صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۶ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۸
نخبگان شریف بر فراز قله‌های علمی جهان درخشیدند؛

تحقیر تحریم!

در شرایطی که تحریم‌های سنگین آمریکا اجازه ورود نخبگان ایرانی به این کشور را نمی‌دهد، دانشجویان نخبه ایرانی مقام اول مسابقات بین‌المللی انجمن هوانوردی و فضانوردی را کسب کردند.
کد خبر : 412354

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسابقات سالانه بین‌المللی انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا یا به اختصار AIAA یکی از رقابت‌های معتبر جهان در حوزه طراحی موشک، هواپیما و توربین محسوب می‌شود.


تیم فراس دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف با طراحی موتور توربین گاز هوایی موفق به کسب مقام اول در شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی شدند.


15 تیم از دانشگاه‌های سراسر جهان در مرحله اول مسابقات بین‌المللی هوانوردی و فضانوردی آمریکا AIAA شاخه طراحی موتورهای توربین گاز هوایی شرکت کرده بودند. در تیر ماه اعلام شد که تیم دانشجویی شریف به‌عنوان یکی از سه تیم برتر مرحله اول برگزیده شده است.


شاخه طراحی توربین گاز هوایی مسابقات بین‌المللی هوانوردی و فضانوردی آمریکا در دو بخش مجزا برگزار می‌شود. سه تیم برتر برای حضور و ارائه شفاهی به کنفرانس انرژی و پیش‌رانش آمریکا دعوت شدند.


همه این اتفاقات در حالی است که به دلیل مسلمان‌ستیزی و ایران‌ستیزی آمریکا، تحریم‌هایی سنگین و مشکلاتی متعدد برای صدور ویزا، تیم فراس قادر به حضور در این کنفرانس نبود. با این حال این امر تنها مانع کوچکی برای نخبگان ایرانی بود و نتوانست مانع از درخشش آنها در مجامع بین‌المللی شود.


تیم دانشجویی شریف از انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا درخواست کرد که ارائه شفاهی طراحی خود را به صورت ویدئوکال انجام بدهند. اعضای تیم فراس خطر قطع ارتباط اینترنتی و مشکلات دیگر را به جان خریدند تا میدان رقابت خالی نماند.


مرحله دوم این مسابقه در30 مرداد انجام شد و نخبگان ایرانی با وجود تمام مشکلات و کمبودها موفق شدند مقام اول را به دست آورند. جایزه رتبه اول مسابقات بین‌المللی انجمن هوانوردی و فضانوردی هزار دلار و اعطای گواهینامه به دانشگاه و اعضای تیم دانشجویی است.


البته به دلیل تحریم‌های آمریکا تیم فراس امکان استفاده از جایزه نقدی را ندارند و تنها باید دریافت گواهینامه‌ها قناعت کنند. به نظر می‎رسد آمریکا چنان از پیشرفت علم و فناوری و نخبگان ایرانی بیم دارد که جلوی اعطای هر نوع انتقال مالی را گرفته است.


موضوع مسابقات 2019 بین‌المللی انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا طراحی نسل آینده موتور پهپادهای جستجو و نجات با مداومت پروازی بود. دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با طراحی یک موتور جدید با ۶۷ درصد افزایش نسبت توان به وزن، 31 درصد کاهش مصرف سوخت ویژه و ۳۵ درصد کاهش وزن موتور نسبت به موتور موفق به کسب رتبه اول در این مسابقه شد.


یک پهپاد به‌واسطه موتور توربین گاز هوایی طراحی‌شده توسط تیم فراس دانشگاه صنعتی شریف، با حفظ وزن در حین برخاست برابر با ۱۰ هزار و ۵۰۰ پوند و سقف پروازی ۵۰ هزار فوت، مداومت پروازی و برد پروازی خود را به ترتیب به بیش از ۲۵ ساعت و 3 هزار و 700 کیلومتر ارتقا می‌دهد.


تیم فراس دانشگاه صنعتی شریف شامل 9 دانشجوی کارشناسی است. سعیده کاظم‌بیگی، علیرضا ابراهیمی، امیر ناظمی، حجت اعتمادیان، ابوالفضل ذوالفقاری‌نسب، وحید دانش، مهدی اثنی‌عشری، امیررضا صافی‌زاده و مهدی جمشیدی‌ها نخبگانی هستند که با وجود تمام تحریم‌ها و محدودیت‌های آمریکا توانستند رقبا را از راه دور  از میدان به در کنند.


پهپاد شریف بالاتر از همه


علیرضا ابراهیمی یکی از اعضای تیم دانشجویی فراس دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: طراحی توربین بادی در مسابقه انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا در دو بخش مجزا برگزار می‌شود. در بخش اول سه تیم برتر بر حسب امتیاز تیم داوری انتخاب می‌شوند و در بخش دوم نیز این سه تیم برای ارائه شفاهی به کنفرانس انرژی و پیش‌رانش آمریکا دعوت می‌شوند.


وی افزود: ۲۵ تیر ماه اعلام شد که تیم دانشگاه شریف یکی از سه تیم منتخب بود که برای ارائه شفاهی و حضوری به این کنفرانس دعوت شد. متأسفانه به‌دلیل مشکلات ویزا و عدم تأمین منابع مالی امکان حضور تیم در آمریکا وجود نداشت. به همین دلیل درخواست دادیم ارائه به‌صورت ویدئوکال صورت بگیرد.


ابراهیمی بیان کرد: ارائه طرح به‌صورت شفاهی، ۳۰ تیر برگزار شد و بعد از بررسی ارائه سه تیم، گروه دانشگاه صنعتی شریف عنوان مقام اول را کسب کرد. جایزه مقام اول این مسابقه هزار دلار است اما به دلیل تحریم‌ها امکان نقد شدن این مبلغ برای ما وجود ندارد. گواهینامه‌ای نیز به دانشگاه و تک‌تک اعضای تیم تعلق می‌گیرد.


گفتنی است کاوه قربانیان عضو هیئت علمی دانشکده هوافضای دانشگاه شریف در مقام سرپرست و محمدرضا امینی مقام به‌عنوان مشاور پروژه در تیم فراس حضور دارند.  تیم فراس پس از 13 ماه تلاش و پژوهش و با وجود مشکلاتی چون عدم امکان استفاده از نرم‌افزارهای تحلیل و طراحی موتور به دلیل تحریم‌های ایران از سوی آمریکا، موفق به کسب رتبه نخست این مسابقه بین‌المللی شد.


با این حال نکته جالب توجه اینجاست که علی‌رغم تحریم‌ها و فشار‌های آمریکا، جوانان و نخبگان ایرانی دست از تلاش خود برنمی‌دارند و همچنان گام در مسیر تحول علمی کشور برمی‌دارند. به نظر می‌رسد اکنون وظیفه مسئولین کشور است که این دانشجویان را که در شرایط نابرابر و فشار‌های خارجی توانستند قله‌های علمی جهان را فتح کنند، به بهترین نحو مورد تشویق قرار دهند.


انتهای پیام/4107/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر