صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

کمک آمریکا به لشکر شکست‌خورده عربستان برای فرار از مهلکه یمن!

سعودی‌ها این‌بار به بهانه «حفظ امنیت» دست به دامان آمریکا شدند و از یک معامله بزرگ با آنها برای ارسال تروریست‌هایشان به منطقه خبر دادند.
کد خبر : 406235

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: سعودی‌ها این‌بار به بهانه «حفظ امنیت» دست به دامان آمریکا شدند و از یک معامله بزرگ با شیطان بزرگ برای اعزام نیروهای پنتاگون به منطقه خبر دادند؛ منطقه‌ای که بارها و بارها کشورهای عضو ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان امنیت آن را برهم زده‌اند. 


شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی به تازگی اعلام کرده که واشنگتن قصد دارد 500 نظامی تروریست خود را به عربستان اعزام و در پایگاه نظامی «امیر سلطان» در جنوب ریاض مستقر کند. این نخستین‌بار بعد از سال ۲۰۰۳ میلادی است که چنین اقدامی انجام می‌شود؛ اقدامی که سعودی‌ها مدعی هستند با هدف مقابله با نیروهای جنبش انصارالله یمن انجام می‌شود. ادعایی که با واقعیت نیز می‌تواند مطابقت داشته باشد؛ چراکه آمریکایی‌ها در بحبوحه تنش با ایران در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز به دنبال جای پایی برای خود می‌گردند و بارها نیز خواسته‌اند که سعودی‌ها و حکام سرمایه‌دار عرب هزینه نظامی اقداماتشان در منطقه را پرداخت کنند.


پول سعودی‌ها در جیب آمریکا/ تروریست‌ها در راه ریاض


آمریکا بعد از واریز پول اعزام نیروهای ارتش تروریستی خود به منطقه تصمیم گرفت با موافقت کنگره  حدود 500 نظامی خود را به عربستان اعزام کند؛ موضوعی که مورد تأیید یکی از مقامات عالی‌رتبه وزارت دفاع آمریکا نیز قرار گرفته است. به‌گفته این فرد، سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان شخصاً با حضور نظامیان آمریکایی در منطقه موافقت کرده است. همچنین عربستان اعلام آمادگی کرده که در راستای ادعای خود مبنی بر گسترش امنیت و صلح در منطقه، با آمریکا همکاری داشته باشد؛ اقدامی که وزارت دفاع آمریکا نیز آن را تأیید می‌کند. مارک اسپر، سرپرست این وزارتخانه نیز مجوز ارسال نیروها و تجهیزات نظامی به عربستان را صادر کرد و آن را اقدامی در راستای مقابله با تهدیدات خواند.


از سوی دیگر فرماندهی مرکزی نیروهای تروریست آمریکایی در منطقه (سنتکام) دراین‌باره مدعی شد که آمریکا خواستار تقویت عملیات‌های خود و هماهنگی تحرکات نظامی در چارچوب اقدام مشترک با متحدانش در راستای پشتیبانی از امنیت ناوبری دریایی در منطقه حیاتی خلیج فارس و تنگه هرمز است.  ریاض و واشنگتن تعداد دقیق نیروهای آمریکایی را که قرار است به عربستان اعزام شوند، اعلام نکرده‌اند ولی منابع خبری آمریکا پیش‌تر گفته بودند که این عملیات شامل ارسال حدود 500 نظامی تروریست آمریکایی به عربستان در راستای افزایش تعداد نیروهای آمریکایی در منطقه می‌شود.


وزارت دفاع آمریکا همچنین اعلام کرد که شرکت «لاکهید مارتین»، برنده مناقصه فروش سامانه‌های ضد موشکی تاد به عربستان شده است. این وزارتخانه ارزش قرارداد را یک میلیارد و 480 میلیون دلار برآورد کرد؛ قراردادی که مکمل توافق گذشته در زمینه تولید سامانه‌های ضدموشکی برای عربستان است و  با این قرارداد ارزش کل معامله با عربستان به 5 میلیارد و 360 میلیون دلار می‌رسد.


بازگشت تروریست‌های آمریکایی به ریاض پس از 16 سال 


این قرارداد نظامی در حالی‌ است که مسئولان آمریکایی ۲۶ آگوست ۲۰۰۳ (چهارم شهریور 1382) پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در حومه ریاض را در یک مراسم خداحافظی تحویل داده بودند. این پایگاه هوایی نقش مهمی در راهبرد واشنگتن در منطقه ایفا کرد، تا جایی که آنها توانستند در برهه‌ای از زمان بیش از ۶۰ هزار نظامی تروریست آمریکایی را در آنجا مستقر کنند. حال بعد از گذشت ۱۶ سال از این غیبت و در سایه افزایش تنش واشنگتن با تهران، نیروهای آمریکایی اعلام کرده‌اند که قصد دارند از واشنگتن به عربستان اعزام شوند؛ موضوعی که ریاض آن را ابتدا اعلام و سپس در گزارش شبکه سی‌ان‌ان مورد تأکید قرار گرفت. در این گزارش آمده است که در حال حاضر تنها تعداد کمی از نظامیان آمریکایی در این پایگاه هوایی حضور دارند و آماده استقبال از نظامیان آمریکایی، فعال کردن سامانه ضدموشکی پاتریوت و تجهیز جنگنده‌ها با هدف مقابله با پرتاب موشک از سوی نیروهای انصارالله هستند.


خبر اعزام نیروهای آمریکایی به عربستان دقیقاً یک روز بعد از آن اعلام شد که مجلس نمایندگان آمریکا قانون ممنوعیت فروش بمب‌های هوشمند به عربستان و امارات را به دلیل نقض حقوق بشر از سوی این دو کشور و هدف قراردادن غیرنظامیان در جنگ یمن تصویب کرده بود.


اگر بخواهیم نگاهی به حضور نظامیان آمریکا در این پایگاه هوایی عربستان بیاندازیم باید به سال ۲۰۰۳ میلادی بازگردیم؛ یعنی پس از پایان جنگ عراق که نیروهای آمریکایی پایگاه هوایی عربستان را که در ۸۰ کیلومتری حومه ریاض قرار دارد، ترک کردند. از آن زمان تاکنون تنها در حدود ۲۰ یا ۳۰ نظامی آمریکایی آن هم برای هماهنگی عملیات‌ها در آنجا حضور دارند. اکنون پس از رسانه‌ای شدن خبر توافق نظامی میان عربستان و آمریکا، نظامیان تروریست آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی سلطان بن‌عبدالعزیز آماده استقبال جمعی دیگر از نظامیان آمریکایی به همراه سامانه ضدموشکی تاد هستند؛ سامانه‌ای که گفته می‌شود برای حفظ امنیت خاک عربستان در مقابل حملات موشکی نیروهای انصارالله به ریاض فروخته می‌شود.


از سال ۲۰۰۳ میلادی فاصله نگیریم؛ در آن سال، به ادعای بی‌بی‌سی روزانه حدود 2 هزار و 700 عملیات در خاک عربستان علیه عراق فرماندهی می‌شد و همکاری نظامی میان عربستان و آمریکا در منطقه در عراق رنگ و بویی واقعی به خود گرفت.  حال پس از سال‌ها سکوت در این زمینه آمریکایی‌ها وارد یک عملیات نظامی گسترده علیه یمن می‌شوند؛ ادعایی که با واقعیت دور است، زیرا اعزام ۵۰۰ نیروی نظامی که شبکه سی‌ان‌ان ادعای آن را مطرح کرده است نمی‌تواند برای پشتیبانی عربستان در مقابل نیروهای یمنی مناسب باشد. 


ادعای واهی مقابله با تهدیدات ایران


برخی رسانه‌های عربی مدعی شدند که در پس پرده حضور نظامی آمریکا در پایگاه هوایی ریاض می‌تواند موضوع مقابله با تهدیدات ایران نهفته باشد؛ موضوعی که بسیاری از تحلیلگران منطقه آن را گزافه‌گویی می‌دانند، زیرا اعزام چندصد نیرو برای مقابله با نیروهای انصارالله و بازدارندگی در برابر حملات موشکی آنها کافی نیست، چه برسد به اینکه نیروهای تروریست آمریکایی بخواهند از عربستانی که حتی نمی‌توانند از سامانه‌های ضدموشکی آمریکا به درستی استفاده کند، در مقابل ایران و نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دفاع کنند.


به باور کارشناسان سیاسی منطقه، هدف آمریکا از اعزام این نیروها نه مقابله با نیروهای انصارالله، بلکه تأمین مالی نیروهای ارتش تروریستی آمریکا در منطقه آن هم از جیب حکام سعودی است؛ موضوعی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بارها آن را در محافل رسمی و غیررسمی اعلام و به کنایه، حکام عربستان را گاو شیرده خطاب کرده است.


در پایان باید بر این نکته تأکید کرد ائتلاف سعودی که با ادعای مقابله با حملات نیروهای انصارالله یمن تشکیل شده و در واقع به دنبال ایجاد رعب و وحشت در میان غیرنظامیان یمنی است و حملات وحشیانه‌ای علیه مردم بی‌دفاع صنعا و دیگر نقاط یمن انجام داد، در مأموریت خود شکست خورده است. حکام سعودی اینک به این موضوع تن داده‌اند که با صرف میلیاردها دلار و واریز آن به جیب آمریکایی‌ها خود را از مهلکه‌ای که در آن گرفتار شده‌اند، نجات دهند؛ چه اینکه در هفته‌ها و ماه‌های اخیر از ائتلافی که چندین کشور آفریقایی و امارات حامی آن بودند، جز عربستان نام دیگری باقی نمانده است و همه این کشورها از سویی با مشاهده جنایت‌های عربستان و از سوی دیگر، محکومیت‌های مجامع بین‌المللی در زمینه نقض حقوق بشر، از ادامه عملیات نظامی زیر پرچم عربستان در یمن شانه خالی کرده‌اند.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر