صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۷ - ۰۶ مهر ۱۳۹۴

سخنرانی روحانی در سازمان ملل پس از اوباما و پوتین

هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل از امروز با سخنرانی سران کشورهایی چون ایران، آمریکا، چین، روسیه و فرانسه آغاز شد و تا روز 11 مهر ادامه می‌یابد.
کد خبر : 40937

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل امسال به واسطه حضور سران کشورهایی چون چین و روسیه و همزمانی سخنرانی آن‌ها با سخنرانی رئیس‌جمهوری آمریکا و ایران، از سوی بسیاری از رسانه‌ها، از جمله روزنامه گاردین، «هیجان‌انگیز‌ترین» نشست مجمع عمومی در یک دهه گذشته توصیف شده است.


این نشست همچنین اولین گردهمایی سران کشورها پس از اعلام جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 است و به همین دلیل انتظار می‌رود نمایندگان بسیاری از کشورها بخشی از سخنرانی خود را به این مسئله اختصاص دهند.


بر اساس برنامه‌ای که سازمان ملل در اختیار رسانه‌ها قرار داده است، نشست مجمع عمومی با سخنرانی رئیس‌جمهوری برزیل امروز (28 سپتامبر) آغاز و با سخنرانی نماینده سن مارینو در عصر روز 11 مهر (3 اکتبر) خاتمه می‌یابد.


باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا، شین جی پینگ رئیس‌جمهوری چین (که اولین حضورش را تجربه می‌کند)، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه (که پیش از این به ندرت در نشست‌های مجمع عمومی حاضر شده است)، حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران و فرانسوا اولاند رئیس‌جمهوری فرانسه همگی قرار است در نشست صبح روز افتتاحیه سخنرانی کنند، که همین مسئله به روز اول این نشست اهمیت دوچندان بخشیده است.



نشست‌ها در نوبت صبح ساعت 9 تا 13 به وقت نیویورک (17:30 تا 21:30 به وقت تهران) و در نوبت عصر ساعت 15 تا 21 (23:30 تا 5:30 بامداد) برگزار می‌شوند و به طور متوسط در هر روز بیش از 30 نفر سخنرانی خواهند کرد. در نشست امسال، اغلب کشورها، از جمله تمامی کشورهای روز اول، در سطح سران یا نخست‌وزیر شرکت کرده‌اند و تعدادی نیز وزیر امور خارجه یا نماینده خود در سازمان ملل را به عنوان سخنران معرفی کرده‌اند.


بر اساس برنامه، حسن روحانی رئیس‌جمهوری کشور سخنران هشتم نوبت صبح روز افتتاحیه است و وی حدود ساعت 11 به وقت نیویورک (19:30 به وقت تهران) پشت تریبون قرار می‌گیرد.


فاصله میان سخنرانی روسای‌جمهور آمریکا و ایران در اجلاس سال جاری در نیویورک با احتساب زمان 15 دقیقه برای هر رئیس‌جمهوری تنها 75 دقیقه است.این در حالی است که در دوران حضور مقامات ایران در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، سابقه نداشته که سخنرانی مقامات دو کشور با یک فاصله زمانی کوتاه اتفاق بیفتد و پیش از اجلاس امسال، کمترین فاصله زمانی مربوط به سخنرانی روسای جمهور آمریکا و ایران بیش از چند ساعت بوده است.


برای مثال در سال 2013 سخنرانی رئیس‌جمهوری آمریکا در صبح 24 سپتامبر و سخنرانی روحانی رئیس‌جمهوری ایران در بعدازظهر همان روز انجام شده است. یا در سال 1999 بیل کلینتون رییس‌جمهوری وقت آمریکا در 53 مین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نوبت صبح و سیدمحمد خاتمی رئیس‌جمهوری وقت ایران نیز در نوبت صبح قرار گرفته بود. اما با مخالفت خاتمی وقت سخنرانی به نوبت عصر موکول می‌شود. بیل کلینتون سخنرانی خود را در همان روز و در مجمع عمومی سازمان ملل انجام می‌دهد و پس از خروج از سازمان، برای شنیدن سخنرانی رئیس‌جمهوری وقت ایران به مقر سازمان ملل در نیویورک بازمی‌گردد.


انتهای پیام/

ارسال نظر