صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۸ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۸

///////ظهور

////////////
کد خبر : 412898

چرا سه حوزه‌ای تی و بایو و نانو جود هستند اما کلیه رشته‌ها رو فقط با یک حوزه قبول می‌کنید؟


این رشته‌ها رو در برمی‌گیرد بقیه رشته‌ها کلی است. کلیه رشته‌ها می‌تواند در حوزه چهارم قرار بگیرد. حتی علوم پایه هم می‌تواند در حوزه چهارم باشد. هم مهندسی هست هم پزشکی هست هم علوم پایه هست حتی بعضی‌ها معتقد هستند برخی از رشته‌های علوم انسانی مثل اقتصاد اسلامی و... در این زمینه باشد. یعنی توی کلیه رشته‌ها خیلی وسیع هست. ولی گفتم شرط تابعیت ندارد ولی شرط دیگری دارد.


س: چرا تمرکز رو این سه حوزه هست و چرا جدا شده


خوب بحث زیاد کردن نمی‌دو نم شما اطلاعاتی از آی بی ایکس شنیدین یا نه الان رشته‌های هم گرا خیلی دارد روش تلاش می‌شود در دنیا روش بحث می‌شود. که علامت اختصاری اش ان بی ایکس است. یعنی در حقیقت اینها ان از نانو اومده بی از بایو اومده آی از آی تی اومده بعد دوتا چیز دیگر را در قسمت عمومی در نظر گرفتیم یکی کار د نتیو هست خلاصه مسائلی که به نوعی ارتباط با مغز دارد یا در رابطه با علم مغز هستند ولی به طور کلی یعنی کادنتیو ان خاص است ولی به طور کلی و اس آن هم به معنی سوسیتی هست جامعه است یعنی آن ها هم در قسمت چهارم در نظر گرفته شده هم مسائل اجتماعی هم جامعه و هم علومی که در رابطه با مغز هستند اینها فعلا ان بی ایکس در دنیا زیاد در این مجموعه داره فعالیت می شود. یعنی این یک مجموعه ای است که خیلی چیزها را می‌تواند در آینده تغییر بدهد. 


حالا ما زیاد نمی‌خواهیم وارد اون قضیه بشیم که یک بحث دیگر است. خلاصه به همین دلیل به این سه تا دسته همان ای تی و بیو و نانو خیلی اهمیت داده می شود.


س: تفاوت جایزه مصطفی با دیگر جایزه های علمی کشورهای دیگر


خوب ببینید تفاوت اش اولا جایزه نوبل و هاولی اینجور چیزها که در سطوح بالایی هستند یا فیلد در ریاضیات این ها هم برای خودشان یک دسته‌بندی‌های علمی دارند. که در همه ی رشته‌ها نیستند مثلا شما فرض کنید در ریاضیات نوبل نداریم ولی جایزه فیلد را داریم. آن ها هم در زمینه‌های خاص یا مثلا کاوریک مثلا تو زمینه‌های خاص میده کلا وسعت جایزه نوبل را ندارد. اون ها طبقه بندیشون در یک سری از رشته‌ها است ولی دیگر در ظاهر مال کشورهای خاص مثلا مسیحیت و اسلامی و یا غیره نیست. در اینجا این جایزه محدود شده است که خدمتون گفتم سه تای اول گفتند تابعیت کشورهای اسلامی را داشته باشد چهارمی هم گفتن مسلمان باشد. یعنی یک مقدار طبقه بندیش از بین افرادی که انتخاب می‌شوند محدودتر است که یک مسئله است خوب که خودبه‌خود یک تفاوتی ایجاد می‌کند ولی جایزه ی سطح بالا همان‌طور که بعضی از مجلات خیلی مشهور دوره ی ائل که برگزار شد نوشتند نوبل اسلامی داده می شود یعنی جایزه سطح بالای است خیلی بررسی می شود و واقعا به دانشمندان داده می شود چنان که در دوره اول و دوم داده شد که در سطح جهان واقعا می‌درخشند این یک واقعیت است فعلا امیدوار هستیم که این مسئله ادامه پیدا بکند. پس این تفاوت‌ها رو گفتم خدمتتون که تفاوتی است که وجود دارد.


س: نقش اهدا چنین جایزه‌هایی مثل جایزه مصطفی به رشد توسعه علم و فناوری چع کمکی می‌کند


ببینید به رشد و توسعه علمی همه ی کشورهای اسلامی باید بگیم اصولا جایزه ی مشوق است دیگر ببینید جایزه تشویق می‌کند که افراد در این زمینه‌ها فعالیت کنند و این تشویق می‌کند دانشمندانی که در کشورهای اسلامی هستند یا مسلمان هستند در دنیا فعالیت کنند. این ها مشوق هستند البته در کنار این جایزه بنیاد مصطفی تأسیس شده است. که بنیاد مصطفی در خیلی از زمینه‌های علمی دارد فعالیت می‌کند در جهان اسلام و مشوق حتی در سطح دبیرستان‌ها و غیره مشوق افراد است که در زمینه‌های علمی فعالیت بیشتر کنند. اصولا جوایز بنیاد یک جنبه ی تشویقی دارد که افراد توجه کنند و فعالیت کنند در زمینه‌های علمی این هم مثل اون ها


س: وضعیت کشورهای اسلامی در زمینه توسعه علم و فناوری


خوب طبیعی است تو این پنج شیش سال یعنی امسال سال ششم جایزه است که دارد انتخاب می شود و دانشمندان مختلف را بررسی کردیم طبیعی است افرادی که در این 57 کشور فعالیت علمی می‌کنند یک مقداری در سطح بالا دارند صحبت اش را می‌کنند در سطح جایزه  یک مقداری من کلی دارم صحبت نمی‌کنم طبیعی است این ها وقتی که ما رنگشان می‌کنیم یعنی ردیفشان می‌کنیم بررسی شان می‌کنیم یعنی گروه‌ها بررسی می‌کنند در حقیقت گروه‌های داوری است این ها یک مقداری سطوحشون پایین‌تر از سطوحی است که در کشورهای بیشتر فعالیت می‌کنند دلیلش هم این است اینها از نظر علمی آدم‌های برجسته‌ای هستند و از نظر توانایی بسیار بالا هستند ولی خوب طبیعی است امکاناتی که در اختیار این ها هست در مقایسه با امکاناتی که در کشورهای توسعه یافته است کمتره و در بعضی موارد خیلی کمتر است این امکانات فرد فعاله می‌داند اطلاعات دارد ولی طبیعی است یکی از عوامل توسعه هم همان امکاناتی است که در اختیار این ها قرار داده شده است. این امکانات کمتر است وقتی امکانات کمتره خود به خود میزان یافته هایشان در مقایسه با یافته‌های اون ها کمی  سطوح پایین‌تر قرار دارد ولی نه آن قدر در سطوح پایین‌تر این فعالیت را بنیاد مصطفی دارد می‌کند که در آینده بشود اینجور موارد تا آنجا که بشود کمبودها را تا جایی که ممکن است البته جبران بشود ویا حداقل کمبودها کمتر بشود که در آینده توسعه بیشتر بشود و نزدیک‌تر بشوند به کشورهای توسعه یافته برسند.


س: برگزیدگان کی اعلام می شود


این را در جلسه روز شنبه که می شود دیروز دیگ که به هیچ‌وجه گفته نشود. یعنی تا روزهای آخر سعی می‌کنند گفته نشود. منتها مراسم می‌توانیم بگیم که در تولد حضرت محمد(ص)  است مراسم در آن هفته است. مراسم جایزه که اهدا می شود در اون هفته است ولی این که چگونه اعلام می شود که قبلش این ها را اجازه بدین گفته شده که معمولا اعلام نشوند برندگان نهایی


انتهای پیام/

ارسال نظر