صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۹ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
کنفرانس خبری ماکرون ترامپ در نشست گروه ۷؛

ترامپ: برجام توافقی بود که نباید هیچ‌کس وارد آن می‌شد/ اقدامات فرانسه در مورد ایران شاید کارساز نباشد/ترامپ حیران از خالی شدن سالن نشست خبری

رئیس‌جمهور آمریکا در جریان کنفرانس خبری بعد از نشست جی هفت گفت: برجام توافقی بود که نباید هیچ‌کس وارد آن می‌شد.
کد خبر : 412451

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از یورونیوز، دونالد ترامپ که برای حضور در نشست سران گروه هفت در فرانسه حضور دارد، در یک کنفرانس خبری مشترک با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، حاضر شد.


در ابتدای این کنفرانس خبری که عصر دوشنبه به وقت فرانسه برگزار شد، ماکرون گفت: با حسن روحانی صحبت کردم و گفتم که اگر با  ترامپ صحبت کند، معتقدم می‌شود به توافقی جدید دست پیدا کرد.


ترامپ در این نشست مدعی شد: ایران وضعیت بالقوه خوبی دارد ما خواهان تغییر رژیم نیستیم و  می‌خواهیم موشک بالستیک و هسته‌ای نداشته باشند.


ترامپ همچنین درباره اقدامات فرانسه برای توافق احتمالی بین ایران و آمریکا گفت: اقداماتی که فرانسه در مورد ایران کرده خوب است و شاید کارساز باشد و شاید هم کارساز نباشد.


رئیس‌جمهور آمریکا گفت: می‌توان زود به توافق رسید. ایران می‌تواند کشور موفقی باشد ولی نمی‌تواند بمب اتمی داشته باشد،  برجام توافقی بود که نباید هیچ‌کس وارد آن می‌شد.


ماکرون نیز در این نشست گفت: دعوت از محمدجواد ظریف برای حضور در حاشیه نشست گروه هفت، به ابتکار فرانسه بود و قرار نبود دیداری با پرزیدنت ترامپ برگزار شود چون در یک سطح نیستند.


رئیس‌جمهور فرانسه به سخنان امروز رئیس‌جمهور ایران اشاره کرد و گفت بعد از ملاقات ما با وزیر خارجه ایران، آقای روحانی امروز گفت که حاضر است با هر مقامی لازم باشد، دیدار کند.


رئیس‌جمهوری فرانسه در کنفرانس مشترک خبری با ترامپ گفت: بحث‌ها و تبادل‌نظرهای خوبی در این نشست داشتیم. تنش هائی در ابتدای نشست وجود داشت؛ همه عصبی بودیم؛ زیرا سوءتفاهم هائی وجود داشت، اما نتایج خوبی را به دست آوردیم.


ماکرون ادامه داد: بیانیه یک‌صفحه‌ای داریم. سال آینده آمریکا میزبان نشست گروه 7 است. جنبه‌های مشترک زیادی در این نشست وجود داشت؛ نمی‌خواهیم وقت همدیگر را طرف کنیم؛ می‌خواهیم به نتایج ملموسی دست یابیم. ایران باید از توافق هسته‌ای پیروی کند و رفتار مسئولانه‌ای را در خلیج‌فارس پیش گیرد. در این نشست توافق کردیم که ایران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد.


وی در این باره اضافه کرد: فرانسه تدابیر ویژه‌ای را در این خصوص اتخاذ کرده است. آمریکا در ماه‌های اخیر کارزار فشار حداکثری را علیه ایران راه انداخته است. به همین دلیل تصمیم گرفتم که وزیر خارجه ایران به اینجا بیاید تا بتوانیم به نقشه راهی برای حل و فصل این مشکل برسیم.


رئیس‌جمهوری فرانسه گفت: امیدوارم طی هفته‌های آینده به توافقی با ایران برسیم. امروز حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران گفت که اگر در راستای منافع کشورش باشد، حاضر است با هر کسی دیدار کند. من هم امروز در تماس تلفنی به او گفتم که اگر وی با ترامپ گفتگو کند؛ شاید بتوان به توافقی رسید یا حتی اینکه دو رئیس‌جمهور با حضور من و سایر شرکای برجام تشکیل نشست دهند. امیدوارم که مذاکرات ما بتواند به ثبات در منطقه کمک کند.


رئیس‌جمهوری آمریکا نیز در این کنفرانس مشترک گفت: همه ۷ کشور در این نشست توانستند با هم کنار بیایند. از فرانسه در این خصوص تشکر می‌کنم.


ترامپ درباره چین گفت: چین پول نقدش را ابزار دست خود قرار داده تا قیمت‌ها بالا نرود و مردمانش بتوانند به کار خود ادامه دهند. البته فکر نمی‌کنم آن‌ها بتوانند به این کار ادامه دهند. رئیس‌جمهوری «شی» مرد فوق‌العاده‌ای است؛ اما فکر می‌کنم آن‌ها می‌خواهند با ما توافق کنند. اگر این ماجرا (جنگ تعرفه‌ها میان واشنگتن و پکن) ادامه یابد، تعرفه‌ها به ۱۰۰ میلیارد دلار می‌رسد و اقتصاد چین خُرد می‌شود.


در ادامه خبرنگاری از دو رئیس‌جمهوری سؤال کرد: آیا فرانسه ممکن است میانجی نشستی میان آمریکا و ایران باشد؟ آیا رئیس‌جمهور ترامپ حاضر به ملاقات با حسن روحانی است و حاضر است تحریم‌ها علیه تهران را بردارد؟


ماکرون در پاسخ گفت: برجام در سال ۲۰۱۵ تضمین هائی را برای جامعه بین‌المللی ایجاد کرد و گفت که ایران اورانیوم خود را تا سال ۲۰۲۵ غنی نمی‌کند؛ این توافق ثبات و امنیتی را ایجاد کرد و فوایدی را برای ایران به همراه داشت؛ البته ایرادهایی هم داشت. پاریس همان موقع هم تردیدهایی داشت که آن را امضاء کند. به دلیل تحریم هائی که ترامپ هم اکنون آن را وضع کرده است، افت اقتصاد ایران ممکن است بتواند به بهبود توافق برجام منتهی شود. باید مطمئن شویم که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نمی‌یابد و بی‌ثباتی در منطقه ایجاد نمی‌کند. رئیس‌جمهور ترامپ گفت که به یک مدت‌زمان زیادی (برای یک توافق) نیاز است و نظارت‌های زیادی هم باید بر برنامه هسته‌ای ایران قرار داشته باشد.
رئیس‌جمهوری فرانسه اضافه کرد: می‌توانیم این کار را بکنیم (مذاکره و توافق جدید با تهران) به‌شرط اینکه امتیازهای اقتصادی آن را بیشتر کنیم. نمی‌توانم برخی چیزها را الآن بگویم؛ چراکه این برنامه را به خطر می‌اندازد. باید در یک‌زمانی ملاقاتی میان رؤسای جمهوری ترامپ و روحانی برگزار شود که امیدوارم در هفته‌های آینده این دیدار انجام شود. ترجیح می‌دهم راجع به تدابیرمان حرف نزنم. امروز صبح رئیس‌جمهور روحانی ابراز علاقه کرد که برای این ملاقات آماده است. ترامپ هم تحریم هائی را وضع کرده است که بتوان به توافق جایگزین برجام رسید.


ترامپ هم در پاسخ به سؤال بالا در ادعایی مضحک مدعی شد: ایران دیگر همانند ۲ سال و نیم پیش نیست؛ زمانی که من رئیس‌جمهور شدم، تهران حامی شمار ه یک تروریسم بود! در ۱۸ سایت در داخل ایران فعالیت هائی وجود داشت. ایران از نظامیانش در جاهای مختلفی برای تنش زائی استفاده می‌کرد!
ماکرون در پاسخ به سؤال «آیا دیروز به رئیس‌جمهور ترامپ گفتید که ظریف به محل نشست گروه 7 می‌آید؟


رئیس‌جمهوری فرانسه در این خصوص گفت: ما جزئی از برجام هستیم و می‌خواهیم در آن بمانیم؛ اما نمی‌خواهیم به نیابت از سایر کشورها حرف بزنیم. پیش‌تر هم محکی زدیم و پیشنهادی دادیم، قرار شد آقای ظریف به اینجا بیاید.تصمیم گرفتم ظریف را دعوت کنم. پیش از آن به رئیس‌جمهور ترامپ گفتم که نمی‌خواستم آمریکا را در این موضوع بکشانم. بنابراین این کار را خودم کردم؛ اما پیش از دعوتم به ترامپ خبر داده بودم. فکر من در این خصوص این بود که یک اقدام ساختاری و یک نشست مناسبی میان وزیران برگزار شود. البته ترامپ باید با همتیای خودش حرف بزند. هر بار هم به رئیس‌جمهوری ترامپ در این باره خبر می‌دادم.


ترامپ سپس در سخنانی در این راستا گفت: برجام نمی‌بایست امضاء می‌شد؛ تأسیساتی در ایران هستند که نمی‌توان از آن‌ها بازدید کرد؛ تهران می‌تواند از آن‌ها در راستای تولید بمب هسته‌ای استفاده کند. دوستانی دارم که در سفر به ایران عاشق مردم ایران شدند. کیم جونگ اون رهبر کره شمالی مَردی است که کشورش ظرفیت بالقوه زیادی دارد. مردم می‌خواهند که از تمام این منطقه بگذرند؛ بدون اینکه خطری برایشان داشته باشد. درباره ایران هم همین‌طور است؛ کشوری که بالقوه موقعیت عالی دارد؛ البته در منطقه پرآشوبی قرار دارد؛ ولی اوضاع آنجا خوب می‌شود. مدت اعتبار برجام به‌زودی تمام می‌شود. هواپیماها را پُر از پول نقد کردند و به ایران بردند، این چه توافقی است؛ فکر می‌کنم اتفاق خوبی در آینده روی می‌دهد.


به گزارش آنا، در نشست مشترک خبری رئیس‌جمهور فرانسه و آمریکا، پس از خروج مکرون از سالن، ترامپ در حال سخنرانی بود که اکثر خبرنگاران به دنبال مکرون جلسه را ترک کردند که تعجب ترامپ را رقم زد، ترامپ فقط در مواجهه با این صحنه گفت : نمی‌توانم باور کنم !


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر