صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۳ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
رئیس مرکز ملی خشک‌سالی:

خشکسالی در انتظار ایران است/ افزایش 1.5 تا 7 درجه‌ای هوای ایران تا 80 سال آینده

رئیس مرکز ملی خشک‌سالی گفت: در کشور خشکسالی غیر عادی نداریم اما مدل‌های تغییر اقلیم از خوش‌بینانه تا بدبینانه نشان می‌دهد که در سال‌های آینده با گرمای بیشتری روبه‌رو خواهیم بود.
کد خبر : 413719

صادق ضیائیان در گفتگو با خبرنگار محیط‌زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص شایعات خشک‌سالی‌های طولانی در کشور گفت: در این مورد تعریف خاصی صورت نگرفته است اما مدل‌های تغییر اقلیم نشان می‌دهد که در دهه‌های آینده تعداد سال‌های خشک از سال‌های تر بیشتر خواهد بود.


وی افزود: مدل‌های تغییر اقلیم از خوش‌بینانه تا بدبینانه نشان می‌دهد که در سال‌های آینده با گرمای بیشتری روبه‌رو خواهیم بود.


رئیس مرکز ملی خشک‌سالی خاطرنشان کرد: برای کشور ما دوره‌های چندساله خشک و تر معنادار نیست به ابن معنی که نمی‌توانیم بگوییم که ده سال خشک‌سالی به پایان رسیده و دوره ترسالی فرا می‌رسد.


ضیاییان با تأکید بر اینکه هواشناسی به چند طریق صورت می‌گیرد، ادامه داد: در علم هواشناسی پیش‌بینی‌ها به‌صورت کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت انجام می‌شود که پیش‌بینی کوتاه‌مدت شامل پیش‌بینی وضعیت هوا در چند روز آینده است. پیش‌بینی میان‌مدت چندهفته‌ای است و پیش‌بینی بلندمدت در حدود ۶ تا ۷ ماه است و هرچقدر که مدت‌زمان طولانی‌تر باشد امکان پیش‌گویی در سطح هوا کمتر و ضریب خطا بیشتر می‌شود.


وی با اشاره به مدل‌ها و سناریوهای تغییر اقلیم ادامه داد: بر اساس سناریوهای مختلف و وضعت اقلیمی که در سال‌های گذشته با آن روبه‌رو بوده‌ایم پیش‌بینی تا سال ۲۱۰۰ میلادی برآورد شده است که بر اساس این سناریو انتظار می‌رود درجه هوای ایران حداقل یک و نیم تا دو درجه و حداکثر ۵ تا ۷ درجه گرم‌تر شود و به‌تبع آن بارندگی نیز کاهش پیدا کند.


رئیس مرکز ملی خشک‌سالی با تأکید بر اینکه افزایش دمای هوا کاهش باران می‌شود تصریح کرد: حتی اگر بارندگی‌ها نیز وجود داشته باشند افزایش دما و تبخیر آب می‌شود و عاملی برای افزایش خشکی به‌حساب می‌آید.


ضیائیان با تأکید بر اینکه در خشک‌سالی‌های آینده شکی وجود ندارد، ادامه داد: کشور ما ذاتاً خشک و نیمه‌خشک است و در اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرارگرفته و با توجه به جمعیت و رشد تقاضا باید چاره‌ای برای مدیریت منابع آب داشته باشیم.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر