صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۰۰ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۸

چه خوراکی‌هایی چربی خون را کاهش می‌دهند؟

افزایش چربی خون، مهم‌ترین عامل ایجاد سکته‌های قلبی است و می‌تواند عامل ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر باشد و کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد.
کد خبر : 408542

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر عادات غذایی، افزایش چربی خون بیش از پیش مشکل آفرین شده است. شاید شماهم شنیده باشید که یکی از اقوام یا دوستان‌تان از بالا بودن کلسترول و یا تری گلیسرید خون رنج می برد. افزایش چربی خون، مهم‌ترین عامل ایجاد سکته‌های قلبی است و می‌تواند عامل ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر باشد و کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد .با توجه به اهمیت موضوع در این باره با دکتر خدیجه رحمانی، متخصص و استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی گفتگو کردیم.


وی در این باره می‌گوید: افزایش چربی خون یا "هایپر لیپیدمی" یکی از ریسک فاکتورهای مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد است که محققین امروزه با توجه به عوارض مصرف داروهای شیمیایی تاکید بسیاری بر درمان غیر دارویی جهت درمان این بیماری دارند.


دکتررحمانی ادامه داد: مهم‌ترین راهکار درمانی غیر دارویی برای افراد مبتلا به افزایش چربی خون، اصلاح شیوه زندگی به ویژه تغذیه و ورزش است. 


این متخصص تغذیه بیان کرد: مطالعات متعدد محققان نشان داده که اصلاح رژیم غذایی باعث کاهش کلسترول کل و کلسترول بد خون (LDL) و نیز تری گلیسیرید خون می‌شود و نیز انجام ورزش و فعالیت فیزیکی بخصوص ورزش‌های هوازی باعث افزایش کلسترول خوب خون یا همان (HDL) و کاهش میزان تری گلیسیرید خون می‌شود و ترکیب این روش‌ها نیز به بهبود بیماری افراد مبتلا به افزایش چربی خون کمک خواهد کرد.



وی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به بیماری افزایش چربی خون جهت اصلاح رژیم غذایی خود باید برخی از موارد رعایت کنند که یکی از آنها کاهش دریافت کالری مازاد بر نیاز بدن است بدین خاطر که در صورت دریافت کالری مازاد، بدن این کالری را تبدیل به چربی می‌کند لذا ضروری است که افراد در رژیم غذایی خود به مصرف مواد غذایی که منابع کاری زا هستند، توجه کنند و مصرف آنها را کاهش دهند.


دکتر رحمانی عنوان کرد: کاهش مصرف کل چربی‌های غذایی برای افراد مبتلا به چربی خون بالا ضروری است لذا افراد باید مقدار روغنی که جهت پخت غذا می‌خواهند استفاده کنند را حتما با قاشق اندازه گیری کنند تا میزان مصرف آن مشخص شود زیرا این افراد باید در طی روز از چربی‌ها به میزان یک قاشق غذا خوری بهره ببرند.


این استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی یاد آور شد: در افرادی که میزان چربی خون در آنها از حد نرمال بیشتر است باید میزان مصرف چربی‌های اشباع را به میزان کمتر از هفت درصد کل کالری کاهش دهند، تاکید می‌شود این افراد از مصرف هر گونه روغن حیوانی پرهیز کرده و به طور کل از گوشت‌های بدون چربی و لبنیات کم چرب یا بدون چربی استفاده نمایند.


وی اظهار کرد: حذف اسیدهای چرب ترانس که عمدتا از روغن‌های چرب جامد تامین می‌شود، باید در رژیم غذایی افراد مبتلا به چربی خون بالا قرار گیرد.


دکتر رحمانی تاکید کرد: افراد مبتلا به چربی خون بالا از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن خودداری و جهت پخت غذا از ماهیتابه رژیمی یا وسایلی استفاده کنند تا میزان چربی خون در آنها به حد نرمال برسد.
این متخصص تغذیه ابراز کرد:یکی دیگر از راهکارهای تغذیه‌ای جهت رساندن چربی خون به حد نرمال در افراد مبتلا به‌هایپر لیپیدمی، کاهش چربی‌های غیر اشباع با چند مضاعف مانند روغن‌های سویا، ذرت آفتابگردان و... به میزان کمتر از 10 درصد کل کالری مصرفی در طی روز می‌باشد.


وی عنوان کرد: افراد مبتلا به چربی خون بالا باید مصرف چربی‌های غیر اشباع با یک باند مضاعف مانند روغن زیتون، روغن کانولا، روغن مغزها مانند کره بادام زمینی و... را به میزان کمتر از 20 درصد کالری کل روزانه افزایش دهند.


این استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با بیان این نکته که " مصرف کلسترول روزانه در افراد مبتلا به افرایش چربی خون باید بیشتر از 200 میلی گرم نباشد "، اظهار کرد: به طور کلی کلسترول خون از دو منبع تامین می‌شود که شامل این می‌شود که یا در بدن ساخته می‌شود یا از چربی‌های حیوانی و زرده تخم مرغ به دست می‌آید.


دکتر رحمانی بیان کرد: در افراد مبتلا به افزایش چربی خون میزان مصرف کربوهیدرات‌ها باید به میزان 50 تا 60 درصد کل کالری روزانه باشد که بهتر است افراد از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند آرد، نان‌های سبوس دار که سبوس در خود آرد استفاده شده و... استفاده شود.


این متخصص تغذیه اضافه کرد: در رژیم غذایی روزانه افراد‌هایپر لیپیدمی نیز استفاده از غلات کامل مانند جو، گندم، که در‌اش و سوپ و... مورد استفاده است نیز گنجانده شود.


دکتر رحمانی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به چربی خون بالا میزان مصرف فیبر خود را در طی روز به 20 تا 30 گرم برسانند که با مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها به میزان 8 واحد نیاز بدن در طی روز تامین می‌شود.


وی تاکید کرد: افراد باید مصرف حبوبات را به میزان حداقل سه بار در هفته برسانند بدین خاطر که در افراد مبتلا به چربی خون بالا میزان مصرف پروتئین باید به کمتر از 20 درصد برسد لذا حبوبات و لبنیات جایگزین مناسبی جهت کاهش مصرف گوشت در این افراد می‌باشد.


این استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در پایان گفت: هر فردی حتی در صورتی که میزان کلسترول خون در حد نرمال باشد جهت پیشگیری از افزایش می‌تواند به متخصص تغذیه مراجعه کند تا با گرفتن دستور رژیم غذایی مناسب برای همیشه در سلامتی و نشاط کامل باشد.


منبع:آفتاب یزد


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر