صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۲ - ۳۰ تير ۱۳۹۸

ظریف: ایران در خط مقدم جبهه مقاومت در برابر تمایلات یکجانبه‌گرایانه آمریکاست

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ایران پیشتاز و در خط مقدم جبهه مقاومت در برابر تمایلات یکجانبه‌گرایانه جدید آمریکا است که تروریسم اقتصادی تمام عیار را شامل می‌شود.
کد خبر : 405811

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف در نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد که در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا برگزار شد، از مردم و دولت جمهوری بولیواری ونزوئلا برای سازماندهی عالی این نشست و نیز میهمان‌نوازی گرم آنها سپاسگذاری کرد.


وی افزود: نشست‌ها و رایزنی‌های منظم ما به عنوان اعضای جنبش عدم تعهد نشان‌دهنده عزم برای حفظ و تقویت جنبش و ارتقای همکاری‌ها در مسیر حفاظت از منافع ملت‌هایمان است. در مواجهه با چالش‌های سهمناک کنونی و همچنین چالش‌های در حال ظهور نیازمند به کاربستن ظرفیت کامل جنبش هستیم.


وزیر امور خارجه کشورمان موج نوین ماجراجویی یکجانبه‌گرایانه افراطی آمریکا را مهم‌ترین چالشی دانست که همه کشورها به طریقی با آن مواجه هستند و تصریح کرد: این چالش در حال تضعیف حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی است و به انحاء گوناگون صلح و ثبات در سراسر جهان را در معرض تهدید قرار داده است. همکاری بین‌المللی در بسیاری از زمینه‌ها ازجمله تجارت آزاد، محیط زیست، حاکمیت قانون، سازمان‌های بین‌المللی و مواردی بیشتر به‌گونه‌ای بی‌سابقه در حال صدمه دیدن و خدشه دار شدن است.


ظریف گفت: در وضعیتی که برخی ملت‌ها از ناحیه تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و تهاجم نظامی تهدید می‌شوند، دیگر ملت‌ها بار سنگین ضربات ناشی از موج سیاست‌های حمایت‌گرانه ناپخته آمریکا را تحمل می‌کنند. وضعیت به‌گونه‌ای است که حتی بسیاری از متحدان آمریکا در معرض سیاست بی‌سابقه مداخله در امور داخلی آنها قرار دارند. با یادآوری نتیجه فاجعه‌آمیز موج قبلی یکجانبه‌گرایی آمریکا در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی شامل اشغالگری‌ها، بی‌رحمی‌ها و افراط‌گرایی خشن، بر ماست تا در مقابل این موج جدید ایستادگی کنیم و آن را به عقب برانیم.


رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تأکید کرد: کشور من پیشتاز و در خط مقدم جبهه مقاومت در برابر تمایلات یکجانبه‌گرایانه جدید آمریکاست که تروریسم اقتصادی تمام عیار را شامل می‌شود. کوشش‌های صمیمانه ما برای پاسخگویی به نگرانی مربوط به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیزمان، که بی‌پایه هم هست، در شمار یکی از بسیار قربانیان یکجانبه‌گرایی نوین است.


وی افزود: دولت آمریکا با وجود سرمایه‌گذاری کل دنیا برای انعقاد موافقت‌نامه هسته‌ای، درصدد است تا آن را به ورطه شکست بکشاند. آمریکا در روند محقق ساختن این هدف خود نه‌تنها قطعنامه‌های شورای امنیت را نقض کرده است، بلکه به روشی ملامت‌آمیز آنهایی را که بر آن بوده‌اند تا به موافقت‌نامه مزبور وفادار بمانند و آن را رعایت کنند، تحریم کرده است.


ظریف گفت: دخالت فاحش آمریکا در امور داخلی ونزوئلا، دولت میزبان ما، ازجمله با دامن زدن به تلاش‌های مربوط به کودتای نظامی در ماه آوریل گذشته نمونه‌ای دیگر از رفتار بدخواهانه آمریکا است. نکته تازه در این زمینه آن است که دولت جدید آمریکا نقاب از چهره برداشته و بی‌احترامی آشکار و بی‌پرده خود را در قبال حقوق بین‌الملل و حقوق ملت‌های مستقل به نمایش گذاشته است. مردم ونزوئلا همانند هر کشور دیگری مرجع اصلی و عالی انتخاب رئیس‌جمهور خود هستند، همان‌گونه که در می ۲۰۱۸ (اردیبهشت 1397) چنین کردند. آنان اکنون حق دارند تا در دفاع از رئیس‌جمهور برگزیده خویش به‌پا خیزند.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در موردی مشابه، سیاست یکجانبه‌گرایانه بوالهوسانه و شریرانه آمریکا در حال نابودسازی هر مبنایی است که پیش از این برای حل‌وفصل موضوع فلسطین با محوریت اشغال آن بنا نهاده شده بود. تحرکات غیرقانونی آمریکا که انکار حقوق اساسی مردم فلسطین را هدف دارد، در حال تشدید وضعیت در سراسر خاورمیانه است. اندک رژیم‌های عرب که با این تحرکات و دیگر طرح‌های توطئه‌آمیز آمریکا همراهی می‌کنند، نه‌تنها به مردم فلسطین خیانت می‌کنند که صلح و امنیت سراسر منطقه را به مخاطره می‌افکنند.


ظریف در ادامه گفت: مخالفت با یکجانبه‌گرایی و کوشش برای حاکمیت قانون در عرصه بین‌المللی از زمان تأسیس جنبش عدم تعهد پیوسته در صدر دستور کار آن بوده است. اکنون که نظم قانونمند بین‌المللی بیش از هر زمانی در گذشته تهدید می‌شود، لازم است که دولت‌های عضو جنبش عدم تعهد در صفی واحد قرار بگیرند و بر چگونگی رفع این تهدید تمرکز کنند که اگر چنین نکنیم، همه بازنده خواهیم بود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر