صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۴ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۸

موسوی: مذاکره زمانی امکان‌پذیر است که نتیجه‌ای ملموس در پی داشته باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد که ما همیشه اعلام کرده‌ایم زمانی گفتگو امکان‌پذیر است که دستور کار مشخص و نتیجه ملموس و عملی به دنبال داشته‌باشد.
کد خبر : 407531

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نشست خبری هفتگی سیدعباس موسوی صبح امروز در ساختمان وزارت امور خارجه برگزار شد. 


ابعاد سفر ظریف به آمریکای لاتین


وی در ابتدای این نشست خبری گفت: با سفر محمدجواد ظریف به نیویورک و سپس به آمریکای لاتین و سنگال، تحولاتی رخ داد و نقاط عطفی را شاهد بودیم. سفر پربار و موفقیت‌آمیز بود و به اهداف تعیین‌شده در تک تک سفرها دست یافتیم. سفر یوسف بن‌علوی، وزیر امور خارجه عمان و عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق به تهران نیز انجام شد. با توجه به روابط خوب ما با کشورهای منطقه و همسایه، این سفرها در چارچوب مناسبات دوجانبه در حال انجام است. هم ما و هم آنها هر وقت اراده کنیم با یک اطلاع می‌توانیم به کشورهای همدیگر سفر و مهم‌ترین موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کنیم.


سفر بن‌علوی به ایران و موضوع میانجی‌گری


موسوی درباره جزئیات رایزنی‌های بن‌علوی در تهران تصریح کرد:‌ آنچه یوسف بن‌علوی گفت تازه نیست؛ ایران یک‌هزار و 500 مایل ساحل در خلیج فارس دارد و بیشتر آبراه راهبردی تنگه هرمز در مجاورت ایران است و امنیت آنجا با ماست. معتقدیم اگر بخواهد امنیت منطقه و خلیج فارس و این آبراه بین‌المللی حفظ و تضمین شود، هیچ راهی جز همکاری کشورهای منطقه وجود ندارد و ریشه همه مشکلات در خلیج فارس و خاورمیانه به گروه‌های فرا سرزمینی برمی‌گردد که هزاران مایل دورتر از کشورشان در منطقه ما دخالت می‌کنند و باعث ناامنی و بی‌ثباتی می‌شوند. 


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: برخی از مقامات چین و هند به زودی به ایران سفر می‌کنند که اخبار مربوط به آن اطلاع‌رسانی می‌شود.


نشست کمیسیون برجام رو به جلو بود


موسوی درباره نشست روز گذشته کمیسیون برجام در وین گفت: این نشست، نشست رو به جلویی بود ولی توافق خاصی در آن به دست نیامد.کمیسیون فوق‌العاده‌ای بود که به درخواست ما و اروپایی‌ها برگزار شد و درصدد بررسی نتیجه کمیسیون و نشست‌ها هستیم. فرصت هم برای ما و هم برای کشورهای باقی‌مانده در برجام وجود دارد و تلاش‌ها در قالب ملاقات‌هایی که انجام می‌دهیم و در قالب کمیسیون‌های مشترک که در خود برجام پیش‌بینی شده است، انجام می‌شود.


وی افزود: نشست وین هم به درخواست ما و هم به درخواست طرف‌های اروپایی برگزار شد. طرف‌های اروپایی به سیاست‌ جمهوری اسلامی ایران در زمینه کاهش تعهدات معترض بودند، ایران نیز به رفتار آنها در زمینه دستگیری برخی ایرانی‌ها به دستور آمریکا و استردادشان به این کشور به شدت معترض بود و ما این اقدام را خلاف برجام تلقی می‌کنیم و به آنها اعتراض کردیم. آنها ایرانی‌هایی بودند که به خاطر تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا در برخی کشورها به بهانه اینکه این تحریم‌ها را دور زده و نقض کرده‌اند، دستگیر شدند.


توقیف نفتکش ایران از سوی انگلیس نقض برجام است


موسوی تصریح کرد: ما اقدامی که انگلیسی‌ها در توقیف نفتکش جمهوری اسلامی ایران انجام دادند را به عنوان یکی از موارد نقض برجام در کمیسیون وین مطرح و سایر موضوعات دیگری که جزئیاتش به مرور اطلاع‌رسانی خواهد شد، بیان کردیم.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: اگر این آمد و شدها به نتیجه دست نیابد، ایران در فرصت باقی‌مانده گام سوم را برخواهد داشت. از توافقات برگزاری نشست کمیسیون مشترک با حضور وزیران امور خارجه ایران و 1+4 است که نیاز به برخی مقدمات و بررسی‌ها دارد که به محض آماده شدن، این نشست برگزار خواهد شد.


وی همچنین اخبار منتشره مبنی بر اینکه یوسف بن‌علوی، وزیر امور خارجه عمان برای میانجی‌گری میان ایران و انگلیس به تهران آمده بود را تأیید نکرد و افزود: همان که در خبرها بود در جریان ملاقات وی در تهران گذشت. طبیعی است زمانی درباره موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی صحبت می‌کنیم آخرین تحولات درباره توقیف کشتی‌ها و تنش در خلیج فارس که ریشه آن مشخص است، صحبت می‌شود ولی اینکه بن‌علوی به صرف میانجی‌گری یا موضوع خاصی آمده باشد را تأیید نمی‌کنم.


موسوی افزود: اروپایی‌ها در حرف زدن کم نمی‌آورند و تعهداتی را می‌پذیرند؛ ولی در نشست وین احساس می‌شد قدری جدی‌تر هستند گرچه خیلی نمی‌شود روی حرف آنها حساب باز کرد و تا اقدام عملی انجام نشود و مطالبات روشن ما که به صراحت و شفافیت در نامه رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه و در نشست کمیسیون مطرح شده است، عملی نشود نمی‌توان گفت که آنها دقیقاً چه کار انجام می‌دهند.


نامه ظریف به مقام معظم رهبری درباره سریال گاندو


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره نامه ظریف به مقام معظم رهبری درباره سریال گاندو و حواشی آن گفت: بله این خبر مورد تأیید است و چنین نامه‌ای نوشته شده است. صدا و سیما از سازمان‌های زیر نظر رهبری است و اگر قرار بود گلایه‌ای باشد خدمت ایشان گفته می‌شد. در این سریال تلاش شد از وزیر امور خارجه و وزارت امور خارجه یک چهره منفعل و بی‌عمل و واداده نشان داده شود که ما فکر کردیم اگر چنین چیزی هست در حالی که قرار است ایران به عنوان کشور مقتدر معرفی شود، چهره‌ای که این سریال ترسیم می‌کند درست نیست و ممکن است ماندن ما و این وزیر و وزارت امور خارجه جایز نباشد.


وی افزود: طبعاً به لحاظ شرعی باید کسی عهده‌دار این سمت باشد که هم‌زمان عزت، مصلحت و حکمت را سرلوحه کار خود قرار دهد و از صلابتی برخوردار باشد که زبان گویای چنین ملت و تاریخی باشد. مقام معظم رهبری هم پاسخ دادند که مطلقاً راضی نیستند به این مجموعه و وی اهانتی انجام شود و امیدوارم گوش شنوایی وجود داشته باشد.


درخواست آمریکا برای گفتگو با ایران


سیدعباس‌ موسوی درباره درخواست آمریکا برای گفتگو با ایران تصریح کرد:‌ آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند چهره‌ای اهل تعامل و گفتگو از خود نشان دهند و اینگونه وانمود می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران اهل جنجال و فرار از گفتگو است. ما همیشه اعلام کرده‌ایم زمانی گفتگو امکان‌پذیر است که دستور کار مشخص و نتیجه ملموس و عملی به دنبال داشته‌باشد. یکی از شروط گفتگو این است که دو طرف به نتیجه و دستاوردهای گفتگو پایبند باشند. تاکنون چنین سیگنالی از سوی دولت فعلی آمریکا دریافت نشده‌ و حرف‌هایی که زده می‌شود در حد تبلیغات خیلی سطح پایین است.


موسوی درباره سفر ظریف به نیویورک گفت: وزیر امور خارجه در گفتگوهایی که با رسانه‌ها و نمایندگان افکار عمومی در نیویورک داشت، برای شکستن فضاسازی‌های دولت آمریکا با طرح اینکه که اگر واقعا دولت آمریکا خواهان گفتگو و برداشتن گامی رو به جلو است، پیشنهاد مشخصی از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.


دیدار ظریف با سناتور آمریکایی


وی درباره دیدار ظریف با راند پال، سناتور آمریکایی گفت: من درباره دیدارهای خصوصی اظهار نظر نمی‌کنم، ولی ظریف در حاشیه سفرهای خود به نیویورک برای انجام مأموریت‌های بین‌المللی، دیدارهایی به درخواست طرف‌های آمریکایی که می‌تواند نمایندگان ملت، کنگره یا رسانه‌های آمریکایی باشد، انجام می‌دهند و در آن ملاقات‌ها عمدتاً مواضع ایران را به صراحت و شفافیت برای آمریکایی‌ها  به ویژه افکار عمومی و افراد ذی‌نفوذ بیان می‌کنند.


موسوی افزود: در این‌گونه سفرها هیچ ملاقاتی با هیچ مقام دولتی انجام نمی‌شود و ملاقات‌ها در چارچوب گفتگوهای مردمی و نمایندگان افکار عمومی است. با وجود ادعای آمریکا در زمینه اینکه مهد دموکراسی است، شاهد بودید ظریف و اعضای هیئت نمایندگی ما را محدود کردند و بیم دارند صدای ایران در آنجا بهتر شنیده شود. علاوه بر این، آنها قوانینی دارند که برخی مقامات آمریکایی با مقامات ما دیدار کنند و پیش‌تر نیز به دادگاهی کردن برخی مقامات تهدید کرده بودند. 


آخرین وضعیت شیخ زکزاکی


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره وضعیت شیخ زکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه گفت: وزارت امور خارجه پیگیر این موضوع است و شیخ زکزاکی شخصیت برجسته علمی و مذهبی و دارای جایگاه خاص در میان مسلمانان و شیعیان است. وضعیتی که وی و خانواده‌اش در آن قرار دارند خوب نیست. وزارت امور خارجه همه تلاش خود را برای تغییر این وضعیت انجام می‌دهد و اگر وزارت امور خارجه اعلام نمی‌کند، به این دلیل است که دنبال کار تبلیغی و جنجالی نیست و نمی‌خواهد کارهایی که انجام می‌دهد، وضعیت وی را بغرنج‌تر کند.


وی افزود: وزارت امور خارجه پیگیر موضوع است و حتی در سفر ظریف به سنگال این موضوع به شیوه‌های مقتضی پیگیری شده است. همچنین رایزنی‌هایی با برخی کشورها انجام شده است که این وضعیت به نوعی تمام شود.


آخرین وضعیت اینستکس و نحوه فروش نفت ایران


موسوی درباره آخرین وضعیت اینستکس و نحوه فروش نفت ایران که اروپا ادعا می‌کند با راه‌اندازی این سازوکار می‌خواهد به منافع اقتصادی ایران کمک کند، گفت: اصل کار و هدف ما ایجاد اینستکس نیست، اما آنها ادعا می‌کنند با این مکانیزم می‌توانند کمک کنند تا مبادلات تجاری داشته باشیم. ایران می‌خواهد نفت خود را مانند اردیبهشت سال قبل بفروشد و این یکی از خواسته‌های ما بوده است. این تعهدی از جانب طرف اروپایی درباره فروش نفت به ایران است.


موسوی در پاسخ به این سؤال که سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه حامل چه پیامی برای امانوئل مکرون رئیس‌‌جمهور فرانسه بود، گفت: فرانسه در راستای اجرای تعهدات خود یک سری اقدامات را شروع کرده است. دو بار دستیار دیپلماتیک مکرون به ایران آمد و طرح‌هایی داشت. ایران معتقد است که نباید پنجره دیپلماسی بسته و باید گفتگوها برای رفع اختلافات انجام شود. طرحی را ایران جمع‌بندی کرد و از سوی عراقچی برای مکرون ارسال شد و آنها در حال بررسی طرح هستند.


وی درباره اقدام آمریکا مبتنی بر محدودیت برای هیئت ایرانی در نیویورک گفت: بلافاصله پس از اینکه چنین تصمیمی گرفتند طی یادداشتی اعتراض شد. این محدودیت‌ها عجیب و غریب بود و اعضای نمایندگی ما را محدود کردند و حتی  گفتند خانه‌هایتان را در یک محدوده قرار دهید که اقدام سخیفی است. هم نمایندگی جمهوری اسلامی ایران اعتراض خود را بیان کرد و هم پیگیری از طریق دبیرکل انجام شد. همچنین استنادات دقیق و حقوقی از طریق حقوق بین‌الملل و قراردادها ارائه شد. امیدواریم این کار که غیرانسانی بوده  کنار گذاشته شود.


موسوی درباره ورود ناوشکن انگلیسی به خلیج فارس گفت: ما منشأ همه ناامنی‌ها و بی‌ثباتی‌ها را در حضور نیروهای خارجی در منطقه می‌دانیم. در منطقه ما کشورهایی حضور دارند که عمق تاریخی داشته و می‌‌توانند از منافع  خود دفاع کنند. لازم نیست کشورهای دیگر برای حفظ امنیت منطقه به خلیج فارس بیایند. ما این اقدامات موردی را در راستای افزایش تنش می‌دانیم که کمکی به امنیت نمی کند. کشورهای منطقه و ایران به خوبی بلدند امنیت منطقه را حفظ کنند.


وی درباره احتمال پیوستن آلمان به ائتلاف اروپا در تنگه هرمز گفت: توصیه می‌کنیم که آلمان به این ائتلاف نپیوندد زیرا کشورهای منطقه می‌توانند امنیت خود را حفظ کنند و راضی  به زحمت دیگران نیستند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر