نشست تخصصی تابآوری و حفاظت از زیرساخت های شهری با رویکرد پدافندی برگزار شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال نشست تخصصی تابآوری و حفاظت از زیرساخت های شهری با رویکرد پدافند غیرعامل در واحد تهران شمال برگزار شد.
در ابتدای این نشست تخصصی حمیدرضا خالدی، با اعلام اینکه این نشست بعد از پنل تخصصی «ارائه الگوی مدیریت و ارزیابی ریسک با رویکرد پدافند غیرعامل»، دومین پنل تخصصی است که با حضور ریاست و معاونین و مسئولان سازمان پدافند غیرعامل برگزار می شود، گفت: یکی از سیاستهای اصلی پدافند غیرعامل حفظ کارکردهای اصلی سیستم های حیاتی کشور در شرایط تهدید و بحران است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با تاکید بر ظرفیت علمی دانشمندان جوان دانشگاههای کشور، افزود: ما باید با استفاده از این ظرفیتهای بومی و ملی تابآوری ملی را افزایش داده و آن را کاملا بومی کنیم.
در قسمت دیگری از این نشست تخصصی دکتر علی امینی، عضو هیئت علمی واحد تهران شمال، مباحثی را با عنوان "تاب آوری شبکه ترابری کلان شهرها در شرایط بحران" و دکتر امیدرضا صفی یاری، استاد مدعو واحد تهران شمال، موضوع "تحلیل و سنجش تاب آوری شبکه توزیع گاز شهری در برابر مخاطرات انسان ساخت عمدی و اندرکنش زیرساختی" مطرح کردند و در ادامه دکتر بهروز عرب، عضو هیات علمی واحد تهران شمال، به جمع بندی مباحث مطرح شده پرداختند.
در این نشست سردار غلامرضا جلالی، با ذکر این نکته که موضوع دفاع همواره در ماهیت شهرها وجود داشته است و شهرهای قدیمی و تاریخی همواره دارای عناصر دفاعی مانند قلعه، دیوارهای دفاعی، دروازه های بزرگ و حتی بافت شهری متناسب با دفاع بودهاند، گفت: در گذشته هم هیچ شهری بدون عناصر دفاعی نبوده و پدافند غیرعامل در ساختار شهرها وجود داشته است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: امروزه 72 درصد از جمعیت کشور ما شهرنشین هستند و ما 51 شهر با جمعیت بالای 250 هزار نفر داریم که این شهرها حدود 70 درصد جمعیت کشور را در خود جای دادهاند و متاسفانه تعداد زیادی از آنها فاقد نقشه و استراتژی رشد و توسعه شهری بوده اند؛ لذا حفاظت از زیرساخت های آنها تلاش، مطالعات و تحقیقات علمی بیشتری را میطلبد.
جلالی با ذکر این نکته که از نظر پدافند غیرعامل مدیریت شهری و حفاظت از زیرساختهای شهری نیازمند یک دانش ترکیبی و سیستمی است، تأکید کرد: ما به یک نگاه همسو بین همه رشتههای مرتبط با امور شهری نیاز داریم و معتقدیم که این نگاه باید در دانشگاه شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از تهدیداتی که شهرها و زیرساختهای شهری ما را تهدید میکند و باید در بحث تابآوری و حفاظت از زیرساختهای شهری به آن توجه ویژه داشت، تهدیدات تروریستی است، گفت: هر چند که وضعیت کشور از نظر امنیتی در حد خوب و حتی عالی است اما میبینیم که امروزه ما درگیر یک جنگ تمام عیار تروریستی علیه کشورمان هستیم به نحوی که آمریکاییها تمام ظرفیتهای تروریستی خود را بر علیه ما فعال کردهاند، لذا در مباحث علمیِ تاب آوری و حفاظت از زیرساختهای شهری باید این مهم نیز مد نظر قرار گیرد.
در ادامه این نشست منصور باقرصاد، رئیس مرکز مطالعات فنی مهندسی سازمان پدافند غیرعامل به شرح و تبیین وظایف و فعالیتهای این مرکز مطالعاتی پرداخت و محمدعلی نکویی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، در خصوص «الگوها و تعاریف تابآوری در شهر و زیرساختهای شهری» به ارائه مطلب پرداخت.
در ادامه نیز مهدی امینیان، عضو هیئت علمی واحد تهران شمال، به ارائه سخنانی با عنوان «حفاظت و تابآوری سایبری در زیرساختهای هوشمند شهری»، و رضا دشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، با عنوان «تابآوری در سیستمهای توزیع برق شهری» پرداختند.
انتهای پیام/4107/4116/
انتهای پیام/