صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۷ - ۲۵ تير ۱۳۹۸

فریدون وردی‌نژاد؛ معاون سیاسی روحانی کیست؟

فریدون وردی‌نژاد معاون جدید سیاسی روحانی شده است که سابقه وی را به‌همین دلیل بررسی کردیم.
کد خبر : 404828

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، معاون سیاسی رئیس‌جمهور مسئولیتی تازه‌ای است که زمان روی کارآمدن حسن روحانی در خرداد سال 92 در دفتر رئیس‌جمهور ایجاد شده است.


معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور زیر مجموع نهاد ریاست‌جمهوری و محمود واعظی کار می‌کند و وظیفه اصلی آن دادن مشاور سیاسی به حسن روحانی است.


نخستین معاون سیاسی رئیس‌جمهور «حمید ابوطالبی» بود. او که بعد از خرداد سال 1392 گزینه اصلی روحانی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل بود در تاریخ 15 مهر سال 1392 با حکم نهاوندیان، رئیس وقت نهاد ریاست‌جمهوری به‌عنوان معاون و مشاور سیاسی روحانی منصوب شد.


ابوطالبی به‌دلیل اینکه آمریکا مجوز ورودش به آمریکا را صادر نکرد نتوانست به نیویورک برود. او توسط آمریکا متهم به حضور در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا شده بود.


ابوطالبی 4 سال در منصب معاونت سیاسی رئیس‌جمهور بود تا اینکه مجید تخت‌روانچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران در برجام جای او را گرفت. این بار محمود واعظی با صدور حکمی در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۹۶ روانچی را به‌عنوان معاون سیاسی رئیس‌جمهور منصوب کرد. ابوطالبی هم با حکم روحانی مشاور امور سیاسی وی شد.


این قرعه به نام روانچی بیش از دو سال دوام نیاورد و او در فروردین امسال برای سفر به نیویورک و نمایندگی ایران در سازمان ملل رهسپار آمریکا شد. بنابراین دوباره معاونت سیاسی رئیس‌جمهور بدون نفر ماند.



تا اینکه دیروز با حکم واعظی، فریدون وردی‌نژاد به‌عنوان معاون سیاسی رئیس‌جمهور منصوب شد. وی که پیش از این مشاور رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، در سال‌های 1371 تا 1380 مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی و در سال‌های 1380 تا 1384 سفیر ایران در چین بوده است.


وی متولد سال 1335 در بروجرد استان لرستان است. او قبل از انقلاب با رژیم شاه مبارزه کرد و در گروه منصورون حضور داشت. این گروه با هدایت‌های حسن هرمزی، محسن رضایی، مجید بقایی، محمدباقر ذوالقدر، علی شمخانی، محمد جهان‌آرا، غلامعلی رشید، اسماعیل دقایقی، سید احمد آوایی با شاه مبارزه می‌کردند.


وردی‌نژاد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وارد سپاه شد و در قسمت‌های مختلفی مانند؛ اطلاعات سپاه حضور داشت. او بعد از اینکه محسن رضایی فرماندهی سپاه را برعهده گرفت وارد اطلاعات سپاه شده و تا معاونت برنامه‌ریزی آن پیش می‌رود.


تو استاد رشته مدیریت رسانه در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران بود که در سال ۱۳۸۹ بازنشسته شد. یکی از نقاط زندگی وردی‌نژاد درباره مذاکرات مک‌فارلین در هتل استقلال است. نمایندگی که از سوی ریگان رئیس‌جمهور وقت آمریکا در پوشش تاجر به ایران آمده بودند تا با برخی مقامات ایران مذاکره کنند.


در بخشی گفتگوی خرداد سال 94 آیت‌الله مرحوم هاشمی رفسنجانی درباره این مذاکرات آمده است: «آنها نگفته بودند هیئت به ریاست مک‌فارلین که موقعیت ممتازی داشت، می‌آید. ما فکر کردیم یک هیئت تجاری است».



او افزود: «آنها آمدند و به همراه خود کانتینری پر از سلاح‌هایی را که می‌خواستیم، آوردند. یک‌بار موشک‌هایی آوردند که آقای روحانی به فرودگاه رفت و دید، چون آقای روحانی معاون من در قرارگاه بود. ایشان رفت دید و گفت اینها مارک صهیونیستی دارد. در همان‌جا آنها را نگاه داشتیم که هواپیمایی آمد و آنها را برد و عوضش را آورد، یعنی تا این حد حساس بودیم که پای اسرائیلی‌ها در میان نباشد».


هاشمی ادامه داد:  «سه روز در هتل مذاکره کردند که آقای وردی‌نژاد و آقای هادی از مجلس مأمور شدند تا مذاکره کنند. اشکالاتی در مذاکرات بود. چون آسان نیست که همه مسائل را در یک جلسه بتوان حل کرد. به جایی رسیدند و آنها رفتند».


حالا وردی‌نژاد با سوابق امنیتی و دیپلماتیک مسئولیت معاونت سیاسی رئیس‌جمهور را برعهده گرفته است.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

برچسب ها: هاشمی رفسنجانی
ارسال نظر