شهریه دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی متناسب است/ وزارت بهداشت با سیاست بومیگزینی پیش میرود
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، باقر لاریجانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت رو به رشدی را در حوزه آموزش پزشکی در ایران شاهد هستیم، بهطوریکه در سال 2018 به رتبه پانزدهم جهانی و اول در میان کشورهای اسلامی دست یافتهایم.
وی افزود: 50 دانشمند ایرانی در حوزه پزشکی جزء یک درصد برتر هستند. رتبه ایران در استنادات جهانی به 17 رسیده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد: 7 هزار دانشجوی نخبه پزشکی در کشور داریم. به دنبال ایجاد بانک اطلاعاتی برای این دانشجویان هستیم. در المپیاد علمی دانشجویی پزشکی کشور در سال جاری 10 هزار دانشجو مشارکت داشتهاند.
لاریجانی با اشاره به ساماندهی نیروی انسانی گفت: در این زمینه برنامهریزی جدی کردهایم و با توجه به سیاست بومیگزینی در این مسیر حرکت میکنیم.
وی اضافه کرد: در مدت 10 سال گذشته 24 دانشگاه و دانشکده جدید در کشور تشکیل شده و اکنون 327 دانشکده با چهار هزار رشته محل در زمینههای مختلف پزشکی در کشور وجود دارد. اکنون 55 هزار دانشجوی پزشکی، 14 هزار و 500 دانشجوی دندانپزشکی، 11 هزار دانشجوی داروسازی، 50 هزار دانشجوی پرستاری و 10 هزار دانشجوی مامایی در کشور داریم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: این روزها بحثهایی در مورد افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی مطرح میشود. در صورتی که در 10 سال گذشته 75 درصد به ظرفیتهای پزشکی افزوده شده است. در رشتههای پرستاری نیز 135 درصد افزایش ظرفیت داشتهایم.
لاریجانی ادامه داد: در گسترش رشتهها باید به چارچوبها توجه شود. در این مسیر تا قبل از پایان سال، زمینه جذب 2 هزار عضو هیئت علمی جدید را فراهم خواهیم کرد. آموزش اساتید را گسترش دادهایم و اکنون 50 درصد اعضای هیئت علمی، گروه علوم پایه در آموزش کارآفرینی مشارکت دارند. همچنین هر 28 عضو هیئت علمی پزشکی یک شرکت دانشبنیان دارند. اکنون یک هزار شرکت دانشبنیان و هسته فناور در حوزه پزشکی در کشور شکل گرفته است که به دنبال توسعه آنها هستیم.
وی گفت: تا پنج سال آینده، 15 هزار پزشک خانواده در برنامههای پودمانی پزشکی شرکت خواهند کرد. اکنون یک هزار پزشک خانواده در کشور داریم و 2 هزار پزشک خانواده دیگر بهتازگی به این افراد اضافه میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد: اوایل انقلاب ظرفیت رشتههای پزشکی 700 نفر بود. اکنون به 7 هزار نفر رسیده است. 30 درصد از این افراد تعهد بومی دارند، یعنی باید سه برابر مدت تحصیل خود را در مناطق مختلف کشور خدمت کنند. در آیندهای نزدیک به ازای هر یک هزار نفر جمعیت، دو پزشک خواهیم داشت.
لاریجانی همچنین اعلام کرد: دور اول اعتباربخشی دانشگاههای علوم پزشکی به پایان رسیده و تا پایان سال، دور دوم اعتباربخشی آنها نیز به اتمام میرسد.
وی از رتبهبندی تمام دانشگاههای علوم پزشکی در کشور خبر داد و گفت: این رتبهبندی در سال جاری اعلام میشود. همچنین رتبهبندی بینالمللی 20 دانشگاه نیز تا پایان سال به اتمام میرسد.
لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره ادغام دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت با وزارت علوم گفت: اجرای این طرح امکانپذیر نیست. همانطور که پیش از این گفتم، زیاد شدن تعداد دانشجویان پزشکی از اول انقلاب تاکنون به دلیل استفاده از بیمارستانهای وزارت بهداشت بود، چرا که برای تربیت دانشجویان پزشکی یکی از مهمترین ملزومات استفاده از امکانات بالینی است. همچنین محدودیتهایی در تعداد اعضای هیئت علمی و تجهیزات آزمایشگاهی، احتمال امکانپذیر بودن این طرح را به صفر میرساند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره افزایش شهریه دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شهریه دانشگاه آزاد اسلامی توسط هیئت امنای این دانشگاه تعیین میشود. ما نیز در هیئت امنای این دانشگاه حضور داریم. مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال افزایش شهریه نیستند بلکه میخواهند به دانشجویان کمک کنند. البته باید بدانید که رشتههای پزشکی بسیار پر هزینه است و شهریههایی که امروز دانشگاه آزاد اسلامی دریافت میکند، نسبت به قیمت تمام شده این رشتهها بالا نیست.
لاریجانی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا درباره اصلاح بومیگزینی دانشجویان دانشگاهها گفت: بومیگزینی کار بدی نیست. اکنون 30 درصد ظرفیتها بهصورت بومیگزینی پذیرش میشود. البته باید ضوابطی ایجاد کرد که افرادی که دارای کارایی لازم هستند، پذیرش شوند.
انتهای پیام/4107/4040/پ
انتهای پیام/