حادثه منا نگرانی در خصوص شیوع ویروس کرونا را افزایش داد/ حجاج ایرانی به این بیماری مبتلا نشدهاند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علیاکبر سیاری در نشست خبری که به مناسبت اقدامات وزارت بهداشت برای پیشگیری از ابتلا و شیوع ویروس کرونا برگزار شد، گفت: ستاد ویژه پیشگیری و کنترل ویروس کرونا و وبا در وزارت بهداشت تشکیل شده است زیرا وبا در عراق به شکل اپیدمی در آمده است و 120 نفر دچار این بیماری شدهاند و خطر اپیدمی این بیماری کشور را تهدید میکند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت افزود: از بدو شروع بیماری وبا در عراق وزارت بهداشت عراق به تمام کشورها آمادهباش داد و ما نیز به تمام دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اعلام آمادگی کردیم به همین منظور ستاد ویژه پیشگیری و کنترل ویروس کرونا و وبا در وزارت بهداشت تشکیل شد.
وی عنوان کرد: ویروس کرونا کوچکترین موجود زنده شناخته شده است. حدود 200 ویروس عامل سرماخوردگی است که ویروس کرونا جزء یکی از این عوامل است. ویروسها به مرور از نظر ژنتیکی تغییر شکل پیدا می کنند که این مساله احتمال بیماریزایی و کشندگی ویروسها را افزایش میدهد، یکی از ویروسهای تغییر شکل یافته کرونا است که چون بیشتر در مناطق مدیترانه شرقی اتفاق افتاده به آن «مرس» میگویند.
سیاری گفت: اولین مورد بیماری در سال 2012 در عربستان گزارش شده بود و تاکنون هزار و 430 مورد در کل دنیا گزارش شده و متاسفانه 532 نفر فوت شدهاند. بنابراین میتوان گفت خطر مرگ به خاطر کرونا بسیار زیاد است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه شیوع کرونا تاکنون در 26 کشور دنیا گزارش شده است، گفت: بیشترین موارد ابتلا در عربستان بوده است که منشاء اصلی این بیماری در خفاش و شتر گزارش شده است که راه انتقال این بیماری از طریق تماس با فرآوردههای دامی و تماس انسان از طریق ترشح تنفسی و دست است.
سیاری افزود: تا امروز برای درمان کروناویروس هیچ گونه واکسنی شناخته نشده و دارویی برای از بین بردن آن نیز وجود ندارد.
به گفته وی؛ میزان کشندگی ویروس کرونا بالا است به گونهای که 30 درصد افراد مبتلا فوت میکنند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه ابتلای این بیماری همه افراد جامعه را تهدید نمیکند، گفت: بیشتر سالمندان، افراد دارای مشکلات جسمی مانند بیماران قلبی، کلیوی، ریوی، نقص ایمنی و کارکنان بیمارستان در معرض خطر هستند.
سیاری در ادامه افزود: آنچه بیش از همه ما را نگران کرده است اتفاق اخیر عربستان بوده زیرا بسیاری از حجاج به بیمارستانهای عربستان منتقل شدند که این مساله خطر شیوع بیماری کرونا را افزایش میدهد زیرا بیمارستانها مرکز انتقال این بیماری به شمار میروند.
وی گفت: از هزار و 430 مورد مبتلا به کرونا در دنیا 85 درصد در عربستان اتفاق افتاده است و ما نگران هستیم که بیماری مرس در بین زائران ایرانی بروز پیدا کند بر این اساس اقداماتی را انجام دادیم.
وی افزود: در 19 فرودگاه کشور اقداماتی انجام خواهیم داد و فردا مانوری را با حضور معاونتهای وزارت بهداشت و اورژانس کشور برگزار خواهیم کرد تا خطر شیوع کرونا در کشور کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه سال گذشته تنها 6 مورد ابتلا به کرونا در کشور گزارش شده است، گفت: این 6 مورد در استان کرمان بود که منجر به فوت دو نفر شد اما خوشبختانه ما توانستیم بیماری را کنترل و مانع شیوع آن در خارج از بیمارستان شویم.
وی افزود: این در حالی است که یک مورد فرد آلوده به ویروس کرونا از کشور عربستان به کره سفر کرده بود که این مساله منجر به طغیان این بیماری در کشور کره شد و در همان سال 183 نفر مبتلا و 36 نفر فوت کردند و دو بیمارستان کشور کره تعطیل شد و 77 بیمارستان آسیب جدی دید و بیش از صدها هزار پرواز توریستی به این کشور تعطیل شد و 900 میلیون دلار به کشور کره صدمه وارد شد و در نهایت بعد از چند ماه این بیماری در کره کنترل شد.
سیاری با توجه به اقدامات ستاد ویژه پیشگیری و کنترل کروناویروس در وزارت بهداشت گفت: اقدامات لازم برای تمام استانها و حجاج انجام شده و در این خصوص وزارت بهداشت جلساتی را با سازمان حج و زیارت و هواپیماییهای کشور داشتهاند. همچنین قبل از رفتن حجاج به کشور عربستان در خصوص علائم بیماری و موارد هشدار به حجاج و رئیس کاروانها اطلاع رسانیهای لازم انجام شده است و در این خصوص به تیمهای پزشکی هلال احمر نیز اطلاعات لازم ارائه شده است. همچنین دو تیم پزشکی از سوی وزارت بهداشت همراه با زائران حج به کشور عربستان اعزام شده است و وزارت بهداشت به صورت مداوم گزارشهای عربستان و تیمهای اعزام شده را رصد میکند که نتایج نشان میدهد خوشبختانه موردی از ابتلا به ویروس کرونا در بین حجاج ایرانی دیده نشده است.
وی افزود: اقدامات دیگری که در این کمیته انجام دادیم درباره بازگشت حجاج بوده است که قرار است پرسنل بهداشتی و درمانی که در مکه حضور دارند همراه با مسافران در هواپیما حضور داشته باشند و به محض مشاهده علائم هشدار دهنده بیماری از قبیل سرفه، تب، و تنگی نفس سریعا زائر را مورد بررسی قرار دهند و به محض ورود هواپیما در فرودگاههای ایران مورد مشکوک را از راه خاص و با آمبولانسهای ویژه 115 به بیمارستانهای آمادهباش اعزام خواهیم کرد.
سیاری با تاکید دوباره بر اینکه بیشترین شیوع ویروس کرونا در بیمارستانها اتفاق میافتد، گفت: در بیمارستانهای ایران بخشهای ویژهای برای انتقال موارد مشکوک در نظر گرفته شده است اما خوشبختانه به دلیل آمادگیهایی که ما داریم و آموزشهایی که به پرسنل بهداشتی و درمانی ارائه شده است احتمال بروز بیماری در زائران ایرانی بسیار کم است اما چون این اقدامات کفایت نمیکنند باید تمام جوانب را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
انتهای پیام/