صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۲۸ آذر ۱۳۹۸
کاربردهای هوش مصنوعی6/

کاهش هزینه‌های روزمره به کمک هوش مصنوعی/ هوش مصنوعی چگونه می‌تواند باعث پیشرفت بشر شود؟

در هوش مصنوعی از ابزارهای متنوعی استفاده شده است از آنجا که تجزیه و تحلیل انسانی با این حجم از داده‌ها عملی نیست، حضور هوش مصنوعی برای عملکرد کارآمدتر اینترنت اشیاء ضروری به نظر می‌رسد.
کد خبر : 408579

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی بخشی از علوم کامپیوتر است که بر ایجاد ماشین‌های هوشمندی تأکید دارد که مانند انسان کار می‌کنند و واکنش نشان می‌دهند. با پیشرفت علم و تکنولوژی روز به روز هوش مصنوعی توسعه می‌یابد و دستگاه‌ها و ماشین‌ها و نرم‌افزارها در حوزه‌های مختلفی چون پزشکی، نظامی، امنیتی، اینترنت، خودروسازی و بسیاری دیگر وارد شده و این حوزه‌ها را دست‌خوش تغییر و تحولات مثبتی کرده است.


خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌هایی درباره کاربردهای هوش مصنوعی، به بررسی ابعاد کاربردی آن می‌پردازد. در این بخش به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه اینترنت اشیا اشاره شده است.


هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) یا AI فناوری و شاخه‌ای در علوم کامپیوتر است که به مطالعه و توسعه نرم‌افزار و دستگاه‌های هوشمند می‌پردازد.


محققان برجسته هوش مصنوعی، این رشته را با عبارت «مطالعه و طراحی عناصر هوشمند» توصیف می‌کنند که در آن یک عنصر یا عامل هوشمند سیستمی است که محیط را درک کرده و اقداماتی را برای حداکثر کردن احتمال موفقیت خود انجام می‌دهد.


در هوش مصنوعی از ابزارهای متنوعی استفاده شده که شامل نسخه‌هایی از بهینه‌سازی تحقیق و ریاضیات، منطق، روش‌های مبتنی بر احتمالات و اقتصاد و بسیاری موارد دیگر می‌شود. این رشته مبتنی بر این ادعاست که توانایی اصلی انسان، هوش را می‌توان به‌گونه‌ای دقیق توصیف کرد که دستگاه‌ها هم قادر به شبیه‌سازی آن باشند.


توانایی اتصال میلیاردها دستگاه که بدون دخالت و بی‌تعامل با بخش سوم، با یکدیگر در ارتباط هستند و داده را جابه‌جا می‌کنند، اینترنت اشیاء را به یکی از جذاب‌ترین مباحث روز تبدیل کرده است. از آنجا که تجزیه‌وتحلیل انسانی با این حجم از داده‌ها عملی نیست، حضور هوش مصنوعی برای عملکرد کارآمدتر اینترنت اشیاء ضروری به نظر می‌رسد.


کارشناس هوش مصنوعی مایکروسافت اخیراً در یک فایل صوتی مربوط به اجرای هوش مصنوعی افشا کرد که مایکروسافت به بالا بردن ارزش داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط دستگاه‌های IoT علاقه‌مند است.


این موضوع شرایط را برای راه‌اندازی کسب‌وکارهایی با محصولات و خدمات کارآمدتر که انتظارات مشتریان را برآورده می‌کنند، فراهم می‌کند.


توجه به علاقه مایکروسافت به ارتباط بین IoT و AI به‌تنهایی می‌تواند نشانه واضحی از قابلیت بالای ترکیب این دو فناوری باشد؛ بنابراین به این مطلب می‌پردازیم که هوش مصنوعی چگونه می‌تواند اینترنت اشیا را بهبود بخشد.


ترموستات هوشمند


مدیریت دمای خانه از طریق گوشی هوشمند و یا سایر کنترل‌های اینترنت اشیاء در حال رایج شدن است. ادغام هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء امکان ساخت دستگاه‌هایی را می‌دهد که می‌توانند از طریق تجربه کاربری (user experience)، یاد بگیرند و عملکرد بهتری داشته باشند.


Nests lab نسل جدیدی از ترموستات‌های خودیادگیرنده ساخته است که می‌توانند به‌طور خودکار شرایط سردی و گرمی (سرما یا گرما) خانه را مدیریت کنند. این دستگاه برای یادگیری و فهمیدن شرایط مطلوب هوایی کاربر و زمان‌بندی دمای خانه او تنها به چند هفته زمان نیاز دارد.


ترموستات هوشمند اطلاعاتی مانند دمای مطلوب کاربر برای هر زمان از شبانه‌روز را جمع‌آوری می‌کند و با توجه به اطلاعات به‌دست‌آمده، دمای اتاق را مطابق میل کاربر و طبق اطلاعات تعیین می‌کند.


اتومبیل‌های خودران تسلا


با اینکه استفاده عملی از ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء مفهوم نسبتاً جدیدی است اما در حال حاضر تعداد زیادی از شرکت‌های پیشرفته به‌سختی تلاش می‌کنند تا بیگ دیتا و اطلاعات را برای توسعه محصولات بهتر به کار گیرند. کمپانی تسلا در حال به‌کارگیری مجموعه‌ای از حسگرها، رادارها، دوربین‌ها و مکان‌یاب‌ها است تا شرایطی امن را برای رانندگی خودکار (auto-driving) فراهم کند. در حال حاضر ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به اتومبیل‌های تسلا این امکان را می‌دهد تا در شرایط مختلف ترافیکی یادگیری (دریافت اطلاعات) داشته باشند و خود را با شرایط هماهنگ کنند که موجب می‌شود ما یک اتومبیل خودران تمام اتوماتیک و خودکار داشته باشیم.


بهترین بخش این داستان این است که تمام اتومبیل‌های تسلا قادر خواهند بود به تعامل با یکدیگر بپردازند و با هم ارتباط داشته باشند تا عملکرد یکدیگر را بهبود بخشند.


جلوگیری از انقراض گونه‌ها


ما غالباً طبیعت را در نظر نمی‌گیریم و فراموش می‌کنیم که بیشتر منابع الهام لازم برای پیشرفت‌های فناوری در طبیعت یافت شده‌اند. برای جلوگیری از انقراض گونه‌هایی که به دلیل سهل‌انگاری یا اثر مستقیم ما از بین می‌روند، متخصصان محیط‌زیست از انواع ابزارها و شیوه‌ها استفاده می‌کنند.


Wild track روشی برای ردیابی حیات‌وحش است که شامل استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی برای جمع‌آوری، تجزیه‌وتحلیل داده‌های دریافت شده است که از عکس‌ها و سایر موارد کسب اطلاعات، برای کمک به ما در جهت شناخت و پیگیری گونه‌های در معرض انقراض کمک می‌کند.


محققان نسبت به کارایی این فناوری در حفظ حیات‌وحش خوش‌بین هستند خصوصاً برای گونه‌هایی که به‌سادگی نمی‌توان آن‌ها را نشانه‌گذاری و پیگیری کرد.


مدیریت کارکنان خطوط هوایی


بوئینگ یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در صنعت هواپیمایی است. این شرکت توجه زیادی به استراتژی تخصیص منابع انسانی خود دارد. مدیریت خدمه هواپیمایی مسئولیتی چالش‌برانگیز است چرا که شما احتیاج دارید برای هر پرواز تیمی متخصص، پرانرژی، باانگیزه، مناسب و متناسب با پرواز در اختیار داشته باشید. یکی از شرکت‌های فرعی زیرمجموعه بوئینگ نرم‌افزاری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کرده است که از داده‌های IoT برای واگذاری مأموریت‌ها به کارکنان استفاده می‌کند.


مزیت این پلتفرم ایجاد مدیریت یکپارچهٔ کارکنان است و به مشتریان امکان می‌دهد همواره از کارآمدترین خدمه استفاده کنند. همین اصل و توجه به تخصیص منابع می‌تواند برای هر صنعتی اعمال شود.


در حال حاضر، اینترنت اشیا به شرکت‌های حمل‌ونقل و تدارکات اجازه می‌دهد تا اطلاعات را به‌صورت زنده و مستقیم در اختیار داشته باشند و همچنین این امکان را به شرکت می‌دهند که تصمیمات بهتری بگیرند و از ضرر جلوگیری کنند. با ادغام هوش مصنوعی، صاحبان این کسب‌وکارها، خصوصاً شرکت‌هایی با وسایل نقلیه زیاد و برنامه‌های زمان‌بندی شلوغ، می‌توانند داده‌ها را سریع‌تر تجزیه‌وتحلیل کنند و بازخورد مفیدتری دریافت کنند.


اجرای هوش مصنوعی می‌تواند به مسیرهای مؤثرتری نیز منجر شود. هوش مصنوعی می‌تواند هزینه‌های عملیاتی و انسانی را کاهش دهد و بدون دخالت انسان، کار را به‌صورت خودکار واگذار کند.


اگر ما اتومبیل‌های خودران را نیز جزئی از این پروژه بدانیم، می‌توانیم شرکت‌های حمل‌ونقلی را مشاهده کنیم که به‌طور کامل با همکاری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تأثیرات این دو اداره می‌شوند.


این 5 روش برخی از روش‌هایی است که می‌توانیم از هوش مصنوعی در ترکیب با اینترنت اشیا استفاده کنیم و قابلیت دستگاه‌های هوشمند را بهبود بخشیم. احتمالاً به‌زودی شاهد خانه‌های تمام‌خودکاری که با نیازها و عادات ما متناسب شده‌اند نیز خواهیم بود.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر