صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت دانش‌آموخته دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات انجام شد

ساخت آزمایشگاهی پودر سلنید گالیم مورد استفاده در سلول‌های خورشیدی

مهرداد منصفی، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد کرج موفق به ساخت آزمایشگاهی پودر سلنید گالیم (با فرمول شیمیایی Ga2Se3) شده است که در ساخت سلول‌های خورشیدی کاربرد دارد.
کد خبر : 40771

نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- منصفی در این مورد می‌گوید که در حین ساخت سلول‌های خورشیدی متوجه شده که سلنید گالیم (III) ترکیب بسیار خوبی برای افزایش پایداری این سلول‌هاست و به همین دلیل نیز سعی کرده است که به صورت آزمایشگاهی این پودر را تهیه کند.


سلنید گالیم یک ترکیب شیمیایی است که شکل ظاهری آن، بلورهای سیاه-قرمز است.


منصفی گفت: «پودر سلنید گالیم یک پودر بسیار گران‌قیمت است ولی با تولید این ماده ترکیبی توانستیم، سلول‌های خورشیدی را با این ماده بسازیم».


وی در توضیح این ماده گفت: «سلنید گالیم یک نیمه‌رساناست که در ساخت سلول‌های خورشیدی CIGS کاربرد دارد. در واقع، خاصیت اصلی این ماده همان ویژگی نیمه‌رسانا بودن آن و در این حال ارزان‌قیمت بودنش است. در واقع، می‌توان این ماده را در داخل کشور با یک دهم قیمت وارداتی تولید کرد».


وی افزود: «سلنید گالیم را در یک لوله آنیلینگ و یک هات‌پلیت در آزمایشگاه تولید کرده‌ایم. آنیلینگ حالت کوره دارد که در محیط خلاء کار می‌کند».


منصفی عنوان کرد: «سلنیوم در مقابل حرارت تبخیر می‌شود و همین باعث از بین رفتن تدریجی سلول خورشیدی می‌شود اما سلنید پایداری بیشتری دارد و استفاده از این ماده باعث می‌شود که لایه جاذب سلول‌های خورشیدی پایداری بیشتری پیدا کند».



نمودار نشان‌دهنده طیف پراش ایکس که میزان خلوص ماده را می‌رساند


کاربرد


به گفته منصفی، پودر سلنید گالیم به دلیل خاصیت نیمه‌رسانایی در ساخت سلول‌های خورشیدی و ساخت وسایل الکترونیک مثل ترانزیستور و دیود کاربرد دارد.


وی درباره وضعیت ایران در استفاده از سلول‌های خورشیدی برای تامین انرژی مورد نیاز روزانه گفت: «ما حدود 50 سال از کشورهایی مثل آمریکا و انگلستان فاصله داریم که بیشترش به دلیل مدیریت بخش انرژی و مسئله بعدی یکنواخت نبودن مدیریت است. به طور مثال، شهرداری نقش مهمی در اجرای طرح‌های استفاده از سلول خورشیدی در خانه‌ها دارد ولی موضوع اینجاست که هیچ لینکی میان شهرداری و مدیریت انرژی وجود ندارد. مدیریت‌ها پراکنده‌اند. اگر این سازمان‌ها به موازات هم حرکت کنند، می‌توان به اجرا شد این طرح‌ها خوش‌بین بود».



انتهای پیام/

ارسال نظر