معجزه دو عدد خرما
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خرما میوه درخت نخل است که در آبوهوای گرمسیری رشد میکند. فواید تغذیهای خرما چشمگیر هستند. تنها یک وعده 3.5 اونسی (100 گرم) از آن میتواند حدود 20 درصد از نیاز روزانه انسان به پتاسیم را به همراه 7 گرم فیبر، 2 گرم پروتئین، و چندین نوع از آنتیاکسیدانها تأمین کند. همچنین، خرما منبع خوبی برای مس، منگنز، ویتامین B6، منیزیوم و آهن است.
خرمای تازه میتواند به رنگ قرمز روشن یا زرد روشن یا چیزی بین این دو باشد، اما خرمای خشک شده به طور معمول قهوهایرنگ است. تنوع خرما نیز شگفتانگیز بوده و بیش از 3 هزار نوع از این میوه در سراسر جهان یافت میشود.
بدون در نظر گرفتن اینکه چه نوع خرمایی را انتخاب میکنید، مصرف این ماده غذایی با برخی فواید سلامت جالبتوجه پیوند خورده است. تنها مصرف دو خرما در روز برای یک هفته میتواند نتایج جالبی را به همراه داشته باشد.
گوارش بهتر
فیبر، ترکیبی ضروری برای گوارش سالم است، بهرغم این واقعیت که انسان آن را گوارش نمیکند. در عوض، فیبر حجم مدفوع را افزایش میدهد. شاید عجیب به نظر برسد، اما این شرایط به دفع راحتتر و منظم مواد زائد از طریق روده بزرگ کمک میکند.
یک وعده 3.5 اونسی (100 گرم) خرما دارای 7 گرم فیبر است، ازاینرو، گزینهای خوب برای تأمین این ماده مغذی محسوب شده و افزودن خرما به رژیم غذایی نیز ساده است. مصرف خرما به همراه جو دوسر میتواند فواید سلامت و میزان دریافت فیبر را هرچه بیشتر افزایش دهد. البته، فیبر باید بهتدریج به رژیم غذایی اضافه شود تا از بروز برخی مشکلات گوارشی پیشگیری شود.
انرژی پایدار
خرما مزهای شیرین دارد، اما مصرف این ماده غذایی موجب افزایش ناگهانی و سریع قند خون انسان نمیشود. فیبر بار دیگر گزینه مؤثر در این زمینه محسوب میشود. فیبر روند گوارش را کند میسازد و قند موجود در خرما بهتدریج وارد جریان خون میشود. بر همین اساس، افزایش و سقوط ناگهانی سطوح قند خون را پس از مصرف خرما تجربه نکرده و در عوض یک منبع پایدار انرژیخواهید داشت.
خرما یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین در نظر گرفته میشود، به این معنی که موجب افزایش ناگهانی و سریع قند خون نمیشود.
پیشگیری از بیماری
خرما حاوی چندین نوع آنتیاکسیدان است که با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه کرده و آنها را خنثی میسازند. رادیکالهای آزاد میتوانند به سلولهای بدن آسیب برسانند که این میتواند خطر بسیاری از بیماریهای جدی، مانند سرطان را افزایش دهد. سه آنتیاکسیدان مهم در خرما شامل موارد زیر میشوند:
فلاونوئیدها: آنتیاکسیدانهایی هستند که التهاب در بدن را کاهش میدهند. فلاونوئیدها بهصورت گسترده موردمطالعه قرارگرفته و مشخصشده است که خطر دیابت، بیماری آلزایمر، و برخی انواع سرطان را کاهش میدهند.
کاروتنوئیدها: آنتیاکسیدانهایی هستند که از سلامت قلب پشتیبانی میکنند. همچنین، آنها ممکن است از طریق کاهش خطر ابتلا به انحطاط ماکولا و آبمروارید به حفظ سلامت چشمها کمک کنند.
اسید فنولیک: یک آنتیاکسیدان قوی دیگر است که خطر بیماری قلبی و سرطان را کاهش میدهد. التهاب مزمن عاملی کلیدی برای ابتلا به بسیاری از بیماریهای جدی در انسان محسوب میشود، ازاینرو، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها میتواند کمک شایانی به تقویت و حفظ سلامت کلی انسان کند. خرما یکی از بهترین گزینهها در این زمینه است.
کند کردن زوال روانی مرتبط با افزایش سن
روشهای مختلفی برای به چالش کشیدن مغز و حفظ شرایط مطلوب آن وجود دارند که بسیاری از آنها بر تغذیه مناسب و سالم برای پاک نگهداشتن مسیرهای مغزی متکی هستند. مصرف خرما نشان داده است که نشانگرهای التهابی که با نرخهای بالاتر بیماری آلزایمر مرتبط هستند را در قشر خاکستری مغز کاهش میدهد.
همچنین، برخی مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان دادهاند که مصرف خرما پتانسیل پیشگیری از تشکیل پلاکهای پروتئین بتا آمیلوئید در مغز را دارد. زمانی که این پلاکها تشکیل میشوند، در ارتباط بین سلولهای مغز اختلال ایجاد کرده و موجب مرگ سلولی با سرعت بیشتر میشوند. افزون بر این، مشخصشده است که دنبال کردن یک رژیم غذایی حاوی خرما به توانایی یادگیری بهتر، حافظه قویتر، و رفتارهای مرتبط با اضطراب کمتر منتج میشود.
وابستگی کمتر به شکر سفید
مصرف بیشازحد شکر میتواند آسیبهای جدی بهسلامت انسان وارد کند و یکی از دلایل اپیدمی چاقی در دنیای امروز محسوب میشود. شکرهای پالایششده با نامهای مختلف در بسیاری از غذاها وجود دارند و زمانی که تلاش میکنید سالمتر غذا بخورید نیز ممکن است قربانی آنها شوید. اگر بهواقع قصد دارید مصرف شکر را کاهش دهید، بهترین گزینه تهیه غذا در خانه است.
خرما جایگزینی خوب برای شکر است. خرما میوهای شیرین است و میتواند هوس خوردن خوراکیهای شیرین را کاهش داده و همچنین میتوان از آن در بسیاری از دستورالعملهای غذایی استفاده کرد. با ترکیب آب و خرما در یک دستگاه مخلوطکن، ترکیبی خمیری به دست میآید که میتوانید از آن بهجای شکر در پختوپز استفاده کرد. در شرایطی که خمیر خرما کالری نسبتاً بالایی دارد، حاوی فیبر غذایی و آنتیاکسیدانها نیز است که شکر پالایششده فاقد آنهاست.
خرما یک ماده غذایی عالی برای افزودن به رژیم غذایی روزانه است. ازآنجاییکه این ماده غذایی کالری بالایی دارد، مصرف دو عدد از آن در روز توصیهشده است. خوشبختانه، همین میزان نیز برای بهرهمندی از فواید سلامت مختلف خرما کفایت میکند. بهواسطه محتوای مواد مغذی، فیبر و آنتیاکسیدانها، مصرف خرما نباید احساس پشمیانی و گناه را در شما ایجاد کند.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/