صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۳ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران:

دولت شریک بخش خصوصی است/ 2/5 میلیون کودک دسترسی به تحصیل ندارند

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: رتبه‌های زیر هزار کنکور امسال همه از مدارس غیرانتفاعی هستند. این در حالی است که ۲/۵ میلیون کودک دسترسی به تحصیل ندارند.
کد خبر : 409983

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه  خبرگزاری آنا، سید مجید حسینی  در نشست و میزگردی با موضوع وضعیت پزشکی و مشکلات موجود در فضای جامعه برای استفاده از ظرفیت‌های نخبگان  که صبح امروز با حضور فعالان و جریان‌سازان رسانه‌ای و نخبگان و مدال‌آوران المپیادهای جهانی در خبرگزاری علم و فناوری برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی انقلاب مستضعفان بود. در حال حاضر تنها ۱۸ هزار کودک کار در تهران وجود دارند. در دهه ۶۰ فاصله طبقاتی رئیس جمهور و یک کودک سیستان و بلوچستانی به کمترین حد خود رسید اما با آغاز دهه ۷۰ شرایط بهم ریخت.


وی افزود: ۷ نفر از مدال آوران المپیاد در  دو مدرسه غیرانتفاعی تحصیل کرده‌اند. رتبه‌های زیر هزار کنکور امسال همه از مدارس غیرانتفاعی هستند. این در حالی است که ۲/۵ میلیون کودک دسترسی به تحصیل ندارند. تنها ۲۳ نوع مدرسه در کشور وجود دارد که تنها شباهت آن‌ها دریافت پول‌های هنگفت است.


عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه تهران بیان کرد: سال ۱۳۷۰، هاشمی رفسنجانی برای بازسازی تهران به شرط اینکه کشور توسط سرمایه داران و بخش خصوصی اداره شود، از بانک جهانی ۳۰ میلیارد دلار وام گرفت. این شروع مسیری است که شرایط امروز را فراهم کرده است.  تهران ۱۷ میلیون جمعیت دارد که ۸ میلیون  نفر از آن اخراج شده‌اند و زاغه‌نشین هستند. تهرانی که رفسنجانی قصد ساخت آن را داشت امروز  نزدیک به ۹ میلیون نفر زاغه نشین دارد.


وی گفت:  در دهه ۶۰ عدالت و برابری اصل اول مدیریتی بود. با آغاز دهه ۷۰ توسعه و رفاه به نفع سرمایه‌گذاران شد. طی ۱۰ سال اخیر سهم سرمایه از ۶۰ درصد به ۷۵ درصد و سهم کارگر از ۴۰ درصد به ۲۵ درصد رسیده است. سیاست دولت لیبرال نپدیرفتن مسئولیت و واگذاری آن به بخش خصوصی است. ابتدا آموزش به بخش خصوصی واگذار شد؛ این واگذاری‌ها نشان می‌دهد دولت شریک بخش خصوصی است.


حسینی اظهار کرد: در حال حاضر ۸۹۰ موسسه آموزش زبان وجود دارد یعنی آموزش زبان در مدرسه هیچ فایده‌ای برای دانش‌آموز ندارد و باید به این موسسات برود. سپس بخش درمان به بخش خصوصی و پزشکان واگذار شد که نتایج آن افزایش شدید هزینه درمانی شده است. برای رفع تهدید سلامت باید انحصارها شکسته شود. سپس مسکن نیز به بخش خصوصی واگذار شد. در حال حاضر تهران مهاجرت منفی دارد. تهران تنها کلان شهر جهان است که مهاجرت منفی دارد. باید برای خانه‌های خالی مالیات داده شود تا قیمت‌ها پایین بیاید. از طرفی مدیریت بحران نیز به سلبریتی‌ها و خیریه‌ها واگذار شد. این امر نشان می‌دهد که دولت از بخش خصوصی سود می‌برد و شریک آن است.


وی افزود: تامین اجتماعی نیز به بخش خصوصی، خیریه و سلبریتی واگذار شده است. کار خیریه و ارائه نیروی کار انسانی ارزان، همدستی با دولت و پول‌شویی است. ورودی پزشکی در ایران ۱۵ درصد است. این درصد پایین عامل اصلی موفقیت پزشکان امروزی است. تنها راه حل این مشکلات اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم از طریق نخبگان، جنبش‌های دانشجویی و سیاست‌های عدالت خواهی است.


این استاد دانشگاه گفت: مشکل اصلی کشور تبعیض است. باید به سیاست‌های انقلاب بازگردیم. سیاست انقلاب هم سرنوشت بودن است یعنی سرنوشت پزشک و معلم بهم گره  بخورد. افکار عمومی می‌تواند قدرت سیاسی مافیا را بشکند‌. بنابر این آگاه‌سازی مردم  بسیار مهم است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر