صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۱۸ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸

ارز دولتی، نیمایی می‌شود؟

تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است برخی صنایع به دلیل کندی تخصیص ارز دولتی با کاهش تولید مواجه‌اند ولی به نظر می‌رسد، برخی شرکت‌های تولیدی بتوانند در صورت تغییر ارز از ۴۲۰۰ تومان به نیما نسبت به حفظ حاشیه سود خود اقدام کنند.
کد خبر : 411203

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بازار سرمایه، فرهنگ حسینی در بررسی اثر حذف دلار دولتی بر صنایع مختلف گفت: در حال حاضر برخی از صنایع، دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کنند که صنایع دارو، غذایی، دامپروری، لبنی و لاستیکی عمده‌ترین این بخش‌ها هستند؛ البته در شرایط فعلی، شرکت‌ها از دشواری دریافت ارز دولتی گله‌مند هستند به‌طوری‌که قیمت در دسترس مصرف‌کنندگان نیز فاصله قابل‌توجهی با دلار ۴۲۰۰ تومانی دارد.


وی مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان را در تلاش برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دانست و افزود: از سوی دیگر، در برخی از این صنایع به دلیل کندی تخصیص ارز شاهد کاهش تولید هستیم. به نظر می‌رسد که شرکت‌های تولیدی اشاره‌شده در بالا، بتوانند در صورت تغییر ارز از ۴۲۰۰ تومان به نیما نسبت به حفظ حاشیه سود خود اقدام کنند.


وی ادامه داد: از سوی دیگر، اگر امکان دریافت ارز تسهیل شود، انتظار بهبود تولید و افزایش سودآوری در این شرکت‌ها وجود دارد.


روند نزولی قیمت‌های جهانی تا کجا؟


این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند فعلی قیمت‌های جهانی تصریح کرد: بازارهای جهانی، تحت تأثیر جنگ تجاری چین و ایالات‌متحده، خروج بریتانیا، اقدامات ایالات‌متحده در تصمیم‌گیری‌های سریع و غیر عقلایی و بدون برنامه و تغییرات متعدد آن با ریسک مواجه شده و روند نزولی داشته است؛ در این شرایط اگر عوامل شکل‌دهنده این ریسک‌ها برطرف نشود، روند فعلی ادامه خواهد داشت.


وی افزود: این موضوع سبب ضعف شرکت‌های کامودیتی محور و کاهش اقبال بازار سرمایه به این گروه شده است و در برخی از موارد P/E تحلیلی این شرکت‌ها به محدوده ۳ تنزل یافته است. با این روند در قیمت‌های جهانی، بازار به سمت گروه‌های امن‌تر از جمله گروه‌های تورمی و غیرسیکلی حرکت خواهد کرد. گروه‌هایی مانند ارتباطات، محصولات مصرفی و برخی از شرکت‌های دارایی محور مورد اقبال قرار خواهند گرفت.


حسینی در اشاره به دستورالعمل جدید بازار پایه تأکید کرد: با اجرایی شدن این دستورالعمل، نقدینگی از بازار پایه خارج خواهد شد و این موضوع می‌تواند به توجه بیشتر به شرکت‌های بزرگ و بنیادی منجر شود.


کدام صنعت مزیت نسبی دارد؟


 این کارشناس بورس در خصوص مزیت نسبی صنایع موجود توضیح داد: مزیت نسبی بلندمدت صنایع بازار سرمایه در گروه معدنی، فلزی و پتروشیمی متمرکز است، در صورت افزایش قیمت دلار یا افزایش قیمت جهانی یا رشد هم‌زمان آن‌ها، این گروه بیش از سایر گروه‌ها منتفع می‌شود و عامل اصلی رشد شاخص در دو دهه اخیر بوده است.


وی در پایان گفت: بااین‌حال، قیمت‌های جهانی به پاشنه آشیل این صنایع در کوتاه‌مدت تبدیل شده است. در مقابل، شرکت‌های تورمی به دلیل محدودیت‌های واردات و اصلاحات قیمت‌گذاری، توانسته‌اند عملکرد مناسبی در بازار سرمایه داشته باشند و رشد سودآوری آن‌ها در برخی موارد بیش از صنایع دلاری بوده است. علاوه بر صنایعی که دارای مزیت نسبی هستند، شرکت‌هایی در هر یک از صنایع دارای مزیت نسبی در مقایسه با رقبای خود هستند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

برچسب ها: ارز نیمایی
ارسال نظر