واکسن درمان ضایعات سرطان دهانه رحم به بازار میآید
به گزارش خبرنگار اجتماعی آنا، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا و دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور، مریلند، ایالات متحده آمریکا موفق به ساختن واکسنی برای سرطان دهانه رحم شدهاند که نتایج بالینی خوبی از لحاظ درمان این بیماری کشنده نشان داده است.
واکسن سرطان دهانه رحم با روشهای مهندسی ژنتیک ساخته شده است و امید آن را به وجود آورده است که زنان مبتلا به این بیماری را بتوان بدون نیاز به جراحی درمان کرد اما این روش درمانی توانایی فرزندآوری بانوان را تهدید میکند.
دانشمندان گزارش دادهاند که این واکسن، ضایعات پیشسرطانی دهانه رحم را در نزدیک به نیمی از زنانی که آن را دریافت کردهاند تا حد زیادی ریشه کن کرده است. هدف از پژوهش این گروه پیدا کردن راهی غیر از جراحی برای درمان ضایعات پیش سرطانی ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) بود. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده آمریکا این ویروس رایجترین شکل از عفونت مقاربتی است و ممکن است به سرطان دهانه رحم منجر شود.
کورنلیا تریمبل، استاد رشته زنان و زایمان، سرطان و آسیب شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز میگوید: «هر گزینه درمانی استاندارد برای زنانی که این ضایعات را در بخشی از گردن رحم دارند، بخشی از دهانه رحم را از بین میبرد که به ویژه برای زنان در سن باروری خطرناک است که ممکن است به علت تضعیف دهانه رحم موجب زایمان زودرس و تولد کودکان نارس شود. »
وی میافزاید: «واکسنی که قادر به درمان ضایعات پیشسرطانی است، در نهایت میتواند سبب پرهیز از جراحی شود که امکان دارد توانایی باروری را از میان ببرد.»
در این پژوهش که نتیجهاش در ژورنال Lancet منتشر شده است، واکسنی که یک دانشمند دانشگاه پنسیلوانیا به نام دیوید وینر با مهندسی ژنتیک بهوجود آورده، مورد آزمایش قرار گرفته است. این واکسن به سلولهای سیستم ایمنی یاد میدهد که سلولهای پیشسرطانی و سرطانی را تشخیص بدهند. آزمایش بالینی در فاصله سالهای 2011 و 2013 در مورد 167 زن در سنین 18 تا 55 سال انجام شده که ضایعات شدید پیشسرطانی دهانه رحم داشتهاند. به تعدادی از آنها به صورت تصادفی در دورهای 12 هفتهای 3 دوز از واکسن تزریق شده است. از 114 نفر که حداقل یک دوز واکسن دریافت کرده بودند، 55 نفر (48.2 درصد) با کاهش ضایعات پیشسرطانی حاد رو بهرو بودند که به معنی ناپدید شدن یا ضایعات یا تبدیل به ضایعات خفیف بود، اما از حدود 40 نفر افراد گروه شاهد که به آنها آبنمک تزریق شده بود، فقط 12 نفر (30 درصد) کاهش ضایعات داشتهاند. در 107 نفر که هر سه دوز واکسن را دریافت کرده بودند، نزدیک به 50 درصد پسرفت بیماری مشاهده شد.
با وجود پیشرفتهای پدید آمده در دانش پزشکی و عرضه واکسن برای پیشگیری از ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی از سال گذشته، هنوز هم سالانه حدود 12 هزار زن در ایالات متحده به بیماری سرطان دهانه رحم مبتلا میشوند و از این تعداد، حدود 4000 نفر جان خود را از دست میدهند.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/