاه مردمی ندارند، سعی میکنند با خرید و فروش آراء یا از طریق رانتهای سیاسی و اقتصادی در مسیر کسب رأی حرکت کنند تا موفق شوند.
کنعانیمقدم افزود: کسانیکه با خرید و فروش رأی به پیروزی دست مییابند و سپس صاحب مسئولیتی میشوند، هم آن رأی و هم آن مسئولیت غصبی است و تبعات قانونی و شرعی دارد و اینکه باید توجه کرد این افراد پس از پیروزی درصدد کسب منابع مالی نامشروع هنگفت و فسادهای کلان خواهند بود.
وی با اشاره به تأثیر قانون انتخابات با جلوگیری از ورود پولهای کثیف به رقابتهای انتخاباتی خاطرنشان کرد: در قانون انتخابات بررسی و تصویب شد تا هر کسی که وارد صحنه انتخابات میشود باید حسابهای مالی خود را کاملاً شفاف کند تا محلهای درآمدی و هزینهکرد رصد شود تا از این طریق به صاحبان ثروت اجازه داده نشود حامی مالی صاحبان قدرت، کاندیداها و نمایندگان باشند.
عضو شورای سیاسی جبهه ایستادگی ایران اسلامی در پایان تأکید کرد: البته پدیده ورود پولهای کثیف به عرصه انتخاباتی در کشورهای توسعهیافته هم که ادعای دموکراسی دارند به چشم میخورد، اما تفاوتی میان نظام انتخاباتی ما با نظام انتخاباتی آنها وجود دارد و این تفاوت در نحوه نظارت تعریف میشود؛ یعنی رصد منابع مالی کاندیداها و صاحبان قدرت در این کشورها نسبت به رصد منابع مالی صاحبان قدرت در کشورمان قویتر است و نمایندگان و کاندیداها مدام تحت نظارت هستند تا به محض اینکه اگر فساد یکی از آنها کشف شد، سریع او را برکنار کنند و به فسادهایش رسیدگی شود.
انتهای پیام/4079/پ
انتهای پیام/