صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۷ - ۲۵ تير ۱۳۹۸
در نشست ماهانه جامعه اسلامی مدیران؛

مصری: امکان رقابت در بخش تولید فراهم نشده است

نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت: امروز جذابیت با واردات است تا تولید و به همین دلیل امکان رقابت در بخش تولید مهیا نشده است.
کد خبر : 404953

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی جامعه اسلامی مدیران، پنجاه و دومین نشست ماهانه جامعه اسلامی مدیران در ادامه موضوع رونق تولید برگزار شد. میهمانان این نشست عبدالرضا مصری نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی، محسن صالحی‌نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مظفر علیخانی معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران بودند.



در ابتدا محسن صالحی‌نیا با اشاره به نقش تولید در زندگی روزمره اظهار کرد: بسیاری از اقلام از خوراک و پوشاک تا صنعت ساختمان‌سازی ازجمله نیازهای روزانه مردم در جوامع است. تحلیل ما این است که ارزش افزوده این قسمت‌ها حدود 80 درصد است. شرکت‌هایی که اقلام مصرفی تولید می‌کنند، معمولاً سهم ارزش افزوده آنان با تغییراتی همیشه وجود دارد و با تلاطم بازار ارز نیز زمینه صادراتی برای محصولاتشان فراهم شده و کسب سرمایه می‌کنند.


وی افزود: عقبه تولیدات مصرفی، کالاهای واسط هستند که مشتری متوجه نقش آنان نیست، اما نقش اساسی در تولیدات کشور دارند. که بنا بر تحقیقات ما سهم ارزش افزوده این تولیدات 60 تا 65 درصد است. ساختارهای ایجادگر صنایع حدود 40 تا 45 درصد ارزش افزوده دارند. این در حالی است که در صنایعی که نیازمند سرمایه‌گذاری‌‎های سنگین و یا نیاز به شرکت‌های چند ملیتی بوده است به جز موارد محدودی که کارهای خوبی صورت گرفته کامل موفق نبوده‌ایم. بخش دیگر نیز فعالیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان است که در کشور سابقه چندانی ندارند.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در صنایعی مثل صنعت بسته‌بندی، سیمان، کاشی و سرامیک‌سازی که بیشتر توسط بخش خصوصی شکل گرفته توسعه و پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم؛ البته حمایت از محورهای مطرح‌شده برای ایجاد رونق تولید تفاوت‌هایی دارد. در شرایط فعلی در کالاهای مصرفی رونق تولید را شاهد هستیم و این به معنی نبود مشکل نیست. در بخش واسطه‌ای تحرکات و ظرفیت‌های خوبی وجود دارد و ما برای هرکدام از بخش‌ها نیازمند سیاستگذاری صحیح هستیم.



در ادامه نشست عبدالرضا مصری این سؤال را مطرح کرد که برای حاکمیت تولید مهمتر است یا تأمین؟ وی در پاسخ به این سؤال گفت: همواره از ابتدای انقلاب به‌واسطه شرایط کشور تأمین نیازها بر تولید ارجحیت داشته و افرادی که در زمینه تأمین نیازهای کشور فعالیت داشته‌اند منفعت برده‌اند و نتیجه آن شده که امروز جذابیت با واردات است تا تولید.


وی افزود: ابتدا باید ببینیم برای تولید به چه عواملی نیاز داریم. سرمایه، تکنولوژی، نیروی انسانی، مواد اولیه، قوانین و مقررات، حمل و نقل، انرژی، استانداردها و نظارت‌ها ازجمله عوامل مؤثر بر تولید هستند که تک‌تک این عوامل باید موشکافی شود تا بتوانیم موانع تولید را برداریم. امروز تولیدکننده با وجود تمام مشکلات داخل کشور در حال رقابت با شرکت‌های خارجی است؛ درحالی‌که متأسفانه به‌طور مثال واردات لاستیک با ارز چهار هزار و 200 تومانی انجام می‌شود، اما واردات مواد اولیه لاستیک با ارز نیمایی صورت می‌گیرد! این بدین معناست که امکان رقابتی برای تولید در کشور مهیا نکرده‌ایم.


نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر در بخشی از صنعت دولت توان فعالیت دارد به طور شفاف اعلام شود که آن بخش صرفاً به‌صورت دولتی انجام می‌شود تا مجوز دیگری صادر نشود. باید در نگاه کلان هم تصمیم روشنی داشته باشیم که تولید ارجح است یا تأمین، در دوره ابتدای انقلاب سیاست کشور بر روی تأمین مایحتاج بود که به‌طور عادلانه با قیمت مناسب در دسترس مردم قرار می‌گرفت.



در ادامه مظفر علیخانی اظهار کرد: شأن ترسیم‌شده برای اتاق ایران یک شأن مشورتی برای قوای سه‌گانه است. در دنیا نقش نهاد اتاق به‌عنوان صدای بخش خصوصی است. اتاق پل ارتباطی فعالان اقتصادی با قوای سه‌گانه، رسانه‌ها و دنیای خارج و در داخل کشور، اتاق پل ارتباطی با ارکان اقتصاد کشور است. در سال رونق تولید نیاز است که یک برنامه کوتاه‌مدت و یک برنامه درازمدت برای آینده اقتصاد ایران داشته باشیم. فعالیت‌های اقتصادی در کشور ما یک ارزش محسوب نمی‌شود. متأسفانه سرمایه، ثروت و کارخانه‌داری در کشور ضدارزش است و این نوع نگاه به اقتصاد ما ضربه زده است. که این نگاه در اصل 44 قانون اساسی ظهور و بروز پیدا کرد. بسیاری از فعالان اقتصادی شناسنامه‌دار کشور حاضر به اعلام کارخانه‌ها، دارایی و نیروی انسانی خود نیستند. چرا مالکیت در کشور ارزش محسوب نمی‌شود. هیچ یک از کارآفرین‌های متدین و نمونه کشور به جامعه معرفی نشده است. حدود سه هزار قانون کشور به محیط کسب و کار مربوط است که شرایط ضدتولید را در کشور ایجاد کرده است.


معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران افزود: امروز به علت رقابتی نبودن اقتصاد، بهره‌وری در کشور در شرایط مطلوبی نیست. تا زمانی‌که استراتژی تجاری و صنعتی کشور مشخص نشود کار به جایی نخواهیم برد. بر اساس مطالعه‌ای که صورت گرفته آخرین گزارش نشان می‌دهد مهمترین مشکل تولیدکننده ایرانی دسترسی به مواد اولیه است. اگر سیاست‌های تجاری و ارزی اصلاح نشود مشکلات کشور برطرف نخواهد شد. متأسفانه تصمیمات خلق‌الساعه و روزمره و عدم هماهنگی به ارکان مختلف مشکلات کشور را بیشتر می‌کند.


پایان این نشست با پاسخ مهمانان به سؤالات حاضران اختصاص یافت.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر