صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
آنا از تیتر11 گزارش می‌دهد؛

جشنواره‌ای که در اجرا «لَنگ» می‌زند/ بدخلقی با «نشریات دانشجویی» به سبک وزارت علوم!

اجرا و برگزاری جشنواره تیتر 11 بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد با این همه سؤال اصلی اینجاست که چرا این وزارتخانه در برگزاری چنین جشنواره‌ای به مشکل برخورده است.
کد خبر : 412138

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هرساله جشنواره تیتر «جشنواره سراسری نشریات دانشجویی» با همکاری وزارت‌خانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف ظرفیت‌سازی در بین علاقه‌مندان و فعالان نشریات دانشگاهی جهت توسعه کمی و کیفی در فضای دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود.


تمامی دانشجویان فعال در این حوزه که مشغول به تحصیل در دانشگاه هستند و مجوز لازم برای فعالیت از وزارت‌خانه‌های مربوطه را دارند می‌توانند با دارا بودن شرایط و ضوابط ذکرشده در آیین‌نامه در جشنواره سراسری شرکت کنند. جشنواره سراسری نشریات دانشگاهی هرساله در بخش‌های متعددی اعم از رقابتی، نمایشگاهی و برنامه‌های متفاوت جنبی در بین مشارکت‌کنندگان اجرا می‎‌شود که بخش رقابتی آن شامل آثار برتر، نشریات برتر، فضای مجازی، بخش ویژه (نویسنده برتر و نشریه برتر) است.


فرایند الکترونیکی دریافت آثار و داوری در جشنواره تیتر11


امسال فرآیند دریافت آثار و داوری در یازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی به‌صورت الکترونیکی صورت گرفته است که متقاضیان شرکت در این جشنواره از تاریخ 21 مهرماه لغایت 21 آبان ماه می‌توانستند نسخه الکترونیکی آثار خود را در سامانه دبیرخانه این جشنواره بارگزاری کنند. یازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی در اوایل سال 97 برای دانشجویان عرصه قلم در بین دو دستگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کش‌وقوس‌های زیادی را به همراه داشت تا این‌که مطابق رسم نوبت‌به‌نوبت میزبانی آن به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری واگذار شد.


تیتر 11 با شعار «آگاهی، شفافیت و مسئولیت»/ اعتراض شرکت‌کنندگان در جشنواره


دستورالعمل این دوره از جشنواره سراسری نشریات دانشجویی در مردادماه سال 97 با شعار «آگاهی، شفافیت و مسئولیت» مصوب و در شهریورماه به دانشگاه‌ها اعلام شد و مطابق دستورالعملی که متفاوت با دستورالعمل دوره دهم جشنواره بود، فرآیند برگزاری جشنواره در بخش ارسال آثار، داوری و اختتامیه از شهریورماه آغاز و پایان آن در اواخر بهمن‌ماه و اوایل اسفندماه پیش‌بینی‌شده بود که اعلام و اطلاع‌رسانی دستورالعمل به خاطر اشکالات، نواقص و ابهاماتی که داشت، واکنش منفی دانشجویان را در پی داشت.


اعتراض به دستورالعمل یازدهمین دوره جشنواره سراسری دانشجویان


به دلیل زمان‌بر بودن اصلاح دستورالعمل یازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی و طولانی بودن فرآیند دست یافتن به متولیان دستورالعمل اعلام‌شده بدون اصلاح به کار گرفته شد. ایرادات و اشکالات امکان عمل را در سطوح مختلف از دانشجویان می‌گرفت، تا جایی که حتی برخی خواستار تحریم جشنواره و برخی دیگر خواستار رایزنی جهت رفع نواقص بودند. رایزنی‌ها توسط نمایندگان دانشجویان صورت گرفت و درخواست‌ها و دغدغه‌های دانشجویان به‌صورت مکتوب به دبیرخانه شورای سیاست‌گذاری جشنواره تحویل داده شد. مهلت ارسال آثار که مطابق دستورالعمل جشنواره نیمه‌های آبان ماه بود تا پایان نیمه اول دی‌ماه ادامه داشت به همین دلیل برگزاری اختتامیه جشنواره در زمان مقرر را با اختلال مواجه کرد.


تیتر 11 درگیر مشکلات مالی و عدم اختصاص بودجه مناسب


هر چند فرایند داوری و بررسی داوری‌‌ها به طول انجامید و مراتب اعتراض دانشجویان را به همراه داشت اما بیشترین اعتراض دانشجویان و شرکت کنندگان به نحوه برگزاری اختتامیه جشنواره تیتر 11 بود.



دبیر جشنواره: دبیرخانه تیتر 11 در حوزه اجرا هیچ دخالتی نداشته و اجرای این جشنواره بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد.



وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دنبال راه فرار 


مطابق برنامه اعلام‌شده از طرف معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعیه آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی روز سه‌شنبه پنجم شهریورماه 98 اعلام‌شده است. سؤال معترضان به اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص این دوره از جشنواره نشریات دانشجویی این است که چگونه در این مدت‌زمان کوتاه شرکت‌کنندگان از اقصی نقاط کشور می‌توانند خود را به این مراسم برسانند و اینکه چرا برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای تنظیم‌شده که غیر از برگزیدگان کسی اجازه ورود و پذیرش ندارد.


دبیرخانه جشنواره تیتر 11 دخالتی در اجرا ندارد


علی‌اکبر حسینی‌سده، دبیر جشنواره تیتر 11 در خصوص اجرای یازدهمین دوره از جشنواره سراسری نشریات دانشجویی در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: دبیرخانه جشنواره تیتر 11 در حوزه اجرا هیچ دخالتی نداشته و اجرای این جشنواره بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد که به‌عنوان دستگاه میزبان با همکاری دانشگاه تهران در حال انجام کارهای پایانی است. دبیرخانه جشنواره تیتر 11 هیچ اطلاعی از جزئیات اختتامیه ندارد و همه کارها و فعالیت‎ها در مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می‌‎شود.


وی ادامه داد: لیست نهایی آثار برگزیده بعد از داوری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات فناوری ارسال‌شده است تا از هر طریقی که صلاح است، اطلاع‌رسانی کنند. راهیافتگان به مرحله نهایی در بخش‌های مختلف، مشخص‌شده و بر اساس تصمیم عوامل این لیست در روز پایانی جشنواره منتشر خواهد شد و برعکس جشنواره قبلی تعداد مدعوین در جشنواره تیتر 11 محدود است و تنها نفرات برتر و مقام‌های دوم و سوم و همچنین آثار شایسته تقدیر در این مراسم حضور خواهند داشت.


کمیته رسیدگی به اعتراضات آماده پاسخگویی به دانشجویان است


دبیر جشنواره تیتر 11 افزود: کمیته رسیدگی به اعتراضات برای آن دسته از دوستانی که به نحوه و مراحل داوری و فرایندهای آن معترض هستند اطلاعیه‌ای صادر کرده است که می‌توانند از طریق رایانامه‌ای که در سایت مربوطه درج‌شده است اعتراض خود را ثبت کنند. در این کمیته یک نماینده از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یک نماینده از وزارت علوم تحقیقات و فناوری و سه داور جهت بررسی اعتراضات اقدام می‌کنند. اعتراضات واصله توسط آدرس رایانامه به کمیته رسیدگی ارجاع می‌شود تا توسط اعضای کمیته موردبررسی قرار گیرد. قول و قرارهای قبلی که بتوان برای 28 هزار اثر دریافت‌شده کارنامه جدا صادر کرد عملی نشد. مجموعه دبیرخانه درگیر اجرای مراسم اختتامیه نیست و ما تنها تا پایان داوری نهایی فعالیت مستقیم داشتیم که مابقی کارها را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر عهده دارد.


باوجوداین شرایط به نظر می‌رسد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید پاسخگوی تمام شائبه‌ها و سؤالات فعالان فرهنگی و نشریات دانشجویی شرکت‌کننده در یازدهمین دوره جشنواره سراسری نشریات دانشجویی باشد چراکه اجرای این جشنواره بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و با توجه به مسائلی که در حوزه نشریات دانشجویی پیش آمده این وزارتخانه باید به حواشی پیش‌آمده پاسخ دهد.


انتهای پیام/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر