صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۳ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۸
پوچ جلوه دادن دغدغه پیری جمعیت توسط رسانه‌ی غربی

حمله بی بی سی به سیاست‌های جمعیتی ایران بی اساس است

طی چند سال اخیر، تعداد فرزندان در خانواده‌های ایرانی به 1.7 تقلیل یافته است. مقام معظم رهبری در دیدار با گروهی از زوجهای جوان، آنها را تشویق به فرزند‌آوری کردند. رسانه بی بی سی فارسی با تحریف سخنان رهبری سعی دارد تا دغدغه جمعیتی ایران را کم اهمیت جلوه دهد.
کد خبر : 409615

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بنابر آمار گزارش شده توسط بانک جهانی فرزند‌آوری متوسط تعداد فرزندان هر خانواده در دهه 60 حدود 6.5 فرزند بوده که این رقم در دهه هفتاد به شدت افت کرد و این رقم در حال حاضر به 1.7 رسیده است.  کاهش تعداد فرزندان، زنگ خطر پیری جمعیت ایران را به صدا در می‌آورد. در زمانی که مسئولان جمهوری اسلامی متوجه سیاست‌های اشتباه جمعیتی شدند و تصمیم به اصلاح آن گرفتند رسانه‌های غربی نیز ساکت ننشسته و دست به کار شدند تا این مسئله جمعیتی را کم اهمیت جلوه دهد.


حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار با گروهی از زوجهای جوان در فروردین‌ماه ۹۸ با اشاره به این حدیث پیامبر اکرم «تَناکَحوا تَناسَلوا تَکثُروا» تأکید بر افزایش نسل کردند و افزایش جمعیت را زمینه ساز، رشد و تعالی امت اسلامی خواندند. همچنین رهبر انقلاب فرمودند:« در بعضی از کشورهای غربی ــ مثلاً در آمریکا ــ خانواده‌هایی هستند که پانزده تا بچّه دارند، بیست تا بچّه دارند و از این قبیل،  تشویق [هم] می‌شوند و هیچ کس مذمّتشان نمی‌کند». پس از انتشار این بیانات مقام معظم رهبری، بی بی سی فارسی بلافاصله دست به تحریف سخنان ایشان زد و اعلام کرد: «در آمریکا، هر خانواده پانزده تا بچه دارند، بیست تا بچه دارند و از این قبیل» و پس از آن متوسط تعداد فرزندان خانواده‌های آمریکایی را 1.9 اعلام کرد و سعی کرد اطلاعات رهبری را زیر سوال ببرد.


درحالی‌که این رسانه انگلیسی خودش را به دروغ متوصل می‌شود تا مانع از اجرای سیاست‌های جمعیتی ایران شود، انگلیس سیاست‌های افزایش فرزند‌آوری خود را اجرا می‌کند. سیاست‌های افزایش فرزندآوری انگلیس متشکل از سیاستهای مالی برای کمک به اقتصاد خانواده است که در قالب نظام مزایا تعریف می‌شود. نظام مزایای انگلستان بخشی از نظام تامین اجتماعی این کشور است که شامل مجموعه‌ای از مزایای متنوع و مربوط به دوره‌های سنی مختلف است. از جمله این سیاستها: هدیه مادر شدن، کمک هزینه بارداري، مرخصی با حقوق قانونی بارداری و... است. یکی دیگر از سیاست های حمایتی برای تشویق فرزندآوری در انگلیس «مزایای فرزند» است؛ یک کمک مالی در برابر هزینه‌های فرزند‌داری است و به ازای هر فرزند به خانواده‌هایی که درآمد والدین کمتر از 50 هزار پوند در سال است به طور کامل تعلق می‌گیرد.  


از طرف دیگر پیشنهاد تصویب و اجرای طرح‌ها و قوانین برای فرزند‌آوری و پرورش فرزند در جوامع غربی خود مهر تاییدی بر سخنان رهبری قلمداد می‌شود. ازجمله این طرح‌ها که در سال ۲۰۱۶ در آمریکا ارائه شد؛ طرح ساماندهی سیاست‌های مالیاتی دولت فدرال در راستای تسهیل پرورش فرزندان در درون خانواده است. به این نحو که دولت آمریکا سعی دارد با استفاده از اصلاحات مالیاتی، شرایطی را فراهم کند که والدین بتوانند بین کار در خارج از خانه و نگه‌داری از کودکانشان در داخل خانه توازن برقرار کنند و ماندن در خانه و نگهداری از فرزند منجر به افزایش مالیات آنان نشود. همچنین دولت آمریکا با افتتاح حساب بانکی آتیه کودکان که از هرگونه مالیات معاف منابع آن را در سه زمینه مراقبت از کودکان، آموزش-های فوق‌برنامه مدرسه و شهریه مدرسه، برای کمک به والدین کم‌درآمد به کار می‌برد؛ دولت آمریکا به این منظور سالانه پانصد دلار به هر حساب واریز می‌کند. 


بدیهی ا‌ست که نیروی کار جوان هر کشور بیانگر قدرت آن کشور و  سالمندی جمعیت بحرانی اساسی برای آن است؛ از همین رو کشورهای غربی به این موضوع بسیار بها می‌دهند و قوانین و طرح‌های تشویقی جهت فرزندآوری را تصویب می‌کنند. با توجه به این موارد تناقض بزرگ رسانه بی بی سی روشن می‌شود که با تهیه سه گزارش در یک روز دست به دامان دروغ شده تا افکار عمومی ملت ایران را از نیاز به فرزندآوری، اهمیت مسئله جمعیت و بحران سالمندی جمعیت دور کند درحالی که کشور انگلیس از سیاست های فرزندآوری به شدت حمایت می‌کند.


*محمد حسین ابراهیمی


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر