ردیف بودجهای مجزا برای حمایت از سرمایهگذاران استارتاپی در نظر گرفته شود
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از خانه ملت، سیدمحمدجواد ابطحی با اشاره به جایگاه و تأثیر مثبت سرمایهگذاران حوزه کارآفرینی و کسبوکارهای استارتاپی در جنگ اقتصادی کنونی کشور، گفت: کسبوکارهای نو با ایجاد مشاغل بسیار بهویژه در حوزه IT و ICT، جوانان متخصص و تحصیلکرده را جذب باز کارکردهاند تا جایی که آمار اشتغال در حوزه کسبوکارهای نوپا به 100 هزار نفر نیز رسیده است.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اپلیکیشنها و سامانههای مؤثر و کارگشا توسط متخصصان و سرمایهگذاران کسبوکارهای نوین و استارتاپی خلق شدهاند، این اپلیکیشنها علاوه بر کمک به دولت الکترونیک، هدایت وقت و زمان، کاهش هزینهها و ارائه اطلاعات درست و بهموقع را نیز موجب شدهاند.
وی با بیان اینکه معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و وزیر ارتباطات و فناوری بارها در مجلس و موقعیتهای دیگر موضوع حمایت از کارآفرینان استارتاپی را مطرح کردهاند، افزود: اگرچه حمایت از کارآفرینان استارتاپی بهطورکلی در دستور کار قرار دارد اما سیستم بانکی و اداری کنونی با ایجاد انواع مشکلات برای آنها موجب دلسردی این فعالان شده است.
گفته ابطحی عدم ارائه تسهیلات مناسب به سرمایهگذاران کسبوکارهای استارتاپی و درخواست وثیقه و سندهای سنگین جهت ارائه وام و دیگر تسهیلات ازجمله مشکلات ایجاد شده برای فعالان این عرصه توسط سیستم بانکی و اداری است.
عضو فراکسیون ولایی مجلس با یادآوری بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس از پارک علم و فناوری شهرستان بیرجند، بیان کرد: متخصصان این پارک از توانایی طراحی سامانه جدیدی در حوزه IT سخن گفتند اما به دلیل عدمحمایت، قصد محدود کردن فعالیت خود را داشتند، درحالیکه تقویت همین پارک علم و فناوری میتواند موجب جذب جوانان تحصیلکرده منطقه شود.
وی به وزیر ارتباطات و فناوری و معاون علمی فناوری رئیسجمهور پیشنهاد داد: ردیف بودجهای مجزا برای حمایت از سرمایهگذاران کسبوکارهای استارتاپی در نظر گرفته شود، در واقع علاوه بر اختصاص درصدی از منابع صندوق توسعه ملی به نخبگان دانشبنیان، بودجه جداگانهای نیز به استارتاپها اختصاص بگیرد، چراکه گسترش استارتاپها به کاهش نرخ بیکاری و تقویت اقتصاد مقاومتی در شرایط جنگ اقتصادی کنونی کمک میکند.
این نماینده مجلس از نظر مساعد وزیر ارتباطات و فناوری و معاون علمی فناوری رئیسجمهور جهت اختصاص ردیف بودجه مجزا به فعالیتهای استارتاپی خبر داد و نسبت به تحقق این مهم در لایحه بودجه سال 99 ابراز امیدواری کرد.
ابطحی همچنین خواهان کمک صداوسیما به شرکتهای استارتاپی و تبلیغ خدمات آنها باقیمت ارزان شد و گفت: بهتر است سیمای ملی به این شرکتها به چشم بنگاههای سودآور نگاه نکند و هزینههای تبلیغاتشان را کاهش داده تا جامعه با نوع فعالیت آنها آشنا شوند.
وی با انتقاد از قرار دادن سرمایهگذاران خارجی در مقابل سرمایهگذاران داخلی در حوزه کسبوکارهای نوپا، اظهار کرد: شبکههای مجازی داخلی از این سوء مدیریت لطمهای بسیاری خوردهاند البته طی صحبتهای حدود یک ماه گذشته نمایندگان فراکسیون ولایی مجلس با آقای آذری جهرمی، قولهای حمایت از شبکههای مجازی داخلی داده شد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است دولت و دیگر قوا بهطور کل نگاه حمایتی از استارتاپها را داشته و مطابق آخرین آمارها فعالیت آنها از سال 96 تاکنون رشد داشته است./
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/