مزیتهای تحصیل در رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، افشین حراجی رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علومپزشکی آزاد تهران، طی یادداشتی در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: بدون شک دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران جزء دانشکدههای درجهیک کشور است و این برتری با مدرک و دلیل قابلاثبات است. طی دو سال پیاپی رشته دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران، رتبه دوم کشور و در رتبهبندی شانگهای در رتبه بین 200 تا 300 دنیا قرار گرفته است؛ یعنی اگر تمام دانشکدههای دولتی با حجم سرمایه و امکاناتشان را در کنار هم قرار دهید، دانشگاه آزاد اسلامی در مقابل آنها توانسته است حائز جایگاه دوم در سطح ملی باشد.
رشته دندانپزشکی معمولاً داوطلبان زیادی دارد و در انتخاب رشته توسط رتبههای برتر بهسرعت انتخاب و ظرفیتش تکمیل میشود. در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، دانشکده دندانپزشکی تمام دورههای مصوب علوم پزشکی شامل کارشناسی، دکتری عمومی، دکتری تخصصی و فلوشیپ ایمپلنتهای دندانی را دارد و ازاینجهت میتوانیم بگوییم تمام رشته مقاطع موجود دندانپزشکی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تهران تدریس میشود. از سوی دیگر رشتههای دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در تهران بالاترین تعداد سرانه اعضای هیئتعلمی را در سطح کشور دارد. هماکنون حدود 144 نفر عضو هیئتعلمی تماموقت در این دانشکده مشغول به فعالیت هستند و ازاینجهت نسبت اعضای هیئتعلمی به تعداد دانشجویانمان یکبههشت است و تقریباً بینظیر است.
رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران، مشابه همین وضعیت را دارد و در طول دو سال گذشته، رشته سوم ردهبندی شانگهای را در سطح کشور کسب کرده است. این موفقیتها و دستاوردها در مقابل هزینههای دانشگاههای دولتی و خروجی آنها، درخور توجه است. دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی هم دانشکده بسیار خوبی است و دورههای دستیاری دارد که با امکانات کامل، مشغول پرورش نیروی متخصص در حوزه پزشکی است. پس از تجمیع دانشکدهها، دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران به دانشگاه بزرگی تبدیل شده است و این دانشکدهها از امکانات یکدیگر استفاده میکنند.
درحالحاضر بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیت خود را آغاز کرده که بهجرئت میتوان گفت امکانات آن بیهمتاست و متأسفانه هنوز هم آنگونه که باید شناخته نشده است. از مهرماه سال جاری از این مجموعه در آموزشها استفاده خواهیم کرد و دانشجویان دندانپزشکی برای آموزشهای جراحی دهان، فک و صورت به این بیمارستان خواهند رفت. مرکز تخصصی شکاف کام و لب در این مجموعه قرار دارد و بهزودی کلینیک دندانپزشکی در این بیمارستان به بهرهبرداری خواهد رسید.
بررسیها نشان میدهد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از تجهیزات و امکانات سایر دانشکدههای این حوزه چیزی کم ندارد و شاید اگر بخواهیم این دانشکده را با دانشکدههای درجه یک موجود در جهان مقایسه کنیم، در حوزه دیجیتال اندکی ضعف داریم -که به شرایط تحریمی حاکم بر کشور مربوط میشود- اما اگر این امکانات که در اختیار کشورهای محدودی قرار دارند را در نظر نگیریم، در سطح بالایی قرار داریم. دندانپزشکی از حیث امکانات متأسفانه به خارج از کشور وابسته است و در بخش پیشرفته و دیجیتال نیازمند این تکنولوژی است. رنک دانشکده پزشکی بین 200 تا 300 جهانی قرار دارد و این عدد قابل توجهی است که در مقایسه با هزاران دانشکده فعال دندانپزشکی در دنیا به دست آمده است. رتبهبندی شانگهای چهار آیتم را مورد بررسی قرار میدهد، آنها امکانات سختافزاری را در نظر میگیرند و در بخش نرمافزاری نیز اساتید، فرآیندهای آموزشی و مقالات به چاپ رسیده را بررسی کرده و درنهایت نتیجه ارزیابی یک مجموعه آموزشی را بیان میکنند. ازاینرو نمیشود در یک بخش نمره کمی به دست آورید و در بخش دیگر نمرهای بالا و رتبه دوم را کسب کنید. بنابراین نتایج ارزیابی بهخوبی نشان میدهد این دانشکده از هر نظر در سطح عالی قرار دارد مضاف بر اینکه هزینه تمامشده یک دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دانشگاههای دولتی حدود یکهفتم است و ازاینرو میتوان گفت ارزانترین دانشکده دندانپزشکی را در دانشگاه آزاد اسلامی داریم.
سال گذشته داوطلب آزمون سراسری با تراز 12 هزار نتوانسته در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران قبول شود و همین امر نشان میدهد برخلاف برخی تصورات غلط، دانشجویان علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از سطح علمی قابل قبولی برخوردارند و میتوانستند در دانشگاههای دولتی علومپزشکی شهرستانها مشغول به تحصیل شوند. طبیعی است دانشگاههای علومپزشکی دولتی در تهران، اولین انتخابهای داوطلبان برتر باشند، اما دانشگاه آزاد اسلامی سومین انتخاب این داوطلبان است، درحالیکه باید هزینه تحصیل خود را بپردازند. درنتیجه از این نظر هم جای شکی نداریم که دانشجویان علوم پزشکی جزء بالاترین معدلها و بهترین داوطلبان کنکور تجربی بودهاند و ترازهای بالایی در سهمیههای خود کسب کردهاند. این دانشجویان برای اخذ مدرک تخصص باید به همراه دانشجویان دانشگاههای دولتی در آزمون شرکت کنند و دارا بودن بیشترین درصد آمار قبولی در آزمون دورههای دستیاری، خود گواهی بر سطح علمی این دانشجویان است. درحالحاضر حدود 80 درصد دانشجویان ما از طبقه متوسط جامعه هستند، اما بدون شک از نظر سطح سوادی همه در شرایط خوبی قرار دارند.
انتهای پیام /4112/پ
انتهای پیام/