صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۱ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام:

گسترش نشاط مستلزم ایجاد تحول در فرهنگ شادی است

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: گسترش نشاط مستلزم ایجاد تحول در فرهنگ شادی است، یعنی برای گسترش شادی باید به تحول در زمینه ساختارهای جمعی بیندیشیم.
کد خبر : 407494

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایلام، روح‌الله استاک با ورود به بحث در حوزه فرهنگ اظهار کرد: در حالی که در عصر مدرنیته حوزه فرهنگ به مثابه هنر عالی، حوزه خاصی از جامعه را اشغال کرده بود، در دوره کنونی که از آن به عصر پسامدرن یاد می‌شود، فرهنگ به همه عرصه‌های جامعه راه یافته است.


وی ادامه داد: در حوزه اجتماعی مشاهده می‌کنید که تمایزات بیشتر از گذشته به صلاحیت‌های فرهنگی وابسته است تا به قدرت اقتصادی یا سیاسی، به‌ویژه نظام سلامت که درهم‌تنیدگی آن با فرهنگ قابل کتمان نیست و اینکه تعریف سلامت صرفاً در جسم خلاصه نمی‌شود و ابعاد روحی، اجتماعی و معنوی را شامل می‌شود، گواه این مدعاست.


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: خوشبختانه در دوره فعلی وقتی نظام پیشگیری از بیماری‌ها و توجه به سبک زندگی برای کاهش ریسک فاکتورها اولویت وزارت بهداشت شده است، نشان‌دهنده وقوف به مسئله فرهنگ است؛ البته چون سکاندار وزارت از اصحاب فرهنگ و هنر است، این موضوع تعجب‌برانگیز نیست.


استاک به طرح ملی کنترل فشارخون بالا اشاره کرد و یادآور شد: در این فرصت لازم می‌دانم موفقیت طرح ملی کنترل فشار خون بالا را که با کمترین هزینه ممکن به اهداف تعیین‌شده دست یافت، به وزیر محترم و کارکنان نظام سلامت تبریک بگویم.


وی با بیان ضعف کار جمعی در فرهنگ ایرانی اظهار کرد: بسیاری از روشنفکران در سیاست‌گذاری‌های خود معمولاً از ایده‌های‌شان شروع می‌کنند و به سوی واقعیت می‌روند، اما فکر می‌کنم موفقیت حوزه فرهنگ وزارت بهداشت این بود که از واقعیت‌ها به جانب ایده‌ها حرکت کرد.


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: برای حل این مشکل معاونت‌های فرهنگی در وزارت بهداشت اقدامات عملی مناسبی انجام دادند که راه‌اندازی و تقویت تشکل‌های اسلامی و کانون‌های فرهنگی و هنری و مذهبی، انجمن‌های علمی، نشریات دانشجویی، تشکیل مجامع تخصصی، برگزاری جلسات مستمر، همه و همه برای تقویت کار جمعی در قشر فرهیخته دانشجو بوده است و انتظار ما از مقام عالی وزارت این است که کمک کنند تا این تشکیلات بهتر از گذشته تقویت شود و نارسایی‌های بودجه و نبود همکاری‌ها سبب نشود رغبت برای عضویت در این تشکیلات کاهش یابد.


استاک به موضوع فرهنگ شادی پرداخت و عنوان کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم که البته در سخنان وزیر هم نمود فراوانی داشته است، موضوع فرهنگ شادی است. فرهنگ شادی در تولید نشاط یا امید اجتماعی که نوعی چشم‌انداز خوش‌بینانه و مثبت به روند حرکت و تحولات جامعه در بین تمام گروه‌های اجتماعی است، تأثیر بسزایی دارد.


وی بیان کرد: همه می‌دانیم که شادی و شادبودن، امری اکتسابی است که از طریق فرایندهای جامعه‌پذیری و نهادهای اجتماعی مانند خانواده و نهادهای آموزشی و رسانه‌ها به افراد آموخته و انتقال داده می‌شود و ما فکر می‌کنیم که گسترش نشاط مستلزم ایجاد تحول در فرهنگ شادی است یعنی برای گسترش شادی باید به تحول در زمینه ساختارهای جمعی مانند خانواده، دانشگاه و مدارس و البته فضاهای اجتماعی و سیاست‌های فرهنگی بیندیشیم.


انتهای پیام/4103/


انتهای پیام/

برچسب ها: نشاط
ارسال نظر