صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۴۵ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

لشگر پولادمردان جوان در راه جهانی/ کسب سکو در گرو افزایش رکورد

پولادمردان ایران در حالی این روزها برای مسابقات جهانی تایلند آماده می‌شوند که اکثر وزنه‌برداران برای رسیدن به سکوی جهانی باید ارتقای رکورد داشته باشند.
کد خبر : 410630

به گزارش خبرنگار حوزه وزنه‌برداری گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی وزنه‌برداری ایران 27 شهریورماه سال جاری در مسابقات جهانی به میزبانی تایلند روی تخته می‌رود. پولادمردان ایران این روزها سخت در تلاش هستند تا رکوردهای خود را ارتقا بدهند و با آمادگی بالا در آوردگاه جهانی حاضر شوند.


اردوی 21 روزه ملی‌پوشان در شهرستان نور هفته گذشته تمام شد و پس از رکوردگیری، کادرفنی اسامی 12 وزنه‌بردار اعزامی به مسابقات جهانی را اعلام کرد. اسامی نشان می‌دهد وزنه‌برداری ایران در حال تغییر نسل است و اگر دو چهره باتجربه این تیم، کیانوش رستمی و علی هاشمی را نادیده بگیریم؛ نفراتی که در این میدان سخت و حساس روی تخته می‌روند همگی جوان هستند. تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان سال گذشته در مسابقات جهانی 2018 روی سکوی سومی ایستاد و حالا همگی منتظر هستند شاگردانِ جوانِ برخواه، نتیجه‌ای درخور نام ایران به‌دست آورند.


تا شروع مسابقات جهانی تقریباً 40 روز دیگر زمان باقی مانده است و عملکرد پولادمردان در برخی اوزان نشان می‌دهد اگر قصد سکوی جهانی دارند باید رکوردهای خود را افزایش دهند. البته در لیست 12 نفره که کادر فنی اعلام کرده برخی وزنه‌برداران هم بدون رکوردگیری راهی مسابقات جهانی می‌شوند و مشخص نیست در این آوردگاه مهم چه نتیجه‌ای رقم خواهند زد. با توجه به این‌که سال منتهی به المپیک است و مسابقات جهانی تایلند هم یکی از مسابقات گزینشی المپیک محسوب می‌شود همه کشورها با تمام توان خود به این مسابقه می‌آیند و به خوبی مشخص است که تیم ایران کار سختی در تایلند خواهد داشت.


در ادامه رکوردهای وزنه‌برداران را بررسی می‌کنیم:


دسته 55 کیلوگرم:


در دسته 55 کیوگرم، حافظ قشقایی در رکوردگیری نگاه‌ها را به سمت خود برد. او در دسته 55 کیلوگرم رکورد 270 کیلوگرم را ثبت کرد. البته با توجه به این‌که این دسته المپیکی نیست و در سال منتهی به المپیک مشتاقان زیادی ندارد بنابراین اگر قشقایی قصد داشته باشد در این دسته روی تخته برود شانس کسب سکو را دارد. اما اگر بخواهد در دسته 61 کیلوگرم روی تخته برود باید رکورد خود را ارتقا دهد چرا که در این وزنه، رکورد وزنه‌بردار عنوان‌دار در مجموع باید بالای 300 کیلوگرم باشد تا بتواند به سکوی جهانی برسد. هنوز کادر فنی به‌صورت رسمی اعلام نکرده که این وزنه‌بردار در چه وزنی روی تخته می‌رود.


دسته 89 کیلوگرم:


پس از دسته غیر المپیکی 55 کیلوگرم به دومین دسته غیرالمپیکی می‌رسیم. در دسته 89 کیلوگرم، علی میری رکورد مجموع ۳۷۶ و محمد زارعی ۳۷۵ کیلوگرم به ثبت رساندند. بنا به اعلام فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری رکورد‌های سه نفر اول مسابقات جهانی ۲۰۱۸ به ترتیب ۳۷۲، ۳۷۱ و ۳۷۱ کیلوگرم بود و این دو وزنه‌بردار کشورمان با این رکوردها شانس رفتن روی سکوی جهانی را دارند.


دسته 96 کیلوگرم:


بدون‌شک دسته 96 کیلوگرم به‌دلیل المپیکی بودن مهم‌ترین وزن برای ایران محسوب می‌شود. امید اول ایران در این دسته سهراب مرادی است که به‌دلیل مصدومیت از ناحیه کتف مسابقات جهانی تایلند را از دست داد. مرادی پس از مصدومیت راهی آلمان شد تا با پیگیری‌های دکتر امینی بتواند مصدومیتش را برطرف کند و حداقل میدان المپیک را از دست ندهد.


در رکورد‌گیری این دسته، ایوب موسوی ۳۸۴ و رضا دهدار ۳۸۸ کیلوگرم را در مجموع به ثبت رساندند. کیانوش رستمی هم که این روزها به تنهایی تمرین می‌کند و کسی از رکوردهای او اطلاعی ندارد.


سهراب مرادی در رقابت‌های جهانی سال گذشته رکورد مجموع 416 را به ثبت رساند و اگر رکورد این دو وزنه‌بردار را با رکوردهای سال گذشته مرادی مقایسه کنیم، آن‌ها برای رفتن روی سکوی جهانی باید ارتقا رکورد داشته باشند. ضمن این‌که وزنه‌بردار چینی که این روزها در شرایط ایده‌آلی به سر می‌برد، همین چند وقت پیش رکورد مرادی را در دو ضرب شکست و به نام خود ثبت کرد. این وزنه‌بردار در مسابقات جهانی امسال روی تخته می‌رود و پولادمردان این دسته کار سختی دارند.


سال گذشته رکوردهای چهار نفر اول مسابقات جهانی عشق‌آباد ۴۱۶، ۴۰۷، ۳۹۱ و ۳۹۰ بوده است.


دسته 102 کیلوگرم:


در وزن 102 کیلوگرم رضا بیرالوند رکورد 380 را ثبت کرد و با توجه به رکوردهای سه نفر اول جهان که به‌ترتیب 396، 393 و 393 کیلوگرم است این وزنه‌بردار شانسی برای سکو ندارد و باید رکوردش را ارتقا دهد.


هم‌چنین دیگر وزنه‌بردار این وزن امیر حقوقی است که توانست رکورد 383 را ثبت کند که او هم کار سختی پیش‌رو دارد.


دسته 109 کیلوگرم:


سال گذشته در جریان مسابقات جهانی در دسته 102 کیلوگرم علی هاشمی با رکورد ۱۸۰ یک‌ضرب، ۲۲۵ دوضرب و مجموع ۴۰۵ کیلوگرم، نقره یک‌ضرب، برنز دو ضرب و طلای مجموع را کسب کرد. اما امسال قرار است هاشمی در دسته 109 کیلوگرم به میدان برود. با توجه به این‌که او چند وقت پیش هم دچار مصدومیت شد در حال حاضر از آمادگی به دور است و حتی کادر فنی مهار وزن 170 کیلوگرم را شرط ملی‌پوش شدن او قرار دادند. رکورد سه نفر اول وزنه‌برداران دسته 109 کیلوگرم در مسابقات جهانی سال قبل ۴۳۵، ۴۱۹ و ۴۰۳ کیلوگرم است.


دسته 109+ کیلوگرم:


ایران در دسته فوق‌سنگین همیشه حرف برای گفتن داشته است، اما امسال نسبت به سال‌های گذشته شرایط خیلی متفاوت است. بهداد سلیمی از دنیای قهرمانی خداحافظی کرده و در مسابقات جهانی برخلاف سال گذشته در ترکیب تیم حضور ندارد. سعید علی حسینی سال گذشته پس از هشت سال دوری از وزنه‌برداری روی تخته آمد و توانست به مدال برنز برسند اما امسال در رکوردگیری شرکت نکرد و عنوان شد که مصدوم است و بنابراین شانس حضور در مسابقات جهانی را از دست داد.


داوودی در رکوردگیری ۴۴۲ کیلوگرم را به ثبت رساند و محسن دادرس هم دیگر نماینده این وزن در یک‌ضرب اوت کرد.


رکوردهای دسته فوق‌سنگین در مسابقات جهانی سال گذشته به ترتیب ۴۷۴، ۴۵۰ و ۴۴۷ بوده و اگر داوودی در اندیشه رسیدن به سکوی جهانی است باید رکورد خودش را در این مدت باقی‌مانده تا شروع مسابقات افزایش دهد.


به گزارش آنا، با توجه به این‌که مسابقات جهانی، گزینشی المپیک هم محسوب می‌شود به همین‌خاطر از اهمیت زیادی برخوردار است و وزنه‌برداران زیادی به این مسابقه می‌آیند. سهراب مرادی امید اول ایران برای کسب مدال در المپیک است اما به‌دلیل مصدومیت این مسابقات را از دست داد و حالا باید در مسابقات گزینشی سوئیس شرکت کند. تیم ایران امسال با چهره‌ای متفاوت در رقابت‌های جهانی حاضر می‌شود از لیست 12 نفره وزنه‌برداران، 10 نفر به‌عنوان نفرات اصلی و دو نفر به‌عنوان ذخیره به تایلند اعزام می‌شوند. آن‌چه که مشخص است با توجه به رکوردهایی که وزنه‌برداران ثبت کردند بیشتر پولادمردان برای کسب سکوی جهانی باید رکورد خود را ارتقا دهند. 


انتهای پیام/4127/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر