صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۵ - ۲۹ تير ۱۳۹۸
مدير‌کل محیط زیست استان خراسان شمالی:

ایجاد شکارگاه‌های خصوصی باعث محافظت گونه‌های وحشی از شکار می‌شود

مدير‌کل محیط زیست استان خراسان شمالی گفت: راه‌اندازی شکارگاه‌های خصوصی می‌تواند باعث شود گونه‌های وحشی ما از خطر شکار در امان بمانند.
کد خبر : 405637

سید اصغر مطهری در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص وضعیت جنگل‌های استان خراسان شمالی اظهار کرد: جنگل‌های این استان در طول 40 تا 50 سال گذشته در قالب‌های مختلف توسعه‌ای و غیرتوسعه‌ای تخریب شده است، بنابراین این جنگل‌ها نیاز به 10 سال حفاظت کامل بدون بهره‌برداری دارد.


وی با تأکید بر این مطلب که جنگل‌های این منطقه به‌طور کامل غیرقابل بهره‌برداری است از قرق کامل و ممنوعیت بهره‌برداری جنگل‌های خراسان شمالی سخن گفت و در ادامه به وضعیت شکار حیات وحش در استان پرداخت و افزود: ما در حال حاضر پروانه‌ای برای شکار صادر نمی‌کنیم ولی چنین ممنوعیت مطلقی به‌نوعی زمینه را برای بروز تخلفاتی در این زمینه فراهم می‌کند.


مدير‌کل محیط زیست استان خراسان شمالی تصریح کرد: در صورتی‌که ما برنامه‌ای برای شکار نداشته باشیم در واقع شرایط را برای شکارکُش شدن طرفداران شکار فراهم کرده‌ایم.


مطهری در خصوص برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست برای ساماندهی موضوع شکار که بعضاً از اقشار تحصیل‌کرده نیز هستند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در حال حاضر چند برنامه در این حوزه دارد که یکی از آنها طرح قرق‌های اختصاصی و مردمی است که براساس آن برخی از عرصه‌های طبیعی با سرمایه‌گذاری خود مردم تشکیل شده و در صورتی‌که گونه‌هایی به تعداد قابل قبولی رسیدند مجوز شکار برای آنها صادر کنیم تا منفعت آن به جیب فرد خاصی نرود.


وی با بیان این‌که به‌منظور ارائه طرح شکارگاه‌های خصوصی دستورالعمل‌هایی از سوی مراکز تکثیر و پرورش حیوانات وجود دارد، افزود: با راه‌اندازی چنین مراکزی افرادی که تمایل به شکار دارند به این مناطق مراجعه می‌کنند، که این موضوع باعث می‌شود گونه‌های وحشی ما از خطر شکار در امان بمانند.


مدير‌کل محیط زیست استان خراسان شمالی با اشاره به طرح مشابه این موضوع در انگلستان اظهار کرد: در این کشور مراکز تکثیر و پرورش قرقاول در سال حدود 30 هزار قطعه از این پرنده را پرورش داده و در عرصه‌های طبیعی آزاد می‌کنند که در کنار آن مجوز شکار 20 تا 30 درصد این جمعیتی که وارد چرخه زیستی می‌شوند مجوز شکار دریافت می‌کنند که این موضوع باعث می‌شود 70 تا 80 درصد از این جمعیت پرورش یافته به طبیعت اضافه شود.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر