صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
رضوی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

احداث یک آزمایشگاه‌ فضایی و علوم هوایی در هر استان

معاون ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: آزمایشگاه‌های فضایی مدارس با رویکرد تربیت نیروی انسانی ماهر و ترویج علم هوافضا در کشور توسعه پیدا می‌کند. در هر استان یک آزمایشگاه فضایی و یک آزمایشگاه علوم هوایی تأسیس می‌شود.
کد خبر : 412220

سید مجتبی رضوی در گفتگو با خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص آزمایشگاه‌های فضایی مدارس گفت: تمرکز اصلی مباحث فضایی روی اقتدار فضاست که دستاوردی برای کشور محسوب می‌شود. یکی از برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران ساخت ماهواره و پرتاب آن به فضاست.


وی افزود: مزیت فرستادن ماهواره به فضا علاوه‌بر کسب اقتدار برای کشور، بهره‌وری زیادی دارد. کسب این دستاوردها نیاز به پشتیبانی دارند. همچنین باید زمینه آشنایی و معرفی حوزه هوافضا را برای نوجوانان و جوانان ایجاد کرد.


معاون ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح کرد: سابقه رشته‌های هوافضا در ایران به 15 سال می‌رسد، با این حال دانش‌آموزان ایرانی اطلاعات زیادی در این خصوص ندارند. بنابراین زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی باید از سنین پایین شروع شود.


رضوی بیان کرد: از سوی دیگر آمارها نشان می‌دهد اکثر فارغ‌التحصیلان رشته‌های هوافضا در صنایع دیگر مشغول به کار می‌شوند که این امر نشان می‌دهد بستر شغلی این حوزه نیز در کشور مشکلات زیادی دارد.


وی افزود: یکی از مأموریت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گسترش آموزش در حوزه هوافضا برای تربیت نیروی انسانی ماهر در این حوزه است. برای این آموزش‌ها باید در شهرها مرکزی ایجاد شود تا این اطلاعات به‌صورت تخصصی به دانش‌آموزان ارائه شود.


معاون ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: سال گذشته نخستین آزمایشگاه فضایی کشور در یکی از پژوهش‌سراهای منطقه سه آموزش و پرورش تهران شروع به کار کرد.


رضوی بیان کرد: با توجه به استقبال بالایی که از این مرکز شد، ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه دارد تا این مراکز را در شهرهای سراسر کشور تأسیس کند.


وی افزود: آزمایش خلا و آموزه‌های فضایی در این آزمایشگاه فضایی به دانش‌آموزان تدریس می‌شود. این امر می‌تواند نوجوانان و جوانان را از سنین پایین به رشته هوافضا علاقه‌مند کند. برنامه داریم برای آگاه‌سازی در خصوص مباحث هوایی نیز مرکزی ایجاد کنیم. بدین ترتیب می‌توان نیروی انسانی ماهر در حوزه هوافضا تربیت کرد تا بتوانند به پیشبرد صنعت هوایی و فضایی کشور نیز کمک کنند.


معاون ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: دومین آزمایشگاه فضایی طی چند ماه آینده در یکی از استان‌های کشور تأسیس خواهد شد. قرار است در هر استان یک آزمایشگاه فضایی به علاوه یک آزمایشگاه هوایی تأسیس شود. امیدواریم امکانات برای تأسیس آزمایشگاه علوم دریایی در کنار این مجموعه نیز فراهم شود.


رضوی خاطرنشان کرد: مدارس می‌توانند با برنامه‌ریزی آموزش و پرورش به آزمایشگاه فضایی بروند تا دانش‌آموزان بیشتر با مباحث هوافضا آشنا شوند. دانش‌آموزان از دوره‌های ابتدایی و دبیرستان می‌توانند برای یادگیری بیشتر به این آزمایشگاه مراجعه کنند. آزمایشگاه فضایی هزینه‌ای از مدارس دریافت نمی‌کند. افرادی که در آزمایشگاه فضایی مباحث را به دانش‌آموزان یاد می‌دهند، مربیان آموزش و پروش هستند. استادان دانشگاه خواجه‌ نصیر موضوعات موردنظر را به این مربیان آموزش می‌دهند.


انتهای پیام/4107/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر