صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

بیماری خطرناک «همسر بشار اسد» چیست و او چگونه توانست با آن مقابله کند؟

چندی پیش بانوی نخست سوریه بعد از طی یک دوره درمانی و دست و پنجه نرم کردن با یک بیماری خطرناک، شکست دادن آن را اعلام کرد؛ بیماری‌ای که دانستن شیوه مقابله با آن خالی از لطف نیست.
کد خبر : 407902

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: آگوست 2017 (مرداد 1397) دفتر ریاست‌ جمهوری سوریه در بیانیه‌ای در صفحات شبکه‌های اجتماعی خود اعلام کرد:‌ اسماء اسد درمان تومور بدخیمی که در سینه‌اش پدیدار شده را آغاز کرده است. این تومور در مراحل ابتدایی رشد خود قرار دارد. این بیانیه با عکسی همراه بود که بانوی نخست سوریه را روی یک صندلی در اتاق بیمارستان نظامی نشان می‌داد در حالی که سرم وریدی به دست چپش متصل شده بود. همسرش، بشار اسد نیز در کنارش  مشاهده می‌شد.


روز بعد از انتشار این بیانیه، حساب کاربری دفتر ریاست جمهوری سوریه، تصویری از اسماء اسد در حالی منتشر کرد که تحت درمان بود. در زیر تصویر، اسما نخستین اظهار نظر خود را مطرح کرد و نوشت: من از میان همین ملتی هستم که جهانیان آنها را به استقامت، توانمندی و مقابله با سختی‌ها می‌شناسند. اراده کنونی من نشئت گرفته از اراده و ایستادگی شما در سال‌های گذشته است.



وی تأکید کرد: من سرطان را شکست می‌دهم همان‌گونه که همسرم طبق ارزیابی‌ها، تروریست‌ها را شکست خواهد داد. ما قادریم هر چیزی، حتی این بیماری پلید را شکست دهیم.


واکنش‌ مردم سوریه به خبر ابتلای اسماء به سرطان


هواداران حکومت سوریه با شنیدن خبر ابتلای اسماء به سرطان دچار شوک شدند، زیرا تصور نمی‌کردند که بانوی نخست سوریه که تا چند ماه پیش همواره فعالیت‌های انسانی خود را در مقابل رسانه‌ها انجام می‌داد و نقش عمده‌ای از افزایش روحیه خودباوری در میان زنان و مبارزان سوری داشت، به یکباره مجبور به ترک صحنه و گوشه‌نشینی در بیمارستان شود. کاربران شبکه‌های اجتماعی با راه‌ انداختن هشتگی با عنوان «#سيدة_الياسمين»‌ خواستار شفای عاجل همسر رئیس‌جمهور محبوبشان شدند و با بشار اسد ابراز  همدردی کردند.



27 ژانویه 2019 (هفتم بهمن 1397) بود که اسماء اسد در راستای درمان سرطان زیر تیغ جراحان رفت و دفتر ریاست جمهوری سوریه از موفقیت‌‌آمیز بودن این عمل جراحی خبر داد. این میزان شفافیت در اعلام جزئیات بیماری خطرناک بانوی نخست سوریه تحسین مردم و حتی مخالفان سوری را برانگیخت، زیرا کم نبودند مردم سوریه که نمی‌دانستند حافظ اسد، رئیس‌جمهور فقید سوریه نیز در زمان مرگش سرطان داشت.


سابقه بیماری اسماء اسد در میان شخصیت‌های زن جهان


اسماء اسد 44 سال دارد و دارای سه فرزند پسر و یک دختر است. اکنون نام این زن نمونه و همسر رئیس‌جمهور مقاوم سوریه در کنار نام شخصیت‌های زنی قرار می‌گیرد که به این بیماری مبتلا شده‌اند، آن را شکست داده‌اند یا در حال مبارزه برای رهایی از آن هستند. در میان این افراد می‌توان افرادی همچون ناهد الشریف بازیگر مصری، فائز احمد بازیگر مصری، هاله فؤاد هنرمند مصری، رجاء بالملیح هنرمند مراکشی، رنده مرعشلی بازیگر سوری و ریم بنا هنرمند فلسطینی را نام برد.


«رحلة من العمر»؛ حکایت یک مبارزه قهرمانانه


دقیقاً پس از گذشت یک سال، «رحلة من العمر» ویژه‌برنامه تلویزیون سوریه برای اعلام عمومی یک خبر مهم برای دوستداران جبهه مقاومت و هواداران بانوی نخست سوریه پخش شد. جایی که در آن اسماء اسد بعد از طی دوره شیمی‌درمانی و دست و پنجه نرم کردن با سرطان، شکست این بیماری سخت را به همگان اعلام کرد.


اسماء در ابتدای مصاحبه‌اش در جواب مجری برنامه که سؤال کرده بود «چه توصیفی از این بخش از عمرت داری»؟ به ذکر عبارت الحمدالله (شکر خدا) بسنده کرد و گفت که توانسته است با یاری خداوند به طور کامل بر سرطان غلبه کند.



بانوی نخست سوریه که در این یک سال شیمی‌درمانی می‌شد، در اقدامی که نشان از روحیه بالایش دارد، برای نخستین‌بار پس از طی دوره درمانی‌ ظاهر شد و با لباس سفید احساس رهایی را در اذهان تداعی می‌کرد. سرطان نتوانست این بانوی قهرمان جبهه مقاومت را از پای درآورد و برعکس، اسماء را می‌شد در این یک سال به راحتی در مناسبت‌ها و مراسم‌های مختلف مشاهده کرد. وی بارها به مراکز درمان مجروحان ارتش رفت، از مراکز درمان سرطان بازدید می‌کرد و بانوان و بیماران را دلداری می‌داد و نقش عمده‌ای در افزایش روحیه قشری از جامعه داشت که وی را نماد محبت و عشق سوریه می‌دانند.


همسر بشار اسد درباره روند مداوایش در بیمارستان نظامی دمشق گفت: درمان سرطان خستگی، درد و کوفتگی بدن دارد ، ولی این به آن معنی نیست که هیچ نکته مثبتی را در زندگی‌ام حس نکنم؛ به ویژه اینکه در تمام این مدت خانواده‌ام در کنارم بودند.


اسماء درباره وضعیت روحی بشار اسد در دوره درمانی سرطان تصریح کرد: او شریک کل زندگی‌ام است و سرطان بخشی از عمر من بود و بشار حتی در این مدت نیز همراهم شد.


چه عاملی باعث شد سرطان سینه اسما در دوره درمانی یک ساله مداوا شود؟


اگر از منظر علمی نگاهی به موضوع بیندازیم، اسماء اسد 44 ساله در اوایل دوره‌ای که پزشکان معتقدند می‌تواند میزان شیوع تومور سرطان در بدن زنان افزایش یابد، دچار این عارضه شد. دکتر حسین فودازی، رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران دراین‌باره به خبرنگار آنا گفت: در همه جای دنیا تومور سینه شایع‌ترین تومور در زنان است ولی از هر 12 خانم احتمال ابتلای یک نفر به آن وجود دارد. میزان شیوع تومور سینه با افزایش سن افزایش می‌یابد یعنی از 40 سالگی به بعد میزان شیوع آن افزایش می‌یابد و در 60 تا 70 سالگی به اوج خود می‌رسد. 


علاوه بر این، امروزه با توجه به ماموگرافی و سونوگرافی‌هایی که به صورت غربالگری انجام می‌شود، تومور سینه در مراحل اولیه کشف می‌شود. بنابراین، موضوعی که باعث شد سرطان سینه اسما زود شناسایی و وارد روند درمانی شود، نخست، معاینات عینی خود شخص و سپس معاینات دوره‌ای کادر پزشکی ریاست جمهوری سوریه بوده است.  پیش‌تر نیز بیان شد که بلافاصله بعد از شناسایی این بیماری، تصاویر اسماء در حالی مشاهده شد که در بیمارستان نظامی در حال بررسی‌های اولیه پزشکی بود و روند شیمی‌درمانی‌اش آغاز شد.


فودازی درباره علت تسریع در روند درمانی و بهبود قطعی همسر بشار اسد افزود: در کل تومور سینه با مراجعه به موقع قابل تشخیص است و اگر در گذار از مرحله یک به دو کشف شود، روند درمان قطعی آن 70 درصد است. اگر در عبور از مرحله دو به سه تشخیص داده شود، این میزان به 30 درصد کاهش می‌یابد و اگر در مرحله سه به چهار مشخص شود، تنها پنج درصد شانس درمان قطعی دارد. به همین دلیل تشخیص سرطان سینه در مراحل یک به دو بسیار حائز اهمیت است.


با توجه به وضعیت اسماء اسد و ابتلایش به این بیماری پزشکان توصیه می‌کنند زنان حتی پس از موفقیت در شکست این تومور، روند سالیانه ماموگرافی و سونوگرافی را قطع نکنند تا احتمال بازگشت مجدد تومور سرطانی کاهش یابد.


احتمال سرایت سرطان به دیگر اعضای خانواده


موضوعی که معمولا در این‌گونه بیماری‌ها مطرح می‌شود، این است که آیا سرطان سینه می‌تواند عاملی باشد که به صورت ژنتیک به فرزندان منتقل شود؟ فودازی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: ژن و عوامل وراثتی چیزی در حدود 10 درصد می‌تواند در انتقال بیماری مؤثر باشند. دو موضوع وجود دارد؛ اینکه آیا تومور وراثتی است یا اینکه احتمال شیوعش در یک خانواده بالاتر است. تومور سینه حدود پنج تا 10 درصد وراثتی است، یعنی یک‌سری ژن‌ها ایراد دارند که باعث می‌شوند آن فرد تومور را منتقل کند. ولی در مواردی که سابقه خانوادگی در خانواده‌های درجه یک وجود داشته باشد، دو تا سه برابر شانس ابتلا به تومور سرطان را افزایش می‌دهد.


رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران درباره روند شیمی‌درمانی که بانوی نخست سوریه آن را با موفقیت پشت سر گذاشت، تأکید کرد: با شیمی‌درمانی احتمال بازگشت مجدد تومور سینه به زیر 20 تا 30 درصد می‌رسد. شیمی‌درمانی تنها کافی نیست و تومور سینه یک درمان ترکیبی دارد که در بالاترین درجه، جراحی، بعد پرتودرمانی و بعد شیمی‌درمانی قرار دارد. مجموع درمان تکمیلی که حدود 6 تا 9 ماه طول می‌کشد، می‌تواند شانس درمان قطعی را تا 70 درصد افزایش دهد.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
09:09 - 1398/05/16
خدا رو شکر دیگه فکر و خیالی ندارم.