صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۲۸ تير ۱۳۹۸

هیام عطوی: کاش جنگ فرهنگی تمام شود/زکیه زکزاکی:پدرم به دنبال شیعه کردن کسی نبود

عضو ارشد حزب الله لبنان گفت: ما که می‌گوییم ای کاش در ایران جنگ نشود؛ اما من می‌گویم ای کاش جنگ بشود اما جنگ فرهنگی تمام بشود. جنگ فرهنگی جامعه را متلاشی می‌کند.
کد خبر : 405543

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست «جهان‌وطنی‌ها» با حضور هیام عطوی؛ عضو ارشد حزب‌الله لبنان و خانم زکیه زکزاکی؛ دختر شیخ زکزاکی رهبر حرکت اسلامی نیجریه، در قالب دوره آموزشی «اسلام ناب» (ویژه خواهران) در اردوگاه امام صادق(ع) گیلاوند برگزار شد.


هیام عطوی در این نشست با تاکید بر موضوع نگاه بیرونی‌ به جمهوری اسلامی ایران گفت: سخنرانی من در یک جمله دوکلمه‌ای خلاصه می‌شود؛ «ایران تنهاست». یعنی ایران به‌عنوان جمهوری اسلامی در دنیا تنهاست. اگر «جمهوری اسلامی ایران» عنوانش نبود، تنها نبود. این جمهوری اسلامی برای ابرقدرت‌های دنیا خطرناک است. من از سال 59 که جنگ تحمیلی شروع شد، تحولات ایران را دیدم. من دیدم که مادر ایرانی تنها پسرش را سوار اتوبوس کرد و به جنگ فرستاد. من تازه‌عروسی را دیدم که شوهرش به جنگ رفت و یا مجروح شد یا اسیر شد یا شهید شد. دیدم بچه‌ای پشت جنازه پدر شهیدش گریه می‌کرد. من از اولین شاگردهای شهید چمران در جنوب لبنان هستم. من را ایرانی بدانید نه یک زن لبنانی.


وی افزود: آن کسی که نگذاشت دشمن یک سانتیمتر از خاک ایران را بگیرد، زن ایرانی بود. مادر ایرانی در آن زمان که بود؟ مادرانی که مجبور بودند هر روز ببینند تلویزیون کدام کوپن را اعلام می‌کند تا آن‌ها زنبیل قرمزشان را بگیرند دستشان و در صف مغازه‌ها بایستند و از همان مواد کوپنی مادران مربا دست می‌کردند و به جبهه می‌فرستادند. سؤال این است که اگر الان جنگ شود، آیا مادرها بچه‌هایشان را به جنگ می‌فرستند؟ ما از وضع حاضر می‌توانیم وضع آینده را ببینیم. ایران الان در تمام میزگردهای سیاسی جهان مطرح است و می‌خواهند ایران را ذلیل کند. این را ما بهتر می‌بینیم؛ چون آنجا آزادی بسیار زیاد است و می‌بینیم علیه ایران فعالیت‌های زیادی می‌شود.



عضو ارشد حزب‌الله لبنان با تأکید بر اینکه باید از نظر فرهنگی و اجتماعی برای ایران کار کنیم، گفت: ایران باید قوی بماند. خدای‌نکرده اگر ایران ضعیف شود، می‌دانید برای مسلمانان جهان چه اتفاق ناگواری می‌افتد؟ همه‌مان باید زیر تیغ داعش برویم. البته مجموعه‌های بدتر از داعش هم وجود دارد. اگر ایران دچار فروپاشی شود، دشمنان ناموس ما را مباح می‌دانند. حتی کودکان ما مهدورالدم هستند. آمریکا پشت سر همه این مسائل است.


عطوی درباره روش کار شهید چمران در لبنان گفت: چمران از هر روستا یکی دو تا از بچه‌های روستا را جذب کرده بود. مؤسسه جبل‌عامل 452 دانش‌آموز داشت که از طبقه بسیار مستضعف بودند. در این منطقه هفت پایگاه فلسطینی وجود داشت که مجاهد نبودند. به این امید که این منطقه کوچک را به‌جای فلسطین به فلسطینی‌ها بدهند و قضیه فلسطین تمام شود. کشورهای عربی این‌ها را از نظر سلاح و پول بسیار تامین می‌کردند. در اینجا دکتر چمران متوجه توطئه شد و گفت باید مرکز نظامی داشته باشیم. امام موسی صدر موافقت کرد و اولین دوره نظامی در اردوگاهی در بعلبک تشکیل شد و در اولین دوره نظامی 13 نفر در اردوگاهش شهید شدند و جنبش فتح گفت اشتباه شد! مقاومت به این سختی تشکیل شد. بزرگترین بچه های این مؤسسه 17 ساله بود. دکتر چمران روی تربیت بچه‌های 9 ساله تا 14 ساله کار کرد. شما نمی‌توانید این مسائل را حس کنید؛ چون از ابتدا یک دولت قدرتمند حامی شما بوده است.


وی درباره تجربه‌اش در لبنان گفت: من از 15 سالگی شاگرد شهید چمران بودم. حزب‌الله کنونی بچه‌های ما هستند. سید حسن نصرالله اولین مسئولیت نظامی‌اش را از دست شهید چمران گرفت. هدف آمدنم به ایران صرفا ازدواج با یک فرد ایرانی نبوده است. من به لبنانی‌ها گفتم می‌روم تا لبنان را با خودم ببرم. می‌روم تا فریادتان در آن مملکت باشم و اگر مشکلاتمان را به آن‌ها بگویم با ما همدردی می‌کنند و کردند.


عضو ارشد حزب‌الله لبنان گفت: ما که می‌گوییم ای کاش در ایران جنگ نشود؛ اما من می‌گویم ای کاش جنگ بشود اما جنگ فرهنگی تمام بشود. جنگ فرهنگی جامعه را متلاشی می‌کند.


شیخ زکزاکی به دنبال شیعه کردن کسی نبود



در ادامه زکیه زکزاکی، تاریخچه شکل‌گیری جنبش شیخ زکزاکی را مرور کرد و گفت: ایشان در دانشگاه بود که این حرکت را شروع کرد. ابتدا به ایران آمد و با امام خمینی(ره) ملاقات کرد و به خودش قول داد که پیام امام خمینی(ره) را به مردم نیجریه برساند. آن موقع 23 سالش بود که به نیجریه آمد و به علمای اهل تسنن و... گفت من یک پیام از عالمی بزرگ دارم و ما باید اسلام را به نیجریه برگردانیم. 200 سال پیش شخصی به نام عثمان دن فودیو انقلاب کرده بود و انگلیسی‌ها آن را از بین برده بودند. علمای اهل تسنن آن موقع ترسیده بودند که با حکومت درگیر شوند. شیخ زکزاکی چند بار دستگیر شد و هر بار آزاد شد کارش را ادامه داد. چون با امام عهد کرده بود.


وی افزود: شیخ زکزاکی اولش به مردم نیجریه اصلا نگفت بیایید شیعه شوید؛ چون در نیجریه هیچ شیعه‌ای نبود. ایشان اولین شیعه نیجریه بود. در روز قدس سال 2014 سه فرزند شیخ کشته می‌شوند. سال 2015 به حسینیه حمله و کشتار می‌کنند. شیخ را دستگیر کردند و خود شیخ چند تیر خورد و یک چشمش را کاملا از دست داد. همسرش هم چند تیر می‌خورد. بعد از مرخص شدن از بیمارستان شیخ را در خانه‌اش نگه می‌دارند که حتی در حیاط خانه‌اش هم نمی‌توانست برود. نه تلفن و نه تلویزیون دارد. یاران شیخ زکزاکی تقریبا روزی نیست که در نیجریه تظاهرات نکنند.


فرزند شیخ زکزاکی آخرین وضعیت جسمانی شیخ زکزاکی را بسیار وخیم توصیف کرد و گفت: ایشان چند روزی است که اصلاً نمی‌توانند بخوابند. شیخ احساس می‌کند که یک روغن داغ روی تمام بدنش می‌ریزند. باید برای ایشان دعا کنیم و هر کاری که می‌توانیم بکنیم.



وی درباره حرکت اسلامی در نیجریه گفت: این حرکت در همه اقشار و سنین دیده می‌شود. مثلا اگر تولد حضرت زهرا و حضرت زینب باشد خانم‌ها خودشان برنامه برگزار می‌کنند. گروه «ابوالفضل» برنامه‌هایی را برای کودکان برگزار می‌کنند. اخلاق شیخ زکزاکی همه را جذب کرده است. ایشان خیلی زود ناراحت و عصبانی نمی‌شود. به مردم هدیه می‌دهد. رفتارشان با خانواده خیلی خوب است. به مردم توصیه می‌کنند که درس بخوانند. مادرم در نیجریه یک شهرک سینمایی داشت که آن را مدیریت می‌کرد و از این طریق کار فرهنگی می‌کرد. شیخ زکزاکی چون به حرکت امام حسین توجه دارد مردم هم می‌فهمند که مصیبت‌هایشان در برابر مصیبت امام حسین ناچیز است و بنابراین همیشه انگیزه دارند. ما شیعیان دیگری هم در نیجریه داریم اما زکزاکی تنها کسی است که جلوی ظلم ایستاده است. اینها دلایل استقامت حرکت اسلامی مردم در نیجریه است.


چهارمین دوره آموزشی «اسلام ناب» با محوریت اندیشه‌های امام و رهبری در خصوص تقابل اسلام ناب و اسلام آمریکایی با شرکت بیش از یک هزار و 200 دانشجو و طلبه ایرانی و خارجی در اردوگاه سیدالشهدای آبعلی (ویژه برادران) و اردوگاه امام صادق گیلاوند (ویژه خواهران) از 18 تیر تا یک مرداد در حال برگزاری است.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر