صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۹ - ۰۴ مهر ۱۳۹۴
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

افزایش ۳۰ درصدی مرگ و میر زنان به علت مصرف مواد مخدر صنعتی/ یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد در کشور وجود دارد

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این مسئله که سالانه ۶۰ تا ۸۰ تن مواد مخدر صنعتی در کشور مصرف می‌شود، از افزایش ۳۰ درصدی مرگ و میر بین زنان به علت مصرف مواد مخدر صنعتی خبر داد.
کد خبر : 40617

به گزارش گروه اجتماعی آنا، علیرضا جزینی در آئین نکوداشت هفته دفاع مقدس و آغاز سال تحصیلی جدید در هنرستان دخترانه جواهری، اولین آسیب اجتماعی در جامعه را مواد مخدر دانست و گفت: کشفیات مواد مخدر در کشور در 6 ماه گذشته 300 تن بوده و در تهران بیش از 10 تن مواد مخدر در سال جاری کشف شده است که این مواد مجموعه‌ای از مواد مخدر سنتی و صنعتی است.


کشف بیش از 3 میلیون قرص روانگردان از ابتدای امسال تاکنون


وی تصریح کرد: امسال بیش از 3 میلیون قرص روان‌گردان در کشور کشف شده است و این رقم در سال گذشته 88 میلیون عدد بود، بنابراین مسئله‌ای مهم و شایسته اعتناست.


قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: همچنین 100 کارگاه ساخت مواد شیشه در کشور و از این کارگاه‌ها یک تن مواد اولیه کشف شده است.


جزینی اعتیادآور نبودن مواد مخدر صنعتی را باوری غلط برشمرد و گفت: با توجه به جایگاه مدرسه به عنوان کانون حیات اجتماعی جامعه، آموزش پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های آموزشی بسیار مهم است.


وی تصریح کرد: برخی مصرف‌کنندگان از قشر دانش‌آموز هستند و یکی از مسائل امروز این است که شاهد تحولات سریع در عرصه تکنولوژی هستیم و برخی با استفاده از فضای مجازی، مواد مخدر را جابجا می‌کنند.


قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: 2 سال است در کتاب‌های درسی آسیب‌های مواد مخدر گنجانده شده است که البته کافی نیست و باید این آموزش‌ها در سراسر کشور نهادینه شوند که نقش مربیان و معلمان به سبب ارتباط تنگاتنگ اساسی است.


جزینی انجام فعالیت‌های اجتماعی، مسئولیت‌های اجتماعی، تقویت اعتماد به‌نفس و احساس خود ارزشمندی را از عواملی دانست که می‌تواند از رسوخ مواد مخدر بین دانش‌آموزان پیشگیری کند.


وی تأکید کرد: مصرف یک بار مواد مخدر فرد را وابسته می‌کند چنانچه در حالتی خوشبینانه بیش از 80 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر نمی‌توانند مصرف مواد را ترک کنند و نتیجه آن کارتن‌خوابی است چرا که این افراد از خانواده ترد می‌شوند.


برای ترک مخدرهای صنعتی پروتکل درمانی وجود ندارد


وی بروز رفتار خشونت‌آمیز، انزوا، افسردگی و افت تحصیلی را مجموعه نشانه‌های مصرف مواد مخدر دانست و گفت: برخلاف مواد سنتی که برای آنها دارو وجود دارد، برای مواد صنعتی پروتکل درمانی وجود ندارد.


قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: جامعه به طرف مصرف مواد مخدر صنعتی می‌رود چنانچه در جامعه ما سالانه 60 تا 80 تن مواد صنعتی مصرف می‌شود البته مصرف این مواد اخیراً کاهش پیدا کرده است چرا که هر کیلو مواد صنعتی که تا چند ماه پیش 20 میلیون تومان بود به 80 میلیون افزایش پیدا کرده است که برخورد مناسب پلیس و پیشگیری از ورود مواد اولیه از علل این افزایش قیمت است.


جزینی در خصوص مصرف برخی قرص‌ها همچون ترامادول گفت: ترامادول برای تسکین درد استفاده می‌شد ولی متأسفانه امروزه از آن زیاد استفاده می‌شود که باعث تشنج و مرگ می‌شود.


وی، ریتالین را یکی دیگر از مواد مخدری دانست که بیشتر توسط دانشجویان یا دانش‌آموزان استفاده می‌شود و علت آن را بازشدن افکار و امتحان دادن راحت عنوان می‌کنند در حالی که این استفاده، ابتدای اعتیاد روانی است.


قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: امروزه متاسفانه در آرایشگاه‌های زنانه از این مواد مخدر صنعتی در جهت لاغری استفاده می‌شود که خود مبنایی برای اعتیاد روانی محسوب می‌شود.


قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به افزایش 30 درصدی مرگ و میر بین زنان در سال گذشته به سبب استفاده از مواد مخدر صنعتی نیز گفت: مرگ‌ومیر در مصرف کنندگان مواد مخدر امسال 5 درصد افزایش یافته است. همچنین 26 درصد از معتادان، مواد مخدر صنعتی استفاده می‌کنند که قالباً جوان و زیر 35 سال سن دارند ضمن اینکه تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر یک میلیون و 325 هزار نفر است.


انتهای پیام/

ارسال نظر