صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۵۱ - ۰۶ مهر ۱۳۹۴

واکنش اوباما به شعار «مرگ بر آمریکا» در ایران/ رئیس جمهوری آمریکا: مردم ایران، تاریخ غرورآفرینی دارند

رئیس‌جمهوری آمریکا در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت برای تأمین امنیت کشورش در استفاده از زور تردید نخواهد کرد.
کد خبر : 41110

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره مسائل کشورهای مختلف، اعم از ایران، سوریه، روسیه و اوکراین اظهارنظر کرد. او گفت برای تأمین امنیت کشورش در استفاده از زور تردید نخواهد کرد.


رئیس‌جمهور آمریکا نطق خود را با برشمردن آنچه به گفته وی دستاوردهای سازمان ملل طی هفتاد سال گذشته بوده، آغاز کرد.


اوباما، تلاش برای بنا گذاردن نظامی متشکل از «هنجارها و قواعد بین‌المللی» را یکی از همین دستاوردها خواند که به زعم وی به ایجاد سطح بی‌سابقه‌ای از رفاه و پیشرفت منجر شده است.


رئیس دولت آمریکا با بیان اینکه این پیشرفت‌ها «واقعی» است اضافه کرد می‌توان آن را بر اساس «جان‌های نجات‌داده شده، بیماری‌های درمان‌شده و گرسنگی‌های برطرف‌شده» سنجید و اندازه گرفت.


رئیس‌جمهوری آمریکا سپس به بیان خطراتی ادعایی پرداخت که به گفته وی ذهنش را مشغول کرده، اما اضافه کرد که انها را نمی‌توان با «روش‌های قدیمی جنگ و زور» حل و فصل کرد.


او گفت: «در مقام رئیس‌جمهور آمریکا، نگران خطراتی هستم که پیش روی ما است، اما معتقدم نمی‌توانیم به روش‌های قدیمی جنگ و زور بازگردیم.»


رئیس‌جمهور آمریکا سپس تأکید کرد: «هیچ ملتی نمی‌تواند خودش را از خطر تروریسم، سیل مهاجران یا خطر گرم شدن هوا جدا کند.»


اوباما در ادامه تصریح کرد کشورش صرفنظر از قوت اقتصاد یا ارتش نمی‌تواند به تنهایی مشکلات را حل کند.


او گفت: «فرقی نمی‌کند ارتش یا اقتصاد ما چقدر نیرومند باشد، نمی‌توانیم مشکلات را به تنهایی حل کنیم. باید با ملل دیگر همکاری کنیم.»


اوباما سپس درباره مسائل داخلی کشورها و نحوه‌های حکومت‌داری به اظهارنظر پرداخت و گفت: «سرکوبگری نمی‌تواند پایه‌گذار انسجام اجتماعی مورد نیاز برای موفقیت کشورها باشد. شما می‌توانید مخالفانتان را حبس کنید، اما ایده‌ها را نمی‌توان زندانی کرد.»


وی همچنین تأکید کرد: «در جهان امروز، معیار قدرت، نه کنترل اراضی یا منابع، بلکه موفقیت مردم آنها است.»


رئیس‌جمهور آمریکا در تأکید بر نقش همکاری‌ها و چندجانبه‌گرایی گفت: «بنیان‌گذاران سازمان ملل می‌دانند که ملت‌های ما هنگامی که گام در راه مشارکت می‌گذاریم، امنیت بیشتری دارند تا زمانی که بهع تقابل رو می‌آوریم.»


رئیس‌جمهور آمریکا مذاکرات هسته‌ای ایران که به انعقاد توافقی چندجانبه منجر شد را نمونه‌ای از موفقیت همکاری‌ها در عرصه بین‌المللی دانست.


اوباما گفت: «بگذارید به شما یک مثال ملموس ارائه دهم. بعد از آنکه روی کار آمدم، به صراحت گفتم که یکی از دستاوردهای اساسی این سازمان، یعنی نظام منع اشاعه به دلیل تخطی ایران از ان‌پی‌تی در معرض خطر قرار گرفته است.»


وی سپس افزود: ««بر همین اساس، شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرد و بسیاری از کشورها برای اجرای آن به ما پیوستند.»


ما می‌دانستیم که هدف تحریم‌ها تنها تنبیه ایران نبود. هدف ما این بود که بیازماییم آیا ایران می‌تواند، رویه‌ها را تغییر داده، محدودیت‌ها را بپذیرد و به جهان اجازه راستی‌آزمایی از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای این کشور را بدهد

او سپس ادعا کرد هدف از تحریم‌ها تنبیه ایران نبوده، بلکه آزمودن اراده این کشور برای تغییر رویه‌های قبلی در پرونده هسته‌ای بوده است.


رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «اما ما می‌دانستیم که هدف تحریم‌ها تنها تنبیه ایران نبود. هدف ما این بود که بیازماییم آیا ایران می‌تواند، رویه‌ها را تغییر داده، محدودیت‌ها را بپذیرد و به جهان اجازه راستی‌آزمایی از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای این کشور را بدهد.»


رئیس‌جمهور آمریکا سپس به همکاری کشورها، از جمله روسیه و چین برای وارد شدن در مذاکراتی اشاره و خاطرنشان کرد این مذاکرات به انعقاد سند «برجام» منجر شده است.


وی سپس درباره توافق هسته‌ای گفت: «و اگر این توافق به طور کامل اجرا شود، نظام منع اشاعه تقویت، جنگ بالقوه دفع و جهان ما امن‌تر می‌شود.»


اوباما سپس به مسائل روسیه پرداخت و با متهم کردن این کشور به نقض حاکمیت ارضی اوکراین به شدت از مسکو انتقاد کرد.


رئیس‌جمهور آمریکا با ادعای اینکه واشنگتن منافع اندکی در اوکراین دارد، گفت: «هنگامی که حاکمیت و تمامیت ارضی کشوری آشکارا نقض می‌شود، نمی‌توانیم بی‌تفاوت باشیم.»


اوباما گفت در صورتی که روسیه وارد دیپلماسی شده بود و با اوکراین و جامعه بین‌المللی همکاری کرده بود نتیجه هم برای مسکو، هم برای اوکراین و هم برای دنیا بهتر بود.


رئیس‌جمهور آمریکا خاطرنشان کرد به همین دلیل است که کشورش روسیه را برای حل مسائل اوکراین تحت فشار گذاشته است؛ وی افزود: «نه به خاطر اینکه می‌خواهیم روسیه را منزوی کنیم؛ این را نمی‌خواهیم، بلکه به خاطر اینکه می‌خواهیم روسیه‌ای قدرتمند داشته باشیم که برای همکاری با ما، در راستای تقویت نظام بین‌المللی به عنوان یک کل، سرمایه‌گذاری می‌کند.»


اوباما سپس درباره کوبا اظهارنظر کرد و گفت دلیل تغییر رویه در قبال این کشور، ناکارآمدی آن در ارتقاء زندگی مردم بوده است: «برای ۵۰ سال ما سیاستی در کوبا را دنبال می‌کردیم که کمکی به بهبود زندگی مردم کوبا نمی‌کرد. ما این را تغییر داده‌ایم.»


رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه بار دیگر نطق خود را با ایران ادامه گفت.


او گفت: «برای کشوری مانند ایران که تا به این لحظه همچنان برای پیشبرد منافعش از نوابین خشن خود استفاده می‌کند، مسیرها در دسترس است. این اقدامات، ممکن است در ظاهر به ایران در مناقشات با کشورهای همسایه‌اش، اهرم نفوذ بدهد، اما درگیری‌های قومی که کل منطقه را در معرض خطر قرار می‌دهد را هم شعله‌ور می‌کند و ایران را از وعده‌های بازرگانی و تجارت، دور نگاه می‌دارد.»


اوباما اضافه کرد: «مردم ایران، تاریخ غرورآفرینی دارند و سرشار از پتانسیل‌های فوق‌العاده هستند.»


رئیس‌جمهور آمریکا، در ادامه اما از شعارهای مردم ایران علیه کشورش انتقاد کرد و گفت: «اما سر دادن شعار مرگ بر آمریکا اشتغال ایجاد نمی‌کند یا ایران را امن‌تر نمی‌کند. اگر ایران مسیر متفاوتی را انتخاب کند، این برای امنیت منطقه، مردم ایران و جهان، خوب خواهد بود.»


رئیس دولت آمریکا در ادامه مورد کشور سوریه را یکی از مواردی دانست که نظم بین‌المللی در آن مخدوش شده و به ایجاد بحران‌های انسانی منجر شده است.


سر دادن شعار مرگ بر آمریکا اشتغال ایجاد نمی‌کند یا ایران را امن‌تر نمی‌کند. اگر ایران مسیر متفاوتی را انتخاب کند، این برای امنیت منطقه، مردم ایران و جهان، خوب خواهد بود

او گفت: «ما به مقابله در مناطقی که نظم در آن مخدوش و باعث ایجاد بحران‌های انسانی شده است، ادامه خواهیم داد؛ باید با هم اقدام کنیم.»


او سپس تصریح کرد: «تعهد ما به نظم بین‌المللی، در هیچ کشوری به اندازه سوریه مورد آزمون نیست. این، تنها، مسئله مربوط به یک کشور نیست.»


اوباما همچنین با بیان اینکه تنها قدرت نظامی، برای حل مسائل سوریه کافی نیست، گفت: «آماده همکاری با هر کشوری، از جمله ایران و روسیه برای حل جنگ سوریه هستیم.»


رئیس‌جمهوری آمریکا درباره مبارزه بر داعش، بر ضرورت همکاری‌ کشورها تأکید کرد اما گفت که این فرایند زمان‌بر خواهد بود.


اوباما با بیان اینکه مسلمان‌ها باید با کسانی که اسلام را تحریف می‌کنند مقابله کنند خاطرنشان کرد «داعش برای بقاء به جنگ نیاز دارد.»


رئیس‌جمهوری آمریکا، هنگام اظهارنظر دربار نقش دموکراسی در تقویت بنیان حکومت‌ها دولت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را به قتل‌عام متهم کرد و در اظهاراتی ادعامحور، افزود فجایع سوریه در کشورهایی که دموکراسی در آنها حاکم است رخ نمی‌دهند.


انتهای پیام/

برچسب ها: ایران و آمریکا
ارسال نظر