صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۸

اعتراض، بلای جان ورزش ایران/ اخلاق حرفه‌ای حلقه‌ گمشده ورزشکاران

این نخستین بار نیست که اعتراض ورزشکاران عواقب جبران‌ناپذیری را برای ورزش ایران به همراه آورده است، این بار هم با اعتراض یک کشتی‌گیر، کسب سکوی قهرمانی پرید!
کد خبر : 408341

به گزارش خبرنگار حوزه کشتی گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان به میزبانی صوفیه بلغارستان به‌عنوان نایب‌قهرمانی رسید و تیم ایران سکوی قهرمانی را به دلیل دست ندادن قلی‌زادگان با مربیان حریف پس از شکست مقابل حریف روس و دیسکالیفه شدن، از دست داد.


این نخستین بار نیست که ملی‌پوشان ایران در هر رشته ورزشی با اعتراض به داوری شرایط را برای خود سخت می‌کنند. اشتباهاتی که جزء ورزش حرفه‌ای به‌حساب می‌آید اعتراض‌ بی‌مورد قهرمانان ایران در بزنگاه کار را خراب می‌کند و عواقب جبران‌ناپذیری را به وجود می‌آورد.


تاوانی که فوتبالیست‌های ایران در جام ملت‌ها دادند


هنوز تصویر تلخ جام ملت‌های آسیا از ذهن فوتبال دوستان پاک نشده است، جایی که ایران می‌توانست به حسرت 43 ساله قهرمانی در جام ملت‌ها پایان بدهد اما یک اشتباه از سوی بازیکنان ایران و فرصت‌طلبی ژاپنی‌ها باعث شد همه برنامه‌ها نقش بر زمین شود و حسرت رسیدن به قهرمانی برای ملی‌پوشان ایران 47 ساله شود.


ایران در جام ملت‌های آسیا تاوان اعتراض بی‌موقع خود را به داوری داد. وقتی همه بازیکن‌ها قبل از سوت داور به سمت او رفتند و اعتراض کردند. مهاجم ژاپن فرصت‌طلبی کرد توانست گل اول بازی که حساس‌ترین گل مسابقه بود را به ثمر برساند و طلسم قهرمانی برای ایران شکسته نشد.


اعتراض به سبک والیبالیست‌ها


مشابه این اتفاق تنها در فوتبال رخ نداد، در لیگ ملت‌های والیبال، درحالی‌که سروقامتان ایران برخلاف دوره‌های گذشته شروع خیلی خوبی داشتند، در مرحله نهایی مقابل برزیل به میدان رفتند، دو ست اول و دوم این مسابقه به سود برزیل تمام شد، اما شاگردان کولاکوویچ نمایش فوق‌العاده‌ای داشتند و در ست سوم و چهارم پیروز میدان شدند، در ست پنجم اما داوری و اعتراض بازیکنان، به کار ایران در این مرحله پایان داد. شاگردان کولاکوویچ درحالی‌که در ست پنجم از برزیل جلو بودند، اما به تصمیمات داور اعتراض کردند و در نهایت تمرکز ملی‌پوشان به هم ریخت و آن ست را واگذار کردند و از صعود بازماندند.


محرومیت مهدی‌زاده از آسیا


در رشته‌های دیگر هم اعتراض به داوری عادت ورزشکاران شده است، امیر مهدی‌زاده در جریان بازی‌های آسیایی وقتی روبه‌روی حریف اندونزی خود به میدان رفت، به دلیل اشتباهات داوری، روی سکوی نایب‌قهرمانی مدال را از گردن خود درآورد و با دیگر مدال‌آوران هم دست نداد، این حرکت از چشم نهاد‌های بین‌المللی پوشیده نماند و مهدی‌زاده با محرومیت مواجه شد، در آن زمان دبیر و رئیس وقت فدراسیون کاراته خبر از کاهش محرومیت مهدی‌زاده دادند و اعلام کردند با جریمه نقدی مشکل این ملی‌پوش کاراته رفع شد. موضوعی که در جریان رقابت‌های قهرمانی آسیا هم گریبان‌گیر این ورزشکار شد و مشخص شد محرومیت مهدی‌زاده تعلیق نشده و این ملی‌پوش کاراته از مسابقات آسیایی جا ماند و تیم هم به‌عنوان نایب‌قهرمانی رسید، بدون شک اگر مهدی‌زاده در این مسابقات شرکت می‌کرد با توجه به پتانسیل بالای این ملی‌پوش هم خودش به مدال می‌رسد و هم شرایط تیم تغییر می‌کرد.


قهرمانی که با اعتراض پرید!


در تیم ملی نوجوان کشتی آزاد هم یک اعتراض بی‌مورد کار دست این تیم داد و به‌جای اینکه آزادکاران نوجوان روی سکوی قهرمانی بروند نایب‌قهرمان شدند و زحمات یک تیم از بین رفت. قلی‌زادگان، کشتی‌گیر وزن 51 کیلوگرم کشورمان در اعتراض به داوری، با سرمربی حریف دست نداد و به همین خاطر از سوی هیئت ژوری دیسکالیفه شد و امتیاز پنجمی‌اش برای ایران لحاظ نشود و به‌این‌ترتیب تیم روسیه با دو امتیاز اختلاف با ایران، به‌عنوان قهرمانی رسید.


به گزارش آنا، بدون شک در هر رشته ورزشی اشتباه از سوی داور امری جدانشدنی است، اما موضوعی که نباید از آن غافل شد، اعتراض ورزشکاران است که باید حدومرز داشته باشد و به قیمت از بین رفتن قهرمانی و اتفاقات خوب در ورزش ایران نشود. به‌طور حتم اگر آزادکار نوجوان کشورمان در جریان رقابت‌های جهانی اعتراض نمی‌کرد و با مربی حریف دست می‌داد، این تیم روی سکوی قهرمانی می‌رفت اما این اتفاق نیفتاد. به‌هرروی باید این را بدانیم که علاوه بر توانایی فنی که همه ورزشکاران ما دارند باید به رفتار حرفه‌ای هم توجه کنند چراکه در دنیای بین‌الملل این موضوع اهمیت زیادی دارد و اگر در داخل ایران، اعتراض از سوی ورزشکاران با برخوردهای جدی همراه نمی‌شود در دنیای بین‌المللی شرایط فرق می‌کند و این مسائل از چشم آنها نادیده گرفته نمی‌شود و به‌شدت هم برخورد می‌کنند، آن‌وقت دود این رفتارهای اعتراض‌آمیز به چشم ورزش ایران می‌رود.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر