صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۲ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام پناهیان:

مردم را از سیطره دولت و سرمایه‌داران نجات دهید / با شبکه‌سازی می‌توان هر مشکل مالی را حل کرد

استاد حوزه و دانشگاه خطاب به جوانان گفت: کارگروه‌های فرهنگی اجتماعی اقتصادی سیاسی تشکیل داده و با هم کار کنید؛ مردم را از فقر و سیطره دولت نجات دهید، دست دلالان و سرمایه داران بزرگ را که مردم را چپاول می‌کنند قطع کنید.
کد خبر : 411245

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، در جمع فعالان فرهنگی سیاسی دانشگاه‌های کشور در مشهد با اشاره به دو کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی» و «انسان ۲۵۰ساله» که رهبر معظم انقلاب تألیف کرده‌اند، گفت: ایشان جدا از اشراف به تاریخ، اشراف به قرآن دارند(که برای یک عالم دینی دو ویژگی ضروری و برتر محسوب می‌شود) و با چنین نگاه کلان و کل‌نگری در کنار ۵۰ سال تجربه، مسائل را تبیین می‌کنند، بنابراین تحلیل‌ها و راهبردهای ایشان برای ما یک فرصت بی‌نظیر به شمار می‌رود.


وی افزود: بنده طبق رسم طلبگی با سخن هیچ‌یک از علما غیر نقادانه برخورد نمی‌کنم و با همین تحلیل و بررسی‌های نقادانه به عمق سخنان و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب پی برده‌ام. اینکه چنین عالمی، بعد از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی، بیانیه‌ای برای گام دوم انقلاب صادر کرده و در اقدامی بی‌سابقه، در دیدار با دانشجویان شخصاً آن را شرح می‌دهند، حاکی از اوج اهمیت این بیانیه است.


پناهیان خطاب به جوانان تأکید کرد: در این بیانیه، نقش شما جوانان نه‌تنها محوری است، بلکه عظمتی مشابه عظمت اصل و چشم‌انداز انقلاب اسلامی دارد، لذا هرچند جامعه ما ضدجوان است و دیر به جوانان میدان می‌دهد، اما شما خودتان و توانایی‌تان در مسیر جامعه‌سازی و تمدن‌سازی را باور کنید.


وی افزود: خداوند در قرآن حتی جوانان ۱۸ ساله را نسبت به مسئولیت‌هایشان مورد عتاب قرار می‌دهد، اما با کمال تأسف ساختارهای اجتماعی و تعلیم و تربیت ما به‌گونه‌ای است که جوان 20 ساله را هم بچه می‌داند و او را کنترل می‌کند.


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه تأکید رهبری نسبت به جوان محوری، بیانگر جهل عمیق جامعه نسبت به اهمیت این مسئله است، به جوانان توصیه کرد: مشغول انتقادهای فرعی از وضعیت جامعه نشوید و بدانید دقیقه منظور از نقش محوری جوانان چیست؛ این خواست طاغوت‌هاست که صرفاً درس بخوانیم و مدرک بگیریم تا کارمند گوش‌به‌فرمان و منفعل دولت باشیم و حتی برای احقاق حقمان جرئت اعتراض نداشته باشیم.


در دولت و مجلس چه خبر است که برایش سر و دست می‌شکنند؟


حجت‌الاسلام پناهیان در تبیین چگونگی نقش‌آفرینی جوانان گفت: به‌عنوان‌مثال یکی از مشکلات کشور انتخابات است؛ وقتی در انتخابات عده‌ای حاضرند به هر قیمت ولو با شعارهای کاذب و پوپولیستی مردم را فریب داده و رأی بیاورند، باید دید مگر در دولت و مجلس چه خبر است که جناح‌های مختلف این‌گونه برایش سر و دست می‌شکنند؟ باید این خبرها و جذابیت‌های جایگاه‌ها را حذف کنیم نه اینکه به‌صورت موردی دنبال رأی نیاوردن یک فرد یا جناح باشیم.


وی ادامه داد: دولتی که محل رانت‌خواری و قدرت اضافی باشد، معلوم است برایش سر و دست‌شکسته می‌شود و نمی‌توان آسیب‌هایش را کنترل کرد.


استاد حوزه و دانشگاه، رانت‌خواری را دیگر مسئله کلان کشور دانست و افزود: برای مقابله با رانت باید قوه قضائیه قوی داشته باشیم که این با آیه و قسم یا بگیروببند محقق نمی‌شود؛ باید ریشه دزدی را خشکاند و زمینه دزدی را برچید، وگرنه حتی قوه قضائیه هم نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد چراکه فساد به آنجا هم رسوخ می‌کند. از طرفی برخی جرایم خاموش هست که اصولاً قوه قضائیه نمی‌تواند ورود کند؛ مثلاً با چه حکمی می‌توان مدیری را که به دلیل نداشتن ریسک و خلاقیت، سرمایه‌ها را هدر می‌دهد، محاکمه کرد؟


حجت‌الاسلام پناهیان در پاسخ سؤال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه به ما میدان نمی‌دهند، یادآور شد: اگر دولت اهل میدان دادن بود، رهبر معظم انقلاب بجای بیانیه یک دستورالعمل به دولت می‌دادند؛ دقیقه به همین دلیل در بیانیه دولت‌ها و مجلس را کنار گذاشته و با شما جوانان مستقیم به گفت‌وگو نشسته‌اند و تأکید دارند خودتان میدان را به دست بگیرید؛ وگرنه صرف انتقاد، درد ما را دوا نمی‌کند.


مردم را از سیطره دولت و سرمایه‌داران نجات دهید


وی اضافه کرد: این ننگ حوزه و دانشگاه ماست و مسئولان باید خجالت بکشند که ایران اولین کشور جهان در سختی راه‌اندازی کسب‌وکار است. راه‌حل این معضل در بیانیه گام دوم انقلاب تغییر ساختارها و شیوه حکمرانی مطرح شده است. چراکه ساختار حکمرانی با یک خلأ جدی دارد؛ بین مردم و دولت با خلأ وجود یک طبقه که کارشان کارمندی و بزرگ کردن دولت نبوده و درصدد کارآفرینی و فعال کردن مردم باشند، مواجه هستیم و این کار جز از جوانان ساخته نیست.


استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر ضرورت تشکیل شبکه نخبگان اجتماعی و اقتصادی مردمی خطاب به جوانان گفت: وقتی  مردم قدرت گرفتند نه‌تنها محتاج دولت نخواهند بود بلکه می‌توانند تعیین‌کننده نیز باشند؛ کارگروه‌های فرهنگی اجتماعی اقتصادی سیاسی تشکیل داده و با هم کار کنید؛ مردم را از فقر و سیطره دولت نجات دهید، دست دلالان و سرمایه‌داران بزرگ را که مردم را چپاول می‌کنند قطع کنید.


حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به این فرموده امام صادق(ع) که اگر با سرمایه‌ات کار نکنی احمق می‌شوی، ادامه داد: وقتی پول‌های خود را خرد خرد در بانک می‌گذاریم و همه در تهران جمع می‌شود و انباشت ثروت صورت می‌گیرد، چطور انتظار داریم رانت و فساد ایجاد نشود؟


با شبکه‌سازی می‌توان هر مشکل مالی را حل کرد


وی تأکید کرد: ۱۴۰۰سال است که مسلمانان تحت سیطره طواغیت زندگی می‌کنند، درحالی‌که مردم‌سالاری دینی یعنی مشارکت مردم در اداره جامعه، اما نه‌فقط در انتخابات بلکه در اداره اقتصاد و همه شئون جامعه؛ بسیج مظهر مردم‌سالاری دینی است، یعنی باید زمینه مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم کند، اما نه با این ساختار کنونی؛ وقتی بسیجی‌وار اقتصاد منطقه خود را نجات داده و وابستگی به دولت را کم کنیم، به‌تدریج بانک و بیمه را هم خودمان می‌توانیم داشته باشیم و دیگر این‌قدر دزدی نخواهد شد، چراکه چشم بیدار جوانان جهادی، نظاره‌گر امور است. از سوی دیگر، با توجه به اینکه نیمی از قوانین مجلس برای کنترل دزدی دولت است، وقتی دولت کوچک شد قوانین هم کمتر می‌شود.


این فعال فرهنگی با اشاره به دستور رهبری نسبت به تقویت اقتصادهای منطقه‌ای در کشور گفت: اگر همت نکنیم و باهم کار نکنیم، به‌راحتی چپاول می‌شویم. با شبکه‌سازی هر مشکل مالی را می‌توان حل کرد، فقط باید این شیوه را فرهنگ‌سازی و مردم را آگاه کرد. باید به‌جایی برسیم که استخدام و کارمندی عار محسوب شود.


وی یادآور شد: تحول مدنظر رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، تحولی‌اندک و حداقلی نیست، بلکه یک شیوه حکمرانی جدید است که مردم در آن قوی هستند.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر