صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۷ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۸

تولید 5 میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه پره‌سر/ بیشترین راندمان نیروگاهی را داریم

مدیرعامل نیروگاه پره‌ سر با اشاره به اینکه این نیروگاه طی 4 سال گذشته 5 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید و به شبکه سراسری ارسال کرد،گفت: راندمان نیروگاه پره سر ایران 50 درصد است که در کشور بیشترین را به خود اختصاص داده است.
کد خبر : 413153

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامرضا امیریان در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی پره سر ایران با ساختار ساخت، بهره‌برداری و واگذاری BOT با ظرفیت 968 مگاوات در شرایط جدا و متشکل از دو بلوک واقع در 18 کیلومتری رضوانشهر قرار دارد، گفت: این نیروگاه در راستای افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت با استفاده از تکنولوژی داخل کشور در قالب نیروگاه سیکل ترکیبی احداث شده است.


وی با بیان اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی پره سر با استفاده از توانمندی متخصصان و کارخانجات گروه مپنا ساخته شده است که سهم بخش ساخت داخل بیش از 93 درصد است،‌گفت:  در تاریخ 23 اسفند سال 85 کلنگ نیروگاه پره‌سر به زمین زده شده و عملیات اجرایی آن آغاز شد، بنابراین در همان سال‌ها بر اهمیت اجرای این پروژه ملی نوید برخورداری از پروژه از تسهیلات حساب ذخیره ارزی اعلام شد.


مدیرعامل نیروگاه پره‌ سر افزود:‌در طی 4 سال گذشته این نیروگاه توانسته 5 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید و به شبکه برق ارسال کند. پس اگر بخواهیم در خصوص راندمان این نیروگاه صحبت کنیم، باید بگویم که راندمان این نیروگاه در حال حاضر 50 درصد است که در کشور این یک عدد بسیار قابل توجه و بالایی است. 


امیریان با تاکید بر اینکه این نیروگاه در فاز گازی شامل 4 واحد گازی با توربین V94.2 با ظرفیت 162 مگاوات و در فاز بخار شامل دو واحد بخار با توربین E و ژنراتور پارس ژنراتور 250 مگاولت آمپر با ظرفیت 160 مگاوات است،‌ خاطرنشان کرد: این نیروگاه به دلیل اینکه به خوبی ساختگاه آن مشخص شده است و به دلیل نزدیکی به دریا راندمان خوبی دارد، پس برای خنک شدن نیروگاه از آب دریا برای این منظور استفاده می‌شود.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید آیا بعد از اعمال تحریم‌ها نیروگاه از شرکت‌هایی مثل زیمنس به عنوان مشاوره و یا هرگونه ارتباط استفاده می‌کند یا خیر، گفت: ساخت این نیروگاه زمانی آغاز شد که وابستگی به شرکت زیمنس نداشتیم، بنابراین انتقال فناوری برای ساخت چنین نیروگاهی از سال 89 آغاز شده بود. این در حالی است که در نیروگاه دیگری مثل نیروگاه گیلان تمامی اقدامات توسط شرکت زیمنس انجام شد.


مدیرعامل نیروگاه پره‌ سر ادامه داد:‌ پس به دلیل نزدیکی به دریا از آب دریا برای خنک کردن توربین‌ها استفاده می‌کنیم. این در حالی است که کلاس توربین‌های نیروگاه پره‌سر از نوع E است بنابراین با هدف استفاده آب برای واحدهای بخار سه حلقه چاه حفاری شد.پس علت اینکه از آب دریا برای خنک کردن توربین‌ها استفاده نمی‌شود میزان بالای ناخالصی آب است که این امر موجب می‌شود هزینه تصفیه این آب بالا برود و از سوی دیگر به لحاظ زیست محیطی نمی‌توانیم آبی را که دمای آن بیش از سه درجه اختلاف با دمای آب دریا دارد، مجددا به دریا بازگردد.


امیریان خاطرنشان کرد: این نیروگاه برای اینکه تمام موارد محیط زیست را به دلیل قرار گرفتن در یک استان سرسبز رعایت کند هر سه ماه با سازمان‌های ذیربط ارتباط گرفته و آنالیزهای لازم را انجام می‌دهد و موارد لازم برای رعایت محیط زیست را انجام و چک می‌کند.


وی ادامه داد:‌ این نیروگاه بر اساس نیاز مصرف کننده‌ها و قراردادی که به مدت20 سال به صورت خرید تضمینی با وزارت نیرو امضا کرده اقدام به تولید برق می‌کند. بنابراین در 6 ماه نخست امسال به دلیل اینکه وضعیت تولید برق نیروگاه‌های برق‌آبی مناسب بوده است، درخواست‌ها از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی برای تولید برق 10 درصد کاهش داشته است. 


مدیرعامل نیروگاه پره‌ سر گیلان اضافه کرد:‌ به عبارتی هر سال 70 مگاوات ساعت از نیروگاه پره‌سر درخواست برق وجود داشت که نیمه نخست امسال به 600 مگاوات ساعت تقلیل پیدا کرد.


به گفته امیریان تابستان سال گذشته طی 24 ساعت بالغ بر 17 هزار مگاوات برق تولید شد.


وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به این موضوع که این روزها بحث ماینرها و تولید کنندگان بیت‌کوئین و رمزارزها به وجود آمده آیا تقاضایی برای تاسیس مزارع ماینر در حاشیه نیروگاه پره‌سر به وجود آمده است، یا خیر گفت:  اخیرا با هماهنگی شرکت برق حرارتی بازدیدی از منطقه و حتی نیروگاه برای تاسیس مزارع ماینر در حاشیه نیروگاه انجام شده است. اما به هر حال ما هیچ ارتباطی در این باره نداشته و نداریم.


 به گفته مدیرعامل نیروگاه پره‌ سر گیلان گفته می‌شود، 200 کیلووات ساعت برق برای استخراج رمز ارزها در نظر گرفته شده است، اما باید بگویم که این نیروگاه آمادگی این را دارد که 300 مگاوات ساعت در روز برق به استخراج کنندگان رمز ارزها تحویل دهد.


امیریان با اشاره به اینکه نیروگاه پره‌سر به دلیل اینکه یک قرارداد 20 ساله خرید تضمینی دارد و مبالغ دریافتی مشخص است، گفت: نقش مپنا در این قرارداد تولید برق است پس سوخت را به ما تحویل و ما سوخت را به برق تبدیل می‌کنیم. پس بعد از اینکه برق تولید شد، ما هیچ دخالتی در اینکه این برق در کجا و چگونه مصرف می‌شود، نداریم چرا که در اختیار ما نیست.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

برچسب ها: مپنا
ارسال نظر