صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۲۹ تير ۱۳۹۸
محمدی در گفتگو با آنا:

رشته تربیت‌بدنی متمرکز می‌شود/ داوطلبان علوم ورزشی نیمسال اول به دانشگاه می‌روند

معاون فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم ورزشی از تغییر در برگزاری آزمون عملی تربیت‌بدنی و علوم ورزشی خبر داد و گفت: این آزمون از سال جاری به‌صورت متمرکز برگزار می‌شود.
کد خبر : 405606

فریبا محمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص نشست تخصصی آزمون عملی تربیت‌بدنی و علوم ورزشی که هفته گذشته در پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی برگزار شد، اظهار کرد: متقاضیان تحصیل در رشته‌های تربیت‌بدنی پیش از ورود به دانشگاه، در یک آزمون عملی نیز شرکت می‌کنند. طی سال‌های گذشته آزمون‌های رشته علوم ورزشی توسط این پژوهشگاه برگزار می‌شود که پس از برگزاری این آزمون، گزارش‌های مختلفی را از حوزه‌های برگزارکننده و ناظران آن دریافت می‌کنیم.


وی افزود: نشست تخصصی آزمون عملی تربیت‌بدنی و علوم ورزشی باهدف مرور عملیات برگزاری آن که شامل عملیات قبل، حین و پس از برگزاری آزمون و حفاظت از حقوق داوطلبان است، برگزار شد. یکی از اهداف برگزاری این نشست بحث و تبادل‌نظر پیرامون تجربیات برگزاری آزمون در حوزه‌های مختلف و بررسی شرایط  آن در مناطق مختلف کشور است.


معاون فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی عنوان کرد: اعضای حاضر در این نشست برای برگزاری بهتر این آزمون، تجربه‌های خود را به اشتراک گذاشتند زیرا هر منطقه جغرافیایی دارای ویژگی‌هایی است که در برگزاری آن تأثیرگذار است. در همین راستا از نماینده سازمان سنجش آموزش کشور برای حضور در این نشست دعوت به عمل آمد تا مسئولان حوزه‌های مختلف، سؤالات خود را در ارتباط با داوطلبان و نحوه گزینش دانشجو از نماینده سازمان سنجش بپرسند.


محمدی در رابطه با فرآیند ورود به رشته علوم ورزشی توضیح داد: داوطلبان رشته تربیت‌بدنی پیش از دریافت کارنامه خود باید در آزمون عملی رشته تربیت‌بدنی شرکت کنند و درصورتی‌که داوطلب مجاز به انتخاب رشته (به لحاظ علمی) بود کد رشته تربیت‌بدنی را انتخاب می‌کند و پس از تائید و قبولی مشغول به تحصیل می‌شود.


وی در رابطه با تغییرات آزمون عملی علوم ورزشی و تربیت‌بدنی گفت: این آزمون در سال‌های گذشته به‌صورت نیمه‌متمرکز برگزار می‌شد؛ بدین معنا که پس از اعلام کارنامه، داوطلبان انتخاب رشته کرده  و نتایج آن مهرماه اعلام می‌شد سپس این افراد آذرماه در آزمون عملی رشته علوم ورزشی شرکت می‌کردند و در صورت قبولی از نیمه دوم سال تحصیلی (بهمن‌ماه) وارد دانشگاه‌ها می‌شدند.


معاون فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم ورزشی بابیان اینکه امسال آزمون عملی رشته علوم ورزشی به‌صورت متمرکز برگزار شده و پذیرفته‌شدگان از مهرماه سر کلاس می‌روند، گفت: امسال ابتدا آزمون عملی برگزار شده و پس‌ازآن کارنامه به داوطلبان ارائه می‌شود. داوطلبان با انتخاب رشته تربیت‌بدنی در فرم انتخاب رشته، آن را جزء اولویت‌های خود قرار می‌دهند؛ بدین معنا که اگر داوطلب در اولویت اول رشته تربیت‌بدنی و در اولویت دوم رشته مهندسی را انتخاب کند؛ اگر حائز شرایط علمی و عملی برای انتخاب در رشته تربیت‌بدنی باشد، اولویت اولش پذیرفته می‌شود و دیگر اولویت‌های آن مورد تائید قرار نمی‌گیرد.


محمدی در خصوص تفاوت آزمون عملی در بخش بانوان و آقایان گفت: عملاً تفاوتی وجود ندارد. مدل ایستگاهی و تمام آیتم‌های آزمون یکسان است فقط برخی از آزمون‌ها به‌تناسب نرم‌هایی که در خصوص آمادگی جسمانی زنان و مردان وجود دارد، تغییر پیداکرده است. گفتنی است برخی بخش‌های آزمون بانوان همچون دو و ارتفاع میله بارفیکس تا حدودی تسهیل شده است.


وی بابیان اینکه این آزمون معتبرترین فرایند برای سنجش آمادگی جسمانی و توانمندی‌های بدنی داوطلبان است، اظهار کرد: نقاط قوت و ضعف آزمون عملی علوم ورزشی و تربیت‌بدنی شناسایی و بررسی‌شده که برای سال‌های آینده نقاط ضعف آن را اصلاح خواهیم کرد. این آزمون‌ها معتبرترین فرایند این حوزه بوده و  آیتم‌های آن تحت نظر متخصصان بررسی‌شده است. همچنین کاهش یا افزایش بخش‌های مختلف این آزمون در سال جاری بررسی خواهد شد.


معاون فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم ورزشی در خصوص حضور قهرمانان رده‌های ملی و بین‌المللی در این آزمون و تحصیل در رشته تربیت‌بدنی گفت: بر اساس آیین‌نامه تحصیل قهرمانان در دانشگاه‌ها که توسط اداره کل تربیت‌بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصویب‌شده است، افرادی که در رده‌های ملی و بین‌المللی فعالیت داشته‌اند یا به‌عبارت‌دیگر با تعریف واژه قهرمانی از منظر اداره کل تربیت‌بدنی این وزارتخانه همسو باشند؛ می‌توانند از این آیین‌نامه استفاده کرده و وارد دانشگاه شوند.


محمدی در ارتباط با داوطلبانی که احکام قهرمانی، کارت‌های مربیگری و داوری داشته و تمایل به شرکت در آزمون و تحصیل در این رشته را دارند، گفت: این افراد می‌توانند آیتم‌های این آزمون را بامهارت بیشتری طی کنند. داشتن احکام و کارت‌های حوزه ورزش دانش‌آموزی و  استانی در این آزمون به‌صورت مستقیم تأثیر نخواهد داشت.


وی در خصوص داوران آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی بیان کرد: اغلب داوران این آزمون از اعضای هیأت علمی دانشکده‌های تربیت‌بدنی و علوم ورزشی سراسر کشور یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی این رشته هستند. این افراد در کارگاه‌های تئوری و عملی پیش از برگزاری شرکت می‌کنند. 


معاون فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم ورزشی در توصیه به شرکت‌کنندگان آزمون عملی رشته تربیت‌بدنی گفت: اغلب داوطلبان با ذهنیت و پوشش غیرورزشی و استفاده از زیورآلات در این رویداد حاضر می‌شوند درصورتی‌که باید با ورزشی‌ترین حالت ممکن  و  کفش مناسب در این آزمون شرکت کنند.


محمدی با توجه به زمان برگزاری آزمون که در فصل تابستان است، تأکید کرد: داوطلبان سعی کنند از مایعات به‌اندازه کافی استفاده کرده و ملاحظاتی را که برای پیشگیری از آسیب‌های ورزشی وجود دارد، بررسی کنند.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر