اخلاقمداری و فروتنی زندهیاد آهی زبانزد اهالی فرهنگ است
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در پیامی درگذشت حسین آهی شاعر و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی را تسلیت گفت.
در ابتدای پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: خبر درگذشت شاعر و ادیب همروزگار ما مرحوم حسین آهی موجب تألم و تأثر شد.
صالحی در ادامه پیام خود اخلاقمداری و فروتنی این شاعر فقید را زبانزد اهالی فرهنگ دانسته و افزوده است: این اخلاقمداری و فروتنی حاصل پرورش در خانوادهای متقی و پدری فرهیخته چون زندهیاد استاد علی آهی بود و حسین آهی به پیروی از نیاکان خود، نامی نیکو و آثاری در خور به ویژه در زمینه پژوهش و تحقیق و تصحیح متون کهن به یادگار گذاشت.
در بخش دیگری از این پیام نیز چنین آمده است: اینجانب فقدان انسانی مهربان و شاعری نیکسیرت را به اهالی فرهنگ و هنر و ادب، دوستداران و علاقهمندان آن عزیز ازدسترفته و خانواده معزز وی صمیمانه تسلیت میگویم و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت واسعه و علو درجات و برای بازماندگان محترم صبر و شکیبایی خواستارم.
به گزارش آنا، حسین آهی شاعر و گوینده، متولد آذر سال ۱۳۳۲ که سالها در رادیو فعالیت داشت، بر اثر سرطان غدد لنفاوی دار فانی را وداع گفت. وی مدتی را به دلیل بیماری بستری بود و روز سهشنبه هشتم مردادماه پس از یک دوره بیماری در منزل درگذشت.
«تماشاگه راز» از رادیو فرهنگ شامل خوانش جدیدی از غزلیات حافظ، از جمله برنامههای پرطرفدار زندهیاد حسین آهی بود.
شایان ذکر است، وی تحصیلات مقدماتی را در تهران گذراند و پس از آن بر زبانهای فارسی، عربی، پهلوی و آلمانی تسلط یافت. آهی در علومی مانند صرف، نحو، منطق، نجوم، فقه، اصول عروض و کلام دست به مطالعه و پژوهش زد و در آنها صاحبنظر شد. اوّلین پژوهشهای او در مباحث شعری و ادبی در سال ۱۳۵۵ ثمره داد؛ تا آنجا که هنوز به ۱۸ سالگی نرسیده بود که کتاب «بحور شعر فارسی» را منتشر کرد و در همان دوران تحسین تنی چند از بزرگان شعر فارسی نظیر محمدرضا شفیعی کدکنی و مهدی اخوان ثالث را بر خود برانگیخت. اخیراً نیز بهاءالدین خرمشاهی به ویژگیهای این اثر اشارهای داشته است.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/