صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۸

کوهی‌مقدم۲ ///////////

/////////
کد خبر : 405453

حالا این را به نظرتان آیا فضا قبلاً بوده برای خانم‌ها، نمی‌آمدند یا الان تحکیم یک فضای ویژه‌ای برای حضور خانم‌ها باز کردند؟


- مورد دوم. تحکیم یک شرایط خاصی دارد و آن هم نه به این معنی که ما به حضور خانم‌ها سهمیه بدهیم، نه، این‌طور نیست اما اگر کسی شایسته حضور در یک جایی باشد، فارغ از اینکه خانم باشد یا آقا، در آن جایگاه قرار می‌گیرد. این قضیه هم در تحکیم بی‌سابقه نیست. ما چه در سخنران‌های دیدار رهبری در هفت یا 6 سال قبل، 6 سال قبل را که مطمئن هستم، سه آقا بودند و سه خانم، اگر اشتباه نکنم در هفت سال قبل هم می‌شوند چهار خانم، سه آقا. یعنی در سخنرانان‌مان این قضیه پررنگ است. در مورد دبیر سیاسی‌های‌مان هم قبل از خانم عاقلی، دو دوره قبل هم خانم عزیزی را داشتیم که دبیر سیاسی اتحادیه بودند و به خوبی هم فعالیت کردند و الحمدلله کنش‌های‌شان مورد تأیید و ارزیابی به‌صورت خوب است و الحمدلله نه‌تنها در سطح اتحادیه، این چیزی است که در انجمن‌ها اینها جوشیده، یعنی از پایین به بالا جوشیده، ما در سطح همه انجمن‌های‌مان هم به همین صورت است، یعنی چه دبیر خانم، چه دبیر سیاسی خانم، چه دبیر تشکیلاتی خانم.


کلاً فضا برای حضور خانم‌ها در کلیه تشکل‌ها خوب است؟


- باید باشد. الان در دانشگاه حداقل 50-50 خانم‌ها هستند. مثلاً ما خودمان دانشگاه بهشتی بودیم 70 درصد خانم هستند. در یک چنین شرایطی قطعاً باید حضورشان پررنگ باشد. اما رسیدن به مدلی برای حضور بیشتر چند لازمه و ملاحظه دارد. اولاً اینکه به این حضور به عنوان یک حضور صرفاً ویترینی نگاه نکنیم که مثلاً یک عده‌ای از خواهران را یک بخشی از کار را به آنها بدهیم انجام بدهند صرف اینکه بگوییم تعداد خواهران ما بالاست. واقعاً اگر می‌خواهیم چنین اتفاقی بیفتد واقعاً نسبت به آن اعتقاد داشته باشیم که درواقع این امر لازم است. از طرفی باید توجه شود که کارهای متناسب به خواهران واگذار شود. اصولاً کارها در تشکل‌ها و خصوصاً انجمن‌های اسلامی جنسیتی نیست. یعنی یک سری کارها هست که کارهای اجرایی است و ما به آنها می‌گوییم «کارهای یدی» که آن کارها خیلی محدود است، به جز آن کارها می‌شود گفت تفکیک جنسیتی در کارها نداریم. لذا دبیر فرهنگی، دبیر فرهنگی، امسال دبیر سیاسی و دبیر فرهنگی هر دو خانم بودند در اتحادیه دفتر تحکیم. سال پیش جفت‌شان آقا بودند. کسی هم این را سؤال نمی‌کند و تعجب نمی‌کند که فلانی، اِ چرا مثلاً دبیر سیاسی خانم شد یا مثلاً دبیر فرهنگی چرا آقا شد؟! اصولاً همه جا می‌گویند که دبیر فرهنگی خانم، مثلاً دبیر سیاسی آقا باشد، در صورتی که ما اصلاً این کلیشه‌ها را نداریم. ضمن اینکه شایسته‌سالاری را در رابطه با خانم‌ها بهش دید جدی داریم و سعی می‌کنیم بستر فعالیت را برای‌شان ایجاد کنیم. این هم رویه‌ای است که متعلق به امروز و دیروز اتحادیه نیست، متعلق به سال‌های قبل است، منتهی حدود سه سالی هست که ما به‌صورت خاص دررابطه با مسائل دفتر خواهران، تشکیل دفتر خواهران و مسائل حوزه زنان، فکر شده و با برنامه‌ریزی داریم کار می‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر